Akinél nincs nagyszülői segítség, az hogy oldja meg a gyereknevelést? (beszélgetés)
Azt akartam írni ezzel, hogy nem minden irodista mehet homeofficeba.
Az előző munkahelyemen meg volt tiltva pl.
Velem közölte a felettesem, hogy nem mehetek homeofficeba, mert úgysem tudnék a kisfiam mellett dolgozni. (5 éves.)
A kolléganőm ugyanilyen idős kislány mellett mehet homeofficeba.
Én egyedülálló anya vagyok, idős nagyszülőkkel, ő férjezett, az anyjával egy házban laknak, csak külön lakrészben.
A világ nem igazságos.
Persze, nem tud mindenki home officban dolgozni. Ahogy nem tudja mindenki rábízni a gyereket a mamára. Ez van. Azért vannak ilyen-olyan szempontból rugalmas munkák. Több ismerősöm úgy oldotta meg, hogy más műszakban dolgozott, mint a párja. Nappal egyik volt a gyerekkel, a másik dolgozott, éjjel fordítva. Van, ahol lehet csúsztatni, van, ahol vészhelyzet esetén pár napot elnézik, ha a gyerek munkaidőben a sarokban rajzolgat. Esetleg egy-egy napot bevállal egy barát vagy egy másik anyuka. Muszáj kreatívnak lenni. De mint mondtam, ha valakinek abszolút nulla segítsége van, és látástól mikulásig kell dolgoznia olyan bérért, amiből nem tud néha segítséget fogadni, annak őrült nagy felelőtlenség volt több gyereket vállalnia.
Egymilliót kellene hozzá keresni, hogy kétszázezret rá lehessen szánni? Mennyire van szükségetek, hogy megéljetek? Hét-nyolcszázezerre havonta? :o Na mindegy. De a gyerekfelügyeletet nem úgy kell alkalmazni, hogy csak az, és kész. Ha van apa és anya, akkor jó eséllyel nem esik teljesen egybe a munkaidejük, tehát egyből nem napi 9, hanem mondjuk 6 órát kell megoldani. Valamint be kell osztani a szabikat és táppénzeket, hogy csak tényleg indokolt esetben kellejen bébicsőszt fogadni.
Felváltva a szülők.
Illetve fizetett segítség.
Mi is így csináltuk.
Muszáj megoldani valahogy. A közösségbe kerülés időszaka a legnehezebb olyan szempontból, hogy sok a betegeskedés, amikor muszáj otthon lenni a kicsivel. Sok lehetőség van rá, hogy ki vigyázzon a gyerekre ha nagyon kell. Szabadság, táppénz, nagyszülők, home office, fizetett segítség. Ha nincsenek nagyszülők, a szülőknek teljes állásban kell dolgozni, és nincs pénz gyerekfelvigyázót fogadni, akkor bármilyen szomorú, de nagy felelőtlenség több gyereket vállalni.
Mi csak hétvégén főzünk. De megtehetjük, hogy hétköznap rendeljük az ebédet. Nem látom be, miért nagy dolog, ha valaki nem szokott főzni.
Sajnálom! Természetesen tudom, hogy nem vagyunk egyformák, nem reagálunk egyformán betegségekre.
Nem tudom mit mondhatnék, mert én nagyon szerencsés vagyok, nem voltak betegesek.
Nem tudom, hogy volt e/van e köze ahhoz,hogy nem óvom őket a széltől,nem sterilizáltam, sterilizálok semmit, Ha elkerülhető, mert sok esetben elkerülhető,nem kapnak gyógyszert , antibiotikumot,hanem természetes praktikákkal, homeopátiával és a test öngyógyításával gyógyultak/nak. Ha megfáztak, akkor is gyógynövény készítményeket alkalmazunk, mentolt párologtatunk.A teához mézet, citromot használunk, kerülöm a vegyszereket.
Szerencsém volt, a gyerekorvossal is, igaz úgy is kerestem annak idején,hogy tudtam homeopátiás kezelések híve.
Nem garancia, hogy nem lesz sokat beteg, akkor sem.
Én 1-et nevelek egyedül, de már kirúgtak volna szerintem, ha tápra mennék folyton. Anyu segít mindig.
Kapunk főtt kaját, a legjobbakat. Tömjük gyümivel a gyereket, vitaminnal. Mégis beteg rengeteget. Ahogy a komplett ovi is. Ráadásul az óvónők mondták, hogy mostanában lassabban gyógyulnak a gyerekek, 2 heteket vannak otthon legtöbben.
További ajánlott fórumok:
- Csak egy Anya? Vagy a gyereknevelés munka lenne?
- Annyira nehéz... gyereknevelés kérdések
- Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa...
- Anyósom, apósom beleszól a gyermekeim nevelésébe, 20 éves vagyok, szerintetek éretlen vagyok még a gyereknevelésre?
- Nagyszülő mennyire szólhat bele nálatok a gyereknevelésbe?
- 12 hetes vagyok és folyamatosan fája fejem. Minden leletem jó, orvosilag nincs bajom. Valakinél volt hasonló, folyamatos fejfájás?