Aki külföldön él, hogyan törleszti az itthoni diákhitelét? (tudásbázis)
4. mokus84
2014. márc. 26. 08:40
Köszönöm! :)
Még van egy kis időnk, de úgy el vagyunk havazva, hogy ez is csak ma jutott eszembe :)
3. zajax90 (válaszként erre: 1. - Mokus84)
2014. márc. 26. 08:35
A tesóm is kint él Angliában és a gyerektartását én fizetem itthon.Úgy szoktuk csinálni,hogy paypal-on átutalja nekem a pénzt,én pedig lekérem forintban az itthoni számlámra és átutalom az exének.A bátyám számolgatott és szerinte így a legolcsóbb.A paypal csak tőled von le valamennyi pénzt (sajnos nem tudom,hogy mennyit,utána kell nézni),ha anyukád lekéri,neki nem kell érte fizetni,csak az itthoni átutalási díjat.Nekem ez 100-200 forint körül mozgó összeg.
2. nbandus (válaszként erre: 1. - Mokus84)
2014. márc. 26. 08:29
egy nagyobb összeget felraksz a számládra, és állandó átutalási megbízást adsz. Amikor elfogy a pénz, utalsz a számládra pénzt. Kintről is lehet utalni.
1. mokus84
2014. márc. 26. 08:24
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni, mert sehol nem találtam releváns választ a problémámra.
Májusban Londonba költözünk, de diákhitel tartozásom van. Mivel ugye Fontban fogom kapni a fizetésem, gondolom, abból nem utalhatok. Ha más (pl. anyukám) utal helyettem, neki is csak Fontot tudok küldeni, így neki is macera, míg felveszi, beváltja Forintra stb.
Tudtok valami egyszerű, járható utat a kérdésre?
Köszönöm! :)
További ajánlott fórumok:
- Gyerekeink külföldön dolgoznak..lesz-e visszafelé is út? Ki és hogy érzi?
- Munkavállalás külföldön, külföldi munkák, munkalehetőségek
- Aki külföldön él miért ment ki?
- Új élet kezdése külföldön: sikertörténet vagy teljes kudarc?
- Hogyan tudom igazolni, hogy kapom a GYES-t? Diákhitelhez kamattámogatást szeretnék kérni, de külföldön élek.
- Külföldön szerzett tapasztalati éveket számítanak itthoni elhelyezkedés esetében pedagógusoknál?