Aki ért a portfóliókhoz, attól kérnék segítséget! (tudásbázis)
Én is veszítettem, meg sztem Mindenki sajnos:(
Bízzunk a jobb jövőben!
Ja félre értettem:) Nem titok: Allianznál vagyok magán és önkéntes nyugdíj pénztár tag is.
A hozam pontos mértékét meg sem néztem, mert elég volt az is, hogy kb. 400 eft-ot buktam. És ez csak a magán, az önkéntesről nem kaptam egyenleg közlőt, de azt gondolom, hogy kb. 200 eFt, mert kb. a fele összeg van önkéntesbe.
Úgy értettem, magánnyugdíj ügyileg:) ?
Nem hívott tegnap a csaj, de eldöntöttem: maradok.
A Párom máshol van, de az a Bank sincs a 10-es listán, így marad ő is.
Köszönöm!
Nem vagyok biztosítós:)
Verseny szférában dolgozom. Úgy 12 évet értékpapírokkal foglalkoztam, innen a pórtfóliós ismeret:)
Szerintem maradj:)
Én személy szerint nem nagyon szeretem az AXA-t, bár az OTP sem tartozik a kedvenceim közé. Az üzletkötő megpróbál majd meggyőzni, mert ugye neki minden kötés pénz.
Az OTP nem hiszem, hogy tönkre megy, így a pénzed sincs nagy veszélyben:)
Megnéztem neten a fekete listát, hát sok nagy biztosító rajta van...az OTP nincs.
Nem tudom, mit csináljak, ma este hív a csaj...
Köszi az info-kat, én lemaradtam...milyen fekete lista?
Tudom h más is veszteséges volt, de az adatok alapján, ami a pszáf honlapján is fent van, az OTP sokkal veszteségesebb volt, mint az AXa.Ha már váltanék, az egyik legjobbra váltanék...
Most elgondolkodtattatok...lehet h jobb ha maradok a senekemen? :)
És nem csak az OTP-nél volt veszteséges a múlt év, hanem mindenhol. Ne ez alapján dönts!
Az AXA sem lehetet hozam gyár:)
Ami azt illeti:)
Én nem szeretek ilyenekben tanácsot adni, meg nem is igen illik.
Igaz, az AXA fennt van a banki fekete listán.
Én sem szeretek ugrándozni bankok-biztosítók között. Egyiknek sem jobb a terméke a másiknál.
Lehet, hogy az AXA jó kamatot ígér látraszólóban, és lehet, hogy a plussz kamatot elviszi a számlavezetési díj.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy az AXA-nak, hogy van elmúlt 10 évre hozama. Már ilyen régen itt vannak? Lehet, nem követem a történelmüket:)
Én egy régi biztosítóhoz vinnim inkább a pénzem...
Nem tudom a pontos portfólió neveket a biztosítódnál, így csak kb.
A leg kockázat mentesebb portfólióban pénzpiaci alapok vannak nagyrészt. Ezek hozama, szinte előre látható. A jegybanki alapkamathoz igazodnak általában. Tehát kis hozam, de a legbiztosabb.
A következőbe kötvény alapok vannak. Amelyek hozama általában 3-5 éven belül realizálódnak. Itt azért már van kockázat, mert a hozamot csak kb. tudják előre, de biztosat nem tudnak mondani.
És a tied, mint írtam részvények nagyrészt. Ezek hozama naponta változik, akár miniszba is, mint a múlt évben volt. Az én meglátásom az, ha az alapkezelője ügyes lett volna, akkor nem bukunk ekkorát, de sajnos nem voltak naprakészek. A részvényekkel lehet a legmagasabb hozamot realizálni, hosszútávon (10-20) akár több év alatt.
A tájékoztatón elolvastam, nagyjából képben vagyok, csak félek a kockázatostól.
Vagy hosszú távon még mindig az a legjobb?
Sziasztok!
Magánnyugdíj pénztárat szeretnék váltani, mert eddig az OTP-nél voltam, de nagyon veszteséges volt. Az AXA tűnik a nagyobb pénztárak között a legjobbnak az elmúlt 1, ill. 10 év tekintetében is.
Na most én az OTp-nél növekedési portfólióban voltam, de fogalmam sincs, hogy kerültem oda, szó szerint.
Itt is abba szeretnének tenni, de az a legkockázatosabb, segítsetek ebben, melyiket válasszam? Vagyis én döntök, de infokat szívesen fogadok.Köszi.
További ajánlott fórumok:
- Pedagógusok! 3 hónap alatt el lehet készíteni a PORTFÓLIÓT?
- Szeretnék képeket, portfóliót csináltatni magamról. Tud valaki segiteni?
- Portfólió készítés (fogyókúrázók menjük portfóliót csináltatni)
- Pedagógus portfólió
- Ha több éves adóvisszatérítést igényeltem, de kérnek hiánypótlást egyhez, attól a többit elutalják?
- Aki Forever termékekkel foglalkozik, attól tanácsot kérnék!