Akik szegények, mi volt nálatok a mai menü? (beszélgetés)
Fokhagymás-tejfölös tészta, sütőtök.
10 éve vett zacskos leves, 10 dkg bab belefozve.
3 eve vett Bio Zabkasa, 1 dl, kristalycukorral.
Fott teszta soval, borssal.
Víz.
káposztás tészta, csont leves
Közepesen szegény mai menü:
Rakott krumpli fele fele arányban darált hússal és szója granulátummal, jó sok sajtos tejföllel a tetején:)
A tojás/dobozra már sajnálom az 500 - ast:)
Senki nem mondta, hogy arról szólna, a kérdésedre válaszoltam.
Köszi, újat nem mondtál.
Csak ezen a fórumon nem arról van szó, hogyan lehet a legegészségesebben táplálkozni, mennyiségben és minőségben.
Sokan még a krumplistésztának is örülnek, ha a család asztalára tehetik.
(Én is általánosságban mondom, és nem érzem érintve magam.)
Általában írtam, azt, amit. Értsd (ha már magyarázni kell): amit nálunk gyümölcslevesnek hívnak, az üres, értéktelen kalória, a káposztás vagy krumplis tészta szintén. Pillanatok alatt felszívódó, finomított szénhidrát, az összetevők legrosszabb, legértéktelenebb elkészítési módja.
Hogyan lehet gyümölcslevest és tésztát JÓL elkészíteni, hogy utána rövid idő múlva ne legyek éhes?
Tényleg örülnék, ha megosztanád ...
Jól van, hagyjuk, de azért nem kéne nénikézni, köszi...
Arra reagáltam, amit leírtál, nem arra, amit akartál írni, mert azt honnan tudjam?! "Kötözködik" a nénikéd, én írtam valamit.
Tipikus magyar probléma egyébként, hogy nem tudnak csak "tömős" ételekkel "jóllakni" (mert azt hiszik, hogy az a jóllakás), illetve nem tudnak nem megterhelő ételeket jól elkészíteni, hogy ne legyen utána éhezés.
Nem kellene kötözködni, ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem volt túl laktató....a gyümileves tésztával.
1-2 óra múlva ebéd után már éhesek a fiúk,mert húst hússal ennének....
Nem különleges, főleg, ha valakinek nincs lehetősége naponta ötször étkezni.
És az egy különleges dolog, ha pár óra múlva éhes vagy étkezés után?! Naponta ötszöri étkezés a normális és egészséges.
Tegnap én is azt főztem, de pár óra múlva már éhesek voltunk...
Én mindig meglepődöm, amikor a zsiroskenyeret és a szalonnát vki a szegények eledelének tulajdonitja, lehet azért mert én nagyon szegény helyről származok? Gyermekkoromban nagyon sokat meséltek a nagyszüleim, köztük voltak gazdagok, szegények de ha most összegzem akkor nekem az maradt meg, hogy ahol volt zsiros kenyér és szalonna az igenis módos család volt, mert akkor a szegények a kidobott krumplihéjat szedték össze és azt ették.Igaz ez a 20-as évek meséje, én akkor hallottam szegényekről,az én gyermekkoromban a 80-as években én nem tudok szegényekről, legalábbis személyszerint nem éreztem szegénységet, legalábbis enni mindig volt mit
Gyümölcsleves, káposztás tészta
Babgulyást eszünk 2 napig.
Paradicsomleves betűtésztával :D
Én inkább így fogalmaznék, spórolós kaja ötletek...:)
Szegénység elég relatív, mint minden.
Nálunk zöldborsó és burgonya főzelék volt rántott párizsival és fasírttal. Ki melyiket szereti azt ette.
Szegény? RELATIV....Ki számít szegénynek, és ki számít gazdagnak? Én átírnám a címet...
Frankfurti leves. A vislin kívül semmit sem kellett vennem, minden a kertemből van.
Aha! Értem! Köszönöm, így ismerem.
Felénk a zsírban sült krumplis pogácsát (a gombóc tésztáját) hívják így.
A szegény szót azért módosíttatnám...
Szia Zsóka!
Mi az a fluta pogácsa?
Vasárnapi húsleves, "fluta pogácsa". Tegnap krumplistarhonya néhány karika kolbásszal ebédre.
További ajánlott fórumok: