Szerintetek Reg enor grapefruitos ital milyen gyógyszereket közömbösíthet? (tudásbázis)
Nem közömbösíti, hanem felerősíti bizonyos gyógyszerek hatását. Pl egyes allergia elleni gyógyszerekét, szívritmus szabályozó és vérnyomás csökkentő gyógyszerekét.
Ha sok grapefruitot eszel az hatással lehet a fogamzásgátló felszívódására, de azt sem csökkenti, hanem megemeli az östradiol szintet, ez okozhat tüneteket, de a teherbeesés esélyét nem növeli. Normál mennyiségű fogyasztás mellett nincs vele gond.
Nem ismerem ezt az italt, hogy mennyi grapefruit van benne, kérdezd meg inkább az orvosod, aki felírta a fogamzásgátlót, hogy mit javasol.
Ezt találtam:
"Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátlás témában
Egy enzim működésének befolyásolása alapján a grapefruit hatással lehet a tabletta metabolizmusára, de ez nem okoz hatáscsökkenést, hanem ellenkezőleg, az ösztrogén vérben való csúcskoncentrációját mérsékelten emeli. Ésszerű fogyasztás mellett nem okoz problémát. Ha teljesen biztosra akar menni, teljen el 2 óra a gyógyszer bevétele és a grapefruit fogyasztása között."
Egyébként én is szedtem már olyan gyógyszert, aminek a tájékoztatójában szerepelt, hogy a kúra alatt grapefruit kerülni kell.
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?