Aki főzött már grapefruit lekvárt, tudna nekem segíteni? (tudásbázis)
Igen, ezt találtam én is, ezt kezdtem el megcsinálni, de nekem ne mvili, hogy az áztató levével együtt kezdjem-e el főzni?
És a hártyáját rajtahagyjam?
Ezt találtam:
Grapefruit dzsem
Hozzávalók: 3 grapefruit, 3,5 bögre víz, 4 bögre cukor, 1/4 bögre citromlé
Elkészítés: Megpucoljuk a grapefruitot, gerezdekre szedjük, és hideg vízbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap fazékba öntjük, és 45-50 percig főzzük fedő alatt, amíg megpuhul. Amikor az egész pépesre főtt, egy bögrével megmérjük. Minden bögre grapefruitra egy bögre cukrot számítunk, és az egészet visszatöltjük a fazékba. Lassú tűzön addig kevergetjük a gyümölcsöt, amíg a ráöntött cukor teljesen felolvad. Belekeverjük a citromlét, és további 15 percen keresztül főzzük - kavargatás nélkül! A kész lekvárt apró üvegekbe töltjük, és még melegen lefedjük. Száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kamrában, vagy más hűvös, sötét helyen kb. 2-3 hónapig eláll.
Este be kellett áztatni
most kéne elkezdeni főzni
de nem tudom, hogy az áztató lével együtt ,vagy anélkül?
További ajánlott fórumok:
- A grapefruitmag kivonat tényleg jó immunerősítő?
- Van-e valakinek tapasztalata olajfalevél és grapefruitmagcseppel kapcsolatban?
- Mi a különbség a fehér és a piros grapefruit között? Melyik a jobb?
- Melyik grapefruitmag csepp "iható"?
- Próbálta már valaki a grapefruitmag cseppet? Ki mire használta?
- Szerintetek Reg enor grapefruitos ital milyen gyógyszereket közömbösíthet?