Alhas puffadás, feszülő érzés.... Nem bírom tovább :( (beszélgetés)
Mi baja van a hasnyálmirigyednek?
Válaszd szét az ételeket. Egyik nap fehérje, másik nap szébhidrát.
Sziasztok!
Nekem a gasztroentologusom felírt egy speckó antibiotikumot, amit egy hétig szedtem. Utánna pedig Nf. egy jó darabig. Lenmagörlemény minden reggel egy tk. zab,búza,árpa,rozs-pehely vízben áztatva reszelt almával reggelire. Mindig nagyon keveset eszem egyszerre. Szerintem a lényeg, hogy ne erőltesd meg a gyomrod, inkább mindent módjával, szép lassacskán. Ha nehéz ételt eszel pl. ananászenzim, az segít emészteni. Ilyesmik. De pl. sokan ajánják a kefírt is. Nekem nem működik rendesen a hasnyálmirigyem, és emiatt néha begyullad a vastagbelem. Én így tettem helyre.
Ne nevess ki, de véletlenül nem a peteérés idején, illetve utána,a menszit megelőző időszakra tehető a tünet jelentkezése?
Nálam ez az egyik csalhatatlan jele a peteérésnek.
Nekem is volt sokszor ilyen,voltam tükrözésen is.
Tejtermékek is okozzák.
Figyelni kell az étkezésre.
Sajnos én sokszor böfögtem is:-)
Nekem is volt ilyen problémám, de elmúlt.
Amióta nem rakok cukrot a kávémba nem puffad a hasam és nem dagad a lábam.
Ételekre is figyelni kell, sok zöldség szintén felfúj.
Az étel intoleranciával szokott lenni.Több bél probléma esetén is hol hasmenés,hol székrekedés.
Minden esetre próbáld ki a javasolt étel elhagyásokat,mert lehet csak az elején vagy a dolognak és más tünetet nem okoz.Próbálj 10 percekre állott vízes borogatást.Enyhíteni szokott hasonló esetekben.De amint lehet,menj orvoshoz!
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetek puffadás ellen?
- Ha valaki szedett Medrolt, kérem írja meg, mikor múlt el az arc puffadása és mikor rendeződött a cukra?
- Sűrű vizelés és alhasi puffadás. Mitől lehet?
- Milyen gyorssegélyeket ismertek puffadásra?
- 5 hetes vagyok. Tegnap óta folyamatos alhasi fájdalmam van, nyomó feszülő jellegű. Ez normális? Hétfőn megyek dokihoz.
- Napi szintű alhaspuffadás, gyakori vizelési inger, néha alhasi feszülő fájdalom, negatív terhes teszt. Mitől lehetnek ezek?