Akvárium tippek (beszélgetés)
Milyen növény? amúgy lehet tápoldatozni őket. Akvarisztikákban lehet növényekre ilyen tápoldatot kapni.
Sok mindenen múlik:
Víz keménysége, fényviszonyok, hőmérséklet, milyen halak vannak benne... stb.
de vannak. egy 30 literes aksiban vannak kb. 30-an.
Akkor nem kell aggódnom, hogy éhen pusztulnak.
A 2 sziámim van, azok 10 literes akváriumban. Akkor nekik sem árt az 5 napos lébőjtkúra? :)
Olyanom nekem is van. Egy idő után sajnos az enyém sem bubizott rendesen.
Amit még megtehetsz a siker érdekében: szedd szét teljesen, ne csak a szivacsot mosd ki, hanem a szívófejen is folyass át erős vízsugarat, közben ÓVATOSAN ütögesd oda valamihez (én a csaphoz szoktam), rettenet hogy mik jönnek ki belőle. Én fültisztító pálcával bele is szoktam nyúlni. A tetején, ahova rá kell csatlakoztatni a levegőző csövet, van egy pici lyuk (azon szívja be a levegőt), az is el szokott dugulni. Valami hegyes tárggyal tisztítsd ki.
Azt hiszem ennyi.
Szerintem kibírják. Inkább, mint hogy valaki túletesse őket.
Nincsenek kicsik? Mert azok nehezebben bírnák.
Szerintetek, ha egy hétre egyedül hagyom a halakat, éhen pusztulnak? Végülis van elég élő növény és alga az akváriumban, s azzal tudnak táplálkozni... vagy nem?
A sziámi harcos halak kibírják 1 hétig élelem nélkül?
Mennék nyaralni és nincs aki etesse őket. :(
Végülis 5 napig nem kapnának eleséget mert első nap mikor utazunk kapnak reggel, mikor haza érkeztünk megint kapnak. Szóval 5 nap. :S
sztem vegyél egy kisebb mondjuk egy 10 literes akváriumot, nem kerül sokba, talán 1000 ft, vagy még annyi sem. S a nagy medencéből merj át kevés vizet, majd öntsd fel tiszta, antiklóros, metilinkékes vízzel és tegyél bele néhány ÉLŐ növényt, amik az oxigént pótolják.
Sztem ennyi elég is nekik. Én összemorzsolom a felnőtt halak kajáját és azt kapják a picik.
Már jól van! Köszöni szépen :D
Sőt, ha gondolod olvasd el a naplómat!
Remélem érdekes lesz számodra is! :)
Lehet hogy nem lesz semmi baj. Sokat bírnak ők, most csak pihen egy kicsit. Szeintem inkább csak megijedt.
Nekem a tigris botiám kétszer ugrott ki úgy, hogy már száraz volt a bőre, ahogy ugrált, úgy egy csomó szöszt magára szedett. Szerencsére mind a kétszer időben rátaláltunk (sajnos nem volt mindenki ilyen szerencsés), ő is pihegett egy jó darabig az aljzaton a szösz-bundájában, majd mintha mi sem történt volna, elúszott.
Remélem Nálad is ez fog történni, én mindenképpen szorítok értetek!
Nah meg van a 30 l aksi. A halak nőhetnek és vevők is akadtak szép számban, plusz az akvarisztaka boltos csajszi mondta, ha viszek halat, levásárolhatom az árát:D
Állat!
Én nem tudom miért nem adott. Mérges is lettem rá. De mivel én nem, és gondoltam ő meg ért hozzá, így megfogadtam a tanácsát.
Most azon gondolkodom h kellene a piciknek venni legalább egy 20 literes akváriumot, mert most egy 10 literesben vannak kb. 50-en. Vagy így is jó nekik? Ha elérték a 2 hónapos kort túladok rajtuk.
Ó Istenem! Ez az állat...
Sztem neki nem itt kéne lennie. Nem hiába van pici szeme meg világos bőre. Sztem ez inkább a mély vizibarlangokban szeret élni.
De ari ahogy "mosolyog"! :)
Tiduj: [link]
Number: Sajnálom a halaidat, de örülök hogy a többi rendben van. Az helyzet, hogy ilyenkor szinte reménytelen a harc.
Csodálkozok a boltoson, a Baktopur oldatnak, és a Baktopur direkt tablettának egészen más a hatóanyaga.....
vettem tablettát, az oldatot már nem adta oda az eladó, miszerint vmilyen mérgezésben meghalhatnak a halak, ha túladagolom a gyógyszert. Szóval tablettát vettem, de elpusztult ma reggelre az utolsó is, ami beteg volt. A betegeket egy 10 l-es akváriumba tettem. Az volt a beteg akvárium. A többiek az 54 l-esben maradtak, nekik is vettem egy tablettát, semmi bajuk, élnek és virulnak. Remélem most már megállt a fertőződés.
Legalább már ennyivel is tapasztaltabb vagyok.
Köszönök mindent!
Ciao
Sok sikert!
Ja, és nekem mindenhol ugyanaz a jelszavam, a PIN kódom, így könnyebb megjegyezni.
További ajánlott fórumok:
- Pusztulnak a halak az akváriumban - mivel, hogyan takarítsak?
- Hogyan irthatók ki a csigák az akváriumból?
- Az aranyhalat egy akváriumba lehet tenni a vitorláshallal?
- Egy 20-25 literes akváriumba milyen halakat ajánlanátok?
- Kicsi akváriumba igénytelen halat milyet vegyek kisfiamnak ajándékba?
- Le kell cserélni a vizet, ha leikrázik a hal az akváriumban?.-)