Ajánljatok nevet a születendő keresztlányomnak! (beszélgetés)
:)
Hát elég macerásak a szülők. :)
mivel keresztnevet te is adhatsz neki... :)
válasz bátran...
ez lesz a keresztségben a neve
ezt lehet anyakönyveztetni is, de nem muszály...
Sok szép és sok különleges nevet ajánlottatok. Volt, mikor mosolyogtam, mert szerepel benne az én nevem is. Azt meg ugye mégsem. :)
Előfordul továbbá többször is a nagyapám összes lánytestvérének neve is. :)
Van olyan, ami nekem nagyon tetszik, főleg, hogy így egymás után leírva látom, de úgyis a szülők fognak választani.
Mindenesetre köszi nektek!
Majd, ha április végén megszületik a Kisasszony, megírom, hogy mi lett a végeredmény. :)
Bocsánat, nem olvastam el alaposan a kérdést..rákattintottam utána meg már nem írja, hogy fiú vagy lány!!! :S Picit szétszórt vagyok a vizsgaidőszak végén :(
Resán Anna/ Anita/ Anett/ Laura/ Lilla/ Tamara/ Kinga és még rengeteg gyönyörű szép lány név van, ami illik hozzá! :)))
Resán Roberta
Resán Roxána
ha lányunk lett volna, Veronika lenne, szépen lehet becézni, nem egy könnyű cukkolni, ugye az iskolások szokták egymás nevét, aztán a jelentése is jó.
Resán Veronika, szép lenne.
bár szokás úgy nevet adni, hogy ha a vezetéknév utolsó betűje mássalhangzó, akkor a keresztnév első betűje legyen magánhangzó, így dallamosabb.
és fordítva.
szerintem ezt az anyának kell érezni, és átgondolnia, mert a gyermek egész élete át fogaj viselni a nevét.
Náunk döntő szempontok:
- Vezetéknévvel jól hangozzon,és ha magánhangzó van a vezetéknév végén, akkor a keresztnév ne azzal kezdődjön.
- ne legyen hosszú, vagy kimondhatatlan.
- Családban, ne szerepeljen, vagy ne legyen gyakori, mert zavaró lehet beszélgetés közben.
És akkor a fiú Roland, női megfelelője pedig a Rolanda? :D Bocs, ezt nem hagyhattam ki,párom unokatesója találta ki, Rolandnak hívják :p
De a Marcella nagyon szép név :)
Sztem Resán Anna is jól hangzik, nekem most ez a favorit lánynevek terén :)
További ajánlott fórumok:
- 2009 augusztusban születendő babák...
- 2009. márciusában születendő Babócáink
- 2012 áprilisában születendő babák
- Kislányomat Emmának hívják. Milyen nevet adjunk születendő kisöccsének?
- Zalán: ezt a nevet szeretnénk adni a születendő fiunknak, de visszariaszt a jellemzése: önfejű, makacs, harcos, egoista...
- Hogy lehet kijavítani a baba-mama oldalon, ha elrontottam a születendő babánk nevét?