Akik szeretnének leszokni a körömrágásról! (beszélgetés)
Egy 4 évesgyereknél nem igazán beszlhetünk megszokásról4szerintem ennek teljesen más oka van
Szerintem stressz az oka a körömrágásnak elsőre, aztán megszokás.
És a körömrágós férfiakra mit mond?
Én nekem az a baj,hogy nem tudom elviselni a krémet mert fázok tőle és amásik gondom,hogy a gyerekeim is rágják a körmüket nemcsak én.
Az is jó. Meg még a körömvirág krém is
Okszi,köszi,kipróbálom!
Néha babaolajat teszek rá fülpiszkával.
Nos a helia d száraz bőrre való kézkrémét.
Meg lehet kérdezni,hogy milyen krémat?
Én próbálom kézkrémmel kenni meg reszelni hogy ne legyenek kiálló bőrkék :-D
Olyan car,mert fáj,ronda minta dög..
Teszek rá sebtapaszt,de akkor meg úgy nézek ki,mint a megboldogult Májköl Jacko + semmit nem tudok csinálni ha minden második ujjam be van ragaszva.)
Nálam nem tudom mi a helyzet. Ha ideges vagyok akkor cafatokban van a kezem... szóval nálam sztem a stresszfaktor a fő ok.
A barátomnak ez a vitaminhiány a mániája.
Szerintem,csak unatkozom,és nem tudok magammal mit kezdeni:)
Lehet,hogy csak édesség hiányom van:)
Vitaminhiány XD vagy csak valami édeset akarunk enni XDDD
Te is fiam Brutus?
Én is,de csak télen,és nem tudom,hogy miért!
Az igen :-) mifelénk nincs csibesz.r szal ezt megúsztam XD ám nem olyan durva mint régen. Nem rágom húsig A bőrt...
Erre csak annyit tudom javasolni, mint amit anno nenémmel művelt a "kedves "család a körömrágás ellen... csibe sz@rba dugták az ujját aztán befáslizták. Egészség :D Egy életre elment a kedve a körömrágástól..
Kipróbáltam nem jött be...
5−10 éves korukban? ? Én kb ott kezdtem :-D
Egyik barátom mindig azt mondta, hogy a kielégületlen nők rágják a körmüket. :)
Ha nem sikerül magatokat eltántorítani a rágcsálástól, vegyetek a drogériában ilyen speciális lakkot ami erre van. Gyerekkoromban én is rágtam a körmöm, aztán anyukám vett ilyen lakkot. Az ízét le se tudom írni, de szörnyű, na ha az mellett még mindig rágod a körmöd, akkor nincs az az isten ami leszoktasson róla, csak is saját elhatározásod.
én már nem a körmöm hanem a bőrt rágom.. ez sem túl szép.. :D de szerintem több mint 20 éve nem sikerül leszokni.. tudatosan megy de ha megfeledkezem róla szó szerint észre sem veszem és rágom.. mire észreveszem, késő..
Vegulis van benne logika. Mondjuk tenyleg nem voltam mar reg ugy igazan beteg. A megfazasaim 1-2 napig tartanak gyengeseggel meg kisebb tunetekkel, de agyban fekvo lazas beteg 12 eve voltam utoljara terhesen.
Életemben nem rágtam, de szerintem is a szép és drága műköröm a megoldás, és oldani kell a stresszt, fel kell tárni a szorongás okát.
Nem rég hallottam, hogy azoknak az embereknek az immunrendszere sokkal erősebb, akik rágják a körmüket, mert a körmük alatt lévő bacikkal hamar megismerkednek és ha támadják őket, akkor a szervezet már tudja mit kell tenni ellenük, ugyan is a köröm alatti bacik, csak olyan mértékben kerülnek be a szervezetbe, hogy az kitalálja a védekező mechanizmust, mint pl. egy védő oltás.
Tehát kedves körörágók! Lehet nem kell leszoknotok róla:))))
Egyszer megpróbáltam lerágni a körmömet, mert beszakadt, de nem sikerül. Én valahogy nem tudom rágni. De az egyik barátnőmet annyira zavarta a nyavajgásom a beszakdt körmöm miatt, hogy lerágta nekem:))))))
XD basszus :) sajnos en is csatlakozom :( nagyon ciki:/
Huszonéves koromig rágtam,aztán egy munkahelyi baleset miatt levágtam a fél ujjpercemet,félbe a körömházat.Iszonyú volt.10 éve volt de még mindig érzékeny,azóta eszembe sem jutott rágni.Ezzel nem azt mondom hogy vágd le az ujjad és nem lesz ilyen gondod!! :D
Csináltass jó drágán szép műkörmöt!
Ez ugyan olyan mint a dohányzás, elhatározás kérdése..
Ez elhatározás kérdése. Általános iskolában 5 évig rágtam,de megirigyeltem a padtársam hogy neki milyen szép hosszú. Elhatároztam hogy többet nem. Eleinte nehéz volt,éreztem a késztetést, de megálltam.Azóta sem rágtam soha.
akkor ne vedd a kezed a szádba és már le is szoktál
További ajánlott fórumok: