Kullancs elleni védőoltást beadattátok a gyereknek? (beszélgetés)
En most adatok be a fiuknak, ezen egy percig sem gondolkoztam Hogy kell-e, itt, Zalában tényleg sok a fertőzött kullancs, több komoly megbetegedés volt a környezetemben miatta, en "csak" Lyme-kórral találkoztam eddig.
Felénk szinte mindneki oltatja a gyermeket sokan aztán a felnőttek magukat is.
Oltasd be, én is beakartam de sajnos kiderült tojás alapú a lányom meg allergiás rá, így nem kaphatja meg.
De a kullancs ecephalitis eléggé durva, szóval aki teheti, oltson ellene. Ezt kezelni is nehezebb, habár ritkább mint a lyme kór.
A lyme kór ellen nincs védőoltás, de antibiotikummal hamar kezelhető, igaz hónapokig tartóan, én már átestem rajta sajnos.
Magyarország egész területe pedig rendkívül fertőzött kullancs terén, még a fővárosi gondozott parkokban sem vagyunk biztonságban, de még a lakásunkba se, ha van 1 háziállatunk. Ha meg vidéken lakik az ember, saját udvarral, na ott szintén megtalálható bármelyik kullancs fajta, és bármelyik fertőzött lehet, nem csak a fent leírt 2 kórokozóval, hanem a többivel is amiket nem reklámoznak annyira.
Igen.A nagy 6 éves a kicsi 3.Mindkettő megkapta.A nagyban egyszer már volt kullancs.Lyme kóros lett tőle...
Semmit nem tapasztaltam. :)