Aki kevés folyadékot fogyaszt... (beszélgetés)
Szia Dodi44, a gondolatmenetedhez csak annyit fűznék hozzá, hogy én napi kb 3 liter vizet megiszom (+ mostanában elég sok tejet esténként) .. és nem sárgás a pisi :) Ha kevesebbet iszom, akkor az, de 3 liternél már nem. Szóval nem kell sok sört innod .. :)
A fórumindítónak pedig azt javasolnám, hogy igyon rendesen, mert lehet, hogy még nem érzékeli, h baj van, de a veséjébe nem lát bele. Ez nagyon nem egészséges.
Ui:
Egy vesebeteg
Annak nem konnyu WC-re menni...
A test felhasznalja a veset a folyadek es a test so' tartalmanak szabalyozasara, a verunk tisztitasa mellett.
Ha sokat iszol, a veseink kiszedik a testunk mukodesere nem szukseges so't es folyadekot, es a C vitamint is. WC-re fogsz menni a folosleggel. A testunknek szukseges folyadekot es a so't vissza tudja szerezni.
Ha keves folyadekot, so't, C vitamint veszunk magunkhoz, honnan szerezze be testunk? Elvonja arrol a helyrol ahonnan csak tudja. Testunk, idegeink mukodesehez szuksegunk van so'ra. Ha nem visszuk tulzasba, a testunk elrendezi a szukseges folyamatokat, ne akarjuk nagyon az egeszseges mukodeset meggatolni. Ha keveset iszunk, az eltavozo folyadek sargabb lesz.
Kerdes, miert van az ha sok sort iszol altalszot pisilsz, ha vizet iszol, akkor meg sargasat?
Csak egy gondolat...
Akkor ezek szerint minden rendben.
Szép estét!
Nekem teljesen feszes a bőröm semmi lötyiség lehet,mert kövér vagyok :D
nekem ez a mennyiség van megszokva...dokik sem értik,hogy lehet...mert hát anyukám kiskoromban ..éjszaka kávés pohárban hozta a mini vizet és ezt szoktam meg és annyit is fogyasztok.de vízhiányos sehól sem vagyok.Normálisan pisilek és még izzadni is tudok :)
Aki kevés folyadékot fogyaszt neki miért nem vízhiányos a bőre?
Ez egy örök téma nálam...kevés folyadék.Napi 1 liter de ez a max viszont van olyan mikor 1 dl-tsem...
További ajánlott fórumok:
- Ha kevés folyadékot fogyaszt az ember, az milyen betegséget okozhat?
- Mennyi folyadékot célszerű naponta fogyasztani? Függ ez a testsúlytól/testmérettől?
- Kislányom nagyon keveset iszik. Mit tehetnék, hogy több folyadékot vegyen magához?
- Mennyi köbméter vizet fogyaszthat egy 3 fős család, tusoló, mosógép, keveset használt mosogatógéppel 1 hónap alatt?
- Mennyi folyadékot kell fogyasztani naponta az 1 éves babának?
- 1 éves kisfiam nagyon kevés folyadékot iszik kb 500 ml-t napi szinten.Félek hogy ez túl kevés a szervezetének! Valaki tudna tanácsot adni?