Alkoholizmus felismerése (beszélgetés)
Nagyszerű, csak így tovább! Én sem iszok alkoholt.
Nálunk most is kapnak kaját...de már inkább szendvicseket csinálok, csülköt főzök, ilyesmiket.
Kannásat, és meg is itták? Milyen "mesterek" lehettek azok?
Ha már felismerted a bajt akkor le is tudod küzdeni ha akarod. Aki tagadásban él az nem akar kigyógyulni belőle.
talán régen,mikor a haverok ingyen csinálták.bőven megkérik az árát,aztán még etessem,itassam őket,na azt aztán nem.a süti az más,amivel megkínáltam őket.de ha nincs itthon a lányom,nem sütök.
A fórum kiírása óta nem ittam alkoholt. Számtalanszor megtehettem volna, de nem vágyok rá.
Egyébként sosem ittam annyit, hogy lerészegedjek, az utolsó 1-2 napban toltam túl, az ijesztett meg. Azok, akiknek elmondtam, mennyit ittam az elmúlt 2 évben, miután meghalt mindenki körülöttem, nem akarták elhinni...
A mesterek szegény anyukámnál még kritizálták is a felhozatalt, hogy nem brt kérnek hanem sört vagy pálinkát. Én minden nap vettem nekik a spárban 4 l fehér bort,figyelták az eladók, mennyire vagyok részeg.
Vagy csak azt szeretnéd hinni hogy nem látszik és nem veszik észre rajtad...
Nálunk a nyáron volt festés, ők sem ittak. Bezzeg régen még az ebédeltetés is divat volt. De utáltam!
talán 15éve,mikor a kőműves itt dolgozott,mondta,ő csak olyat hoz,aki munkaidő alatt nem iszik.de ellenpélda is van bőven,a traktorost párszor figyelmeztették,hogy ne igyon,akkor szondáztak mindenkit,minket kivéve.és végül,mikor a kukoricát vitte tajtrészegen a gyárba,a rendőrök szondázták,ki is rúgták.persze a főnököm is ittasan vezetett haza,de szerencséje volt.
a mostani időkben nem is,de régen.a szeszgyárban általában a fél munkaidőt átaludták.a haver,aki,hát úgy értett a szereléshez,talán 10 éves korában rádiót csinált.nos,mivel senki nem tudott valamit megcsinálni, megtalálták egy sarokban,föltették egy sámlira,és megcsinálta.a szomszédasszony etette,itatta a munkásokat,ehhez volt hozzászokva.nem ingyen csinálják,bőven megkérik az árát.igaz,mikor a lányom itthon volt süteménnyel megkínáltuk őket.de az más.kávét kértek,de csak nescafét tudtam adni,de másnap a cigányfiú visszahozta.
Én is dolgoztam kőművesekkel, festőkkel, villanyszerelőkkel, senki nem ivott alkoholt munkaidőben 😊
nálam is dolgoztak kőművesek,de csak vizet ittak.azt is hoztak maguknak.
Nem ártatlan ital, ahogy a fű se könnyűdrog. 35 sörtől csoda, hogy életben maradt...
Annyiból lett volna érdekes, hogy "csak" magadat teszed tönkre, vagy egy családot?
Egy ismerősöm azt mondta; se kutyám, se macskám, hadd csináljam már, ami jólesik. fodrász volt, otthon dolgozott, voltak napok, hogy nem nyitott ki. Már dél körül érezte, hogy aznap be fog rúgni, így még időben lemondta a másnapi vendégeit.
24 üveg.
Akkor egy másik (aki egyébként kőműves volt), megivott reggeltől-délutánig 38 felest, 3 pohár sörrel. Igaz, valami keserűlikőrt ivott, ami 30%-os, de akkor is.
egy munkatársam is megivott egy láda sört.bár nem tudom,az hány üveg.aztán csodálkozott,hogy akkora hasa van,mint egy hordó-
Azt gondolná az ember, hogy a sör ártatlan ital. Én ismertem olyan alkoholistát, aki gépszíjas volt (ha rájött, akkor egy héten keresztül is piált), na ő nála nem volt ritka, amikor 24 óra leforgása alatt megivott 30-35 üveg sört.
Nem az a nick-kem, de igen én egy Napsugár vagyok :)))))
Ha nem szálsz ki belőle a gyereked is ezt fogja tovább vinni. Szakítsd meg a kört. Sok sikert és kitartást.
Látom, nem nekem szólt, bocs.
Nincs? Apám ennek a következményébe halt bele, és minden bácsikám és nejeik a detoxban kötöttek ki. Egy él csak már, de ő 20 éve nem iszik. Nincs fogalmam róla... :D
Engem ilyen veszély nem fenyeget. Ennél fontosabb a létbiztonságom. Nem mellesleg, még soha nem voltam olyan helyzetben, hogy pénzt kérjek, nem is fogok. Mondjuk, ha a sör miatt árverezik el a lakásom, meg is érdemlem. Annyit nem tudok inni... :))))
Maradjunk annyiban, hogy ezek szerint sokféle formája van az alkoholizmusnak. Közel 15 éven át néztem, tűrtem, elviseltem: munkaidő alatt bírta, de azok után már szinte reszketett érte és betegje volt...
Mondhattok amit akartok, ti sem tudhattok mindent. De őszintén kívánom, ne is tudjátok meg!