Albérlet költségek (beszélgetés)
Vicc szerint:
-Mennyi pénz lenne elég, hogy mindened meglegyen?
-Nem tudom, annyim még sosem volt :)
... meg kell keresni a lehetőségeket , nyilván nem mindenkinek kínálják tálcán , de nagyon észnél kell lenni :)
... nálunk a faluban nemrég halt + 1 idős ember , akinek nagyon kevés volt a nyd-a és kötött szerződést valakivel 1 havi fix összeggel , persze nyilván nem mindenkinek pont ilyen lehetőség a megfelelő v ajánlott ? , de 10 milliókat felvenni ? sose mernék :( :(
Nem jár. Igényelhetik. Lényeges különbség.
Sokan azért költöznek össze, mert szeretik egymást. Most neked a lakás a bajod, vagy a kapcsolatokkal van bajod? Esetleg mindkettő?
Nem egészen így van. Persze, a hitelt fizetni kell. Rezsi mindenütt van, viszont saját lakásban a fizetnivaló egyre csökken, végül elfogy és tiéd a kégli.
Ha összeadod mondjuk két évtized albérleti díját, meglepően sokba kerül. Tegyük fel, 100 e/hónap a bérleti díj (nem tudom, most milyen összegek vannak). Ez 1 év alatt 1M 200 ezer, 20 év alatt 24 M Ft. Azért 20 évvel számolok, mert általában ennyi a hitel futamideje, és még nincs is benne a bérleti díj folyamatos emelkedése. 20 év alatt kidobsz 24 M Ft-ot, és megtakarításod is nehezen lenne.
A családosoknak könnyebb, mert nekik jár a CSOK talán 3 gyerek után.
Sokan azért költöznek össze, hogy együtt jobban tudják fizetni az albit.
Ha ezt vesszük, mindenhová szórod. Nem tudom miért nem érted meg, hogy mindenki igy kezdi. Aztán egyszer vége lesz és a tiéd, vagy a gyerekeidé, a családodé.
De oké, tőlem lakhatsz albiban, csak hidd el, rosszabbul jársz. Rezsi mindenhol van. Sehol nem tudsz ingyen lakni, csak a hid alatt. Szerintem még munkás szálláson is be kell fizetni valamennyit. Talán a hajléktalan szállón nem.
Ezért érdemes egy olyat venni, ami felújításra szorul és tervezhetőek a falak.
Én sem szeretem az olyanokat, ahol nincs külön vendég wc rögtön a bejárat mellett. Ahol a konyhából, nappaliból nyílik a wc.
A XIII. kerület nagyon felkapott lett az elmúlt években. Gyalog elérhető a belváros, a plázák, nagyon jó közlekedés, kiváló egészségügy.
Újlipótban a jobb lakások már 1,5-2 milliós nm áron kaphatóak.
Mégis sokan tesznek ezért az álomért. Takarékoskodnak, pályáznak önkormányzati lakásra, minden lehetőséget felkutatnak, hogy kis pénzzel többre jussanak.
Van a házunkban egy fiatalember. 25nm-es kis "lakást" bérel. Folyamatosan éjszaka dolgozik, nincs is szüksége nagyobbra. Milliói vannak már, de még nem elég az önrészhez. Ő odateszi magát és nem sír azon, hogy nincsenek lehetőségei.
További ajánlott fórumok:
- Születéstől - 3 éves korig. Milyen költségekkel jár egy gyermek felnevelése?
- Autót szeretnék venni, de ez lenne az első.Milyen költségekkel jár egy kocsi?!
- Szalagavató költségek
- Rendőrségen tett feljelentés után milyen költségek terhelnek engem?
- Lakáshitel felvételekor mennyik a költségek?
- Kérlek segítsetek összeszedni, hogy milyen költségekkel jár egy házvásárlás hitelből?