Aki nem akar gyereket ide!!! (beszélgetés)
Ha egy párnak idáig volt 100.- ja ha lesz egy gyerek nekik csak 25.- fog majd jutni mert a többi a gyerekre megy el.Sokan azt mondják nem kerül egy gyerek sok pénzbe de azért látom ismerőseim körében,hogy még akiknél nincs semmi anyagi gond dolgoznak meg minden ott is gondok lettek a gyerek óta anyagilag:(
Akik meg albérletbe szülnek azoknak mégnehezebb
Ezt a cikket én is olvastam.
Én gyerekkoromtól (kb 8-10 éves)hajtogatom,hogy nem akarok gyereket.Nem akarok mást okolni,de szerintem belejátszott,hogy a testvérem sérülten született,aztán a szüleim csúnyán váltak el.
Ha őszinte akarok lenni túl önző vagyok egy gyerekhez,mindig is jól elvoltam egyedül,vagy akár a párommal,és ebbe nem fért bele más.
Arról már ne is beszéljünk,hogy rettegek a terhességtől,meg a szüléstől.
Nem mondom hogy soha , mert ki tudja .
Ha lesz remélhetöleg jo lesz , ha nem lesz ugy is tökéletes az élet, csodálatos férjemmel akinek nem hiány cikk a gyerek.
Köszi.
Mondom én, hogy szeretlek. Nem véletlen.
te minden topikba követsz??
az a prolianyuka, vagyis nem anyuka, hanem anya, vagyis inkább muter, aki nem fogad el másokat, például az olyan nöket,akik csinosak, szinglik vagy nem akarnak gyereket szülni, például abból az okból , hogy ne tegyék tönkre a testüket, vagy ne kelljen annyit költeni másra, vagy ne legyen akkora felelösségük.szóval aki ezeket nem tudja elfogadni, az egy proli mutter!!! :)
De 35 után már vénasszony?? :))
Ezt általában a nagyseggü elhanyagolt feleségek, anyukák mondják, akik köpködnek a csinos nökre, de titokban olyanok szeretnének lenni, mint ök! Egy nö 40 éveseni is szülhet, söt és nem nagymama, lásd a legszebb sztárokat, amilyenek az itteni prolianyukák sose lesznek!!
Én a gyerekvállalást azért napolom el, mert jelenleg nincs belső indíttatásom arra, anya legyek és kisbabám legyen.
Ma olvastam a Nők Lapjában egy cikket, ahol a gyerekesek vs. gyerektelenek téma szerepelt benne. Tetszett, amikor megfogalmazták, akinek már van babája, módosul lényegesen a tudatállapota, és nehezen érti meg, a babanélküliektől lehetetlen elvárás, hasonlóan éljék meg az ő nagy eseményét, mint mondjuk olyantól, akinek van/volt gyereke, azaz már szült. Persze az is terítéken volt, sok gyermekes azt veszi a szívére, ha lehülyézik, ilyen világra/anyagi helyzetre hogy mernek szülni.
Nemrég is felmerült egy fórumozónál kérdésként, hogy gyes (vagy gyed, nem tudom) után kaphat-e valaki munkanélküli segély, nulla munkaviszonnyal a háta mögött.
Iskolapadból kikerülve szülni, na az szép.....
Ha én mindezekre a mai napig vártam volna, akkor még most sem lenne gyerekem.
Van olyan ismerősöm, aki arra várt éveket, hogy meglegyen a lakásuk, kocsi, jó munkahely karrier. Most a gyerekre várnak éveket, mert nem jön össze.
Én nem attól sokalltam be, hogy gyerekláz van hanem attól hogy tizenévesek szülnek gyereket a semmire, akár még piás bulis egyéjszakás kapcsolatból is. Huszonévesek egy éves kapcsolattal és nulla munkaviszonnyal szintén az iskolapadból. Hova a fenébe sietnek ennyire??
Miért nem lehet megvárni amig viszonylag biztos anyagi helyzetük lesz, több éves kapcsolatuk(házasságuk) néhány év munkaviszony hogy ne azon kelljen gondolkodni miből fizetik ki a havi pelenkát. Szomorú amikor eleve úgy kezdik, hogyan lehet a legolcsóbban megúszni. Ebben a korban én még teljesen mással vagyok elfoglalva és eszembe se jut gyereket vállalni! Nem értem... lehet én vagyok rosszul összerakva de nekem fontos hogy éljek pár évet a párommal, utazgassunk felfedezzük együtt a világot, megfelelő munkám és egzisztenciám legyen hogy mindent meg tudjak adni majd a gyerekemnek. Hova siet mindenki?? Szerintem 30 évesen sincs még lekésve semmiről, sőt...