Kislányom nagyon keveset iszik. Mit tehetnék, hogy több folyadékot vegyen magához? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Jártatok gasztroenterológusnál?Kaptatok valamit rá?
Mert mi járunk rendszeresen Igaz hogy a kislányom nyelőcsőszűkülettel született és megműtötték emiatt rövidebb a nyelőcsöve és a gyomrát is feljebb húzták ő ezért refluxol.
Régebben savkötőt (Ranitidin port) szettünk.
De kb 1 éve Motiliumos port kaptunk ami gyorsítja a gyomor ürülést. naponta 3-4x 2 mg-ot kap.
Szinte egész nap itatom egy-egy kortyot fogad el.
Hello!
Köszi a választ.
Nálunk az a baj a vizzel,hogy túl híg,és visszajön.A tea is.A rostos nem jön vissza,de attól félek,hogy attól nehogy sava legyen.
Szia!
Általában vizet .A gyümölcslevet hígítva szoktam adni neki.És néha kap szörpöt de csak éppen hogy legyen színe és íze.
Nálunk is gond van egyébként ha hígítás nélkül adom.
Alma ill. narancs levet meg egyáltalán nem is kap.
És este is már csak vizet itatok vele.
Szerintem nem az a fontos, hogy mennyit iszik, hanem hogy hány pisis pelusa van egy nap. Ha van 4-5 legalább, akkor lehet hogy egyszerűen neki ennyi az igénye. Hidd el, hogy nem fog szomjan halni, ha van előtte víz. Cukros levekre, teákra pedig nem szabad rászoktatni. Árt az egészségének, a fogainak, súlyproblémákhoz vezethet. Mindig csak vízzel kínáld, hidd el elfogad belőle annyit amennyire szüksége van. Kár eröltetni, csak megutáltatod vele. Ugyanez igaz az evésre is. Enni-inni szeretni kell, nem érdemes játszmát, meccset csinálni belőle.
Az én 2 évesem 12 kg. Pedig nagy evő. 14 kg egy 2 évesnek nagyon elég. Én a helyedben nem aggódnék az étvágya miatt.
Sziasztok!
Az én kislányom is keveset iszik kicsi kora óta(bár nálunk nagyon összetett a dolog,refluxol,sokszor keveset eszik)
Nekem egy orvos mondta hogy vannak gyerekek akiknek napi fél liter folyadék elég.
Azt mondta ha ennyit megiszik naponta illetve a vizelete széklete is rendes akkor az ő kis szervezetének elég ennyi.
Én hígítani szoktam a főzelékeket illetve mindennap kap leveskét.meg szinte fél óránként itatom hogy meglegyen a napi5-6 dl
Dehogy baj, hogy 14 kg. Az én fiam se egy nagyevő. 22 hónapos a fiam, és 13 kg. Mindjárt két éves lesz, és nem biztos hogy addig már hízni fog :)
Én már nem szoktam aggódni, ha csak keveset eszik délben, tudják Ők, hogy mennyit akarnak enni :)
De az ivással nincs gond, iszik vizet is, teát is :)
Nekem a mai napig van olyan, főleg télen, hogy nem iszom egy kortyot sem. És még nem pusztultam bele...
Amit nem akar, nem kell erőltetni szerintem... Ha szomjas lesz, úgyis kér...
Sziasztok, gondoltatok már arra, amit olyan sok helyen használnak, főleg üdítőkben?
Egyszerűen egy két kristálynyi sót kell tenni az italukba, és az pontosan megteszi a hatást, nem véletlenül isszák az emberek a sok xy nevű üdítőket, só van bennük :)
Én pl. az unokámat úgy vettem rá az ivásra,hogy kedvenc maciját mellé ültettem,és úgy tettem,mintha az is inna. Mondtam,nézzük meg,ki az ügyesebb,ki tud többet inni.
És még más játékos dolgokat is kitaláltam.Az evésnél hasonlóképpen.
Olyan folyadékot kellene adni neki,amit szívesen megiszik.
Esetleg szívószállal,vagy valamilyen érdekes pohárból.
Valami játékos formát találj ki arra,hogy kedve legyen az iváshoz.
További ajánlott fórumok:
- Kislányom képes reggeltől estig cirkuszolni a semmin! Mit tehetnék?
- Lassan három éves lesz a kislányom és sajnos egyre türelmetlenebb vagyok vele ami iszonyatos lelki teher számomra. Mit tehetnék?
- Mi lehet a baj?Étvágytalan a 9 hónapos kislányom, de rengeteg folyadékot iszik!
- Kislányom nagyon keveset eszik.Mit tehetnék, hogy többet egyen?
- A kislányomon látszik, hogy meg lesz fázva.Mit tehetnék, hogy még most az elején meggyógyuljon, hogy ne gyűrje le?
- Kislányom 7-én lesz 6 hónapos, 4 hónapos korától kóstolgatunk, már napi 2x eszik zöldséget, gyümit, de folyadékot nem fogadja el.. folyt...