Aki beadatta a H1N1 oltást az ovis gyerekének és azóta folyamatosan beteg, van olyan? (beszélgetés)
Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra, elnézést, ha nem "ideillő" a kérdésem... Csak tényleg nem tudom, hol "érdeklődjek". Indított fórumomat összevonták... :( Kérlek, ha tudtok segítsetek!
Kisfiam 4 és fél éves, kicsi lányom 2 hónapos. Mi a véleményetek? Adassuk be magunknak és a fiunknak a H1N1 oltást, vagy ne? Tanácstalanok vagyunk, annyi mindent hallani. . . Félreértések elkerülése végett:NEM magunk miatt félünk tőle, kisfiunknak nem tudjuk, jót teszünk-e vele?
Érdemes lenne egy allergiavizsgálatot is kérni.
Lehet, hogy negatív lenne, de veszteni nem vesztenétek vele. Az allergia is hajlamosíthat a felsőlégúti fertőzésekre.Az én lányom is sokat volt beteg kisebb korában, jártunk vele a pulmonilógiára. A bőrtesztje negatív lett, de azt mondta a doktornő, szerinte akkor is valami allergiás hajlam van a háttérben. A fiamnál ki is mutatták az allergiát. Ő is sokat volt hurutos, középfülgyulladásaa havonta volt szinte.
Sajnos erre nem tudok mit mondani, én csak a fórumindító kérdésre válaszoltam...
Csináltassatok vérképet, nézzék meg a globulinjait, hátha valami szerzett immunhiány. Igaz, azon nem nagyon tudnak segíteni, csak elnövik a gyerekek idővel, de akkor tartós betegnek nyilváníthatják, és így sok ellátásra jogosultak lesztek. De inkább ne legyetek...
Kedves Ildi!
Ágika amikor közösségbe került 3 hétig beteg volt, 1 hétig járt. Ez ment novembertől márciusig. Folyamatosan középfül-, arcüreg- és mandulagyulladása volt+ még a kruppos befulladások. A világon mindent kipróbáltunk. Március elején kapta meg a Prevenár nevű védőoltást és elkezdte szedni az Immuno Kids Multi Tabs-ot. Azóta eltelt majdnem 2 év, és talán 4x pár napos köhögésen, orrfolyáson kívül semmi baja nem volt. Nem tudom, hogy melyik használt, vagy csak az immunrsz-e erősödött meg, vagy mindhárom, de azóta makkegészséges.
Egy próbát megér. Mi a Kicsinek is beadattuk a Prevenárt. A H1N1-et viszont végül nem kapta meg senki.
Remélem hamar rendeződik a dolog. :)
nekem a gyermekem a suliba kapta az oltást,és
azóta köhög és hapcizik..
Az én ovis lányaim november közepén kapták meg az oltást és azóta sincs semmi bajuk.
Picit folyik az orruk, néha tüsszögnek, tényleg nagyon lájtosan, nem vészes, de én ezt annak tudom be, hogy ez az első évük közösségben.
Egyébként tavaly óta Cebion 2x Multi-t adok nekik és ez nálunk bevált.
Biztos hogy nem,mert az enyémnek az oltás beadása után 3 héttel vették ki a manduláját és kivették az előjegyzett időponton,mert nem volt beteg!
Itt más van!
:(
A szülő helyzete sem sokkal egyszerübb akkor,amikor nem tudja eldönteni, hogy mivel tesz jó, vagy mivel árt...
Nálunk a családban mindenki be van oltva, és senkinek semmi baja nem lett az oltástól
Aki az oltástól lesz beteg, az már elve úgy kapta meg, hogy lappangott benne valami.
Voltunk allergia vizsgálaton, és a tejre semmit nem mutatott.Én is gondoltam rá, mert a családban van tejfehérje, és tejcukor érzékeny is.De az tény, hogy ha köhögés, takonykodás van akkor a tejet rögtön mellőzőm.Az orvos is mondta, hogy a nyákot sokkal jobban megköti, ha ilyenkor tejet iszik.
Ami még nekünk nagyon bevállt, és rendszeresen használjuk a a sós párásítás
További ajánlott fórumok:
- Akik már beadatták a Pneommococcus elleni oltást, volt valami mellékhatás vagy utótünete a babának?
- Akik már beadattátok a bárányhimlő elleni oltást, mik a tapasztalaitok?
- Bexsero oltást beadattátok a gyermekeiteknek? Volt valami mellékhatása?
- Kullancs elleni védőoltást beadatta valaki?
- Kullancs elleni védőoltást beadattátok a gyereknek?
- Van valaki, aki beadatta a HPV elleni oltást és utána esett teherbe?