Akiknek bal kezes kisiskolás gyermekei vannak. (beszélgetés)
simán lehet ezzel együtt élni. bemegyek egy boltba, és nem tudom hirtelen, hogy merre induljak el, mikor kijövök.
jogsival én nem is próbálkozom. felesleges. lehet hogy simán csak hebrencs vagyok, nem a balkezességem miatt van, bár ki tudja.
meg ami még durva, hogy volt egy dr. house rész, ami arról szólt, hogy a jobb agyfélteke átveszi az irányítást, és elvisz. ilyen a balosoknál gyakrabban fordul elő. (pl. simán volt olyan, hogy úgy elmásztam a metróval rossz irányba, hogy kb. 5 megálló után esett le, hogy nem arra megyek, amerre kéne.) de szerintem ezek jók, és ezekkel nem nehéz együtt élni. és még viccesek is. :)
:))))))))
A balkezesek nagyon leleményesek! :) Nem mondom, hogy nem könnyítené meg 1-2 dolog az életemet, de eddig mindig megoldottam. Ollóból pl. csak szimmetrikus fogójút veszek, bár van itthon egy balkezes, valhol... Úgy kaptam! :)
igazad van, hogy könnyebb dolga van a mai világban egy jobbkezesnek, de azért annyira nem vészes.
meg aki már nagyon ki akar állni magáért annak van pl Balkezesek Boltja. na ez az a hely, ahova én nem merek beszabadulni. :)
Mármint melyik részével? Hogy azt szerettem volna, ha balkezes, vagy azzal, hogy így viszont könnyebb lesz neki?
Bocs, de nem tudtam eldönteni a megfogalmazásból, hogy komolyan írod, vagy "beszólsz". :D:D:D
van nekem jó óvónő ismerősöm, már most azzal traktál, hogy jön fejleszteni a 4 hónapos gyerekem agyát. szerinted?! :DDD
miért nem marad egy gyerek addig gyerek, ameddig csak lehet?
nekem senki sem mondta, hogy baj lenne, hogy bal kézzel írok, pedig az a '90es évek legeleje volt, amikor kiszabadultam az óvodából. érdekes módon akkor ez még senkit nem érdekelt. (nem is küldték ennyi továbbképzésre az óvónéniket, annyi volt a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerökre)
amúgy meg még azt is elmondom, hogy a legjobb barátaim is balkezesek.
és érted, jobb kézzel gitároznak. mutass már egy jobbkezest, aki tud bal kézzel gitározni :)))
naja, én is jobb kézzel használom az egeret. de hiába pakolod át, a legtöbb egér úgy van kitalálva, hogy nem szimetrikus, hanem belehajlik a kézbe. és hát a jobb kézbe. :) van balkezes egér is, de hát akkor meg a családot kergetném ki a világból, ha folyton cserélgetni kéne. én is hozzászoktam már ehhez. :)
én villámgyorsan gépelek (kb. 10 éve űzöm), viszont a jobb kezemnél lévő numerikus billentyűzethez közöm sincs, jó nagy fekete folt, a fenti számokat használom.
:)
A konzervnyitó és az egér még annyira nem vészes, főleg, ha az elejétől bal kézzel tanulja. Amúgy az egeret átállítani nem olyan nehéz. Bár én balkezes létemre a jobbat használom. Ami viszont zavart, az a kávékiöntő... Ami viszont tényleg nagyon rossz, hogy a billentyűzeten minden speciális magyar betű a jobb kéznél van, és kisujjal kell elérni gépíráskor. És mivel én 21 évesen tanultam, a mozgáskkordináció fejlődése arra már befejeződött, és hát nem ment, hogy a kisujjammal eltaláljak az á-tól az enterig, úgy, hogy nem is nézek oda... Egyesre is vizsgáztam! :D Még jó, hogy összetett volt a vizsga és ez csak egy részjegynek számított, így összességében hármast kaptam (az átlag négyes lett volan, de mivel az egyik egyes, a szabály szerint nem kaphattam jobbat).
Szerintem addig nem kell parázni, míg a gyerek kiegyensúlyozottan növekszik és nem akarja senki befolyásolni a kezességét. Volt olyan ismerősöm, akit azért tartottak vissza 1 évig, mert még nem volt egyértelmű a kezessége. És semmi baja nem lett tőle, sőt! Mindent könnyen megtanult.
A diszlexiát, diszgráfiát és diszkalkuliát meg próbálják mindenre ráfogni, kezdve a méhen belüli, a szülés közbeni és szülés utáni enyhe oxigénhiányra is.
Unokatesóm diszkalkuliás, pedig még csak recesszíven se balkezes!
Nyugi!Az én fiam is bal kezes,izgultam is hogy fog tudni írni,nem fog-e maszatolni,stb...
A szépírás versenyre mindig őt küldik egyedül az osztályból,rajzolja a betűket.
Ezúton megnyugtatok minden balkezes gyermekű anyukát:parára nincs ok.
További ajánlott fórumok:
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Nem a gyermekeidért élsz