Akiknek a férjeik külföldre készülnek dolgozni, vagy már ott vannak. Tapasztalatok érdekelnének (beszélgetés)
Nem biztos nekem családon belül van ez és az is :D
Nem ez miatt szakad meg egy kapcsolat!
Szóval a külföldi munkát előfinanszírozni kell.
Mert csak a ledolgozott idő után fizet.
Nem mindegy, hogy hetente, vagy havonta. Nem mindegy, hogy külföldi cég, vagy magyar cég. Nem mindegy, hova adózik, nem árt egy jó könyvelő.:)
Apám tőlem 260 km-re lakott, amikor meghalt. Még most is élne, ha mellette lettem volna.:((
Emiatt mondom, jobb ha maradsz amíg kell.
A többit priviben.
Szerintem csak akkor szabad 3 gyerekkel utána mennie, amikor ott minden okés.
Azaz a szállás elfogadható, a cég fizet és nem csak ígér, ha rendben vannak a munkavállalói papírok, ha el lehet mindent rendezni.
Addig felelőtlenség. Utat kell először törni.
S ha neki még gondoskodnia kell egy szülőről is, akkor vagy viszi őt is magával, vagy marad amíg kell.
Az nem merült fel,hogy ti is mentek együtt a férjeddel?Nem olyan elveszett ötlet,ha a párodnak biztos állása lesz,akkor külföldön nagyjából egy fizuból is meg tudtok élni. Előbb-utóbb te is találnál vmit,a gyerekek meg még nagyon könnyen alkalmazkodnak,hamar tanulnak új nyelvet.
Ez szerintem még mindig jobb,mint ha szétszakad a család...
Amúgy elég szégyen az ennek az országnak,hogy a családok ilyen döntésekre kényszerülnek...
Én pedig azt nem szeretném, ha kilátástalan helyzetbe kerülnének és azt sem szeretném hogy az a társadalmi réteg, amelyet a mi adóbefizetéseinkből szociális juttatásokban részesítenek és megélhetési gyerekgyártást folytatnak, lopnak, csalnak stb...
többen legyenek mint azok, akik normálisan élnek, tanulnak dolgoznak stb... :-) Mert ha ez így folytatódik, sajnos nagyon szomorú vége lesz!
Miért szerinted normális dolgok történtek itt az elmúlt 20 évben? Gyakorlatilag eladták az országot, gallyra tették a gazdaságot, az egészségügyet.
Pl.: a magyar tejet eladják Olaszországba, itt pedig az emberek nagy része megveszi a multiknál a tehéntejet nem látott készítményeket. Nem találom azt sem viccesnek, hogy egy ilyen termőföldekkel rendelékező országban, a sok birka megveszi a külföldi, sok esetben mérgező zöldséget és gyümölcsöt.
Szia!
Egyik ismerősömnek a férje Írországban dolgozott,évente kétszer jött haza pár napra.Mikor kiment,rögtön vett egy laptopot és naponta beszéltek skypon.Kibírta a házasságuk,bár mindketten nehezen viselték.Kb 2 éve jött haza,azóta itthon dolgozott,de most megint megy külföldre,most Német o-ba és havonta pár napra jön majd haza.Biztos nehéz lesz,de manapság nagyon sok pár él így és az én környezetemben még mindenki együtt van.Van aki gyerekkel kiköltözött a férje után.Kitartást kívánok,mert az alapján,amit leírsz,nagyon ragaszkodsz hozzá és így nehéz lesz megszokni.
Szerintem nem az a megoldás, hogy elmennek az emberek külföldre dolgozni a normális megélhetés reményében, hanem végre levetkőzni a jó magyar birka stílust és elindítani a polgárháborút!
Amúgy az ismeretségi körömben, ahol apuka hosszabb ideig külföldön dolgozott, ott az esetek többségében a házasság látta kárát :-(
További ajánlott fórumok:
- Elmennétek hajóra dolgozni? Csak wellness munkák. Tapasztalatok is érdekelnek
- Ti ki mennétek ebben a helyzetben külföldre élni és dolgozni?
- A párom ki szeretne menni dolgozni külföldre, de én attól félek, nem jön vissza. (Építőiparban szeretne dolgozni.)12 éve vagyunk együtt.
- Külföldre dolgozni!...Te mennél?
- Mennyire változtatja meg a család életét, ha az apa külföldre megy dolgozni?
- A 16 éves fiam külföldre menne tanulni és ezzel kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének