Ajánlanátok romantikus, de irodalmi értékkel bíró könyvet? (tudásbázis)
Újabb ajánlatok vannak?
Köszi!
Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők
Syrie James. Charlotta Bronte titkos naplója (naggyon jó, a következő is de kissé kevésbé kapott meg: Syrie Jamies: Jane Austin naplója
Nem kifejezetten lányregényes romantikus, de nagyon jó: Kathryn Stocket: A segítség
Caravell, bocs, de Avery Corman a 'Kramer kontra Kramer'-t írta, ami tényleg nagyon jó és ideillik, a Lányom nélkül soha Betty Mahmudy műve. amit szintén ajánlanék én is.
Khaled Hosseini: Papírsárkány, tőle a másik: Ezeregy tündöklő nap, és a legújabb könyve, amit még nem olvastam, de az előző kettő alapján remek lehet ez is, és a kritika alapján is: És a hegyek visszhangozzák
Maeve Binchy-től a Vérbükk és az Üvegtó nem igazán, de ami nagyon jó (jellemábrázolás, cselekmény, gondolatfűzés): Ház a Tara Roadon és a Dublini vacsorák,
Nicholas Evans: A Suttogó (ez remek fordítás, csodálatosan szép magyar nyelvezete van, külön élvezetet ad)
Nézz utánuk, szerintem egyikben sem fogsz csalódni.
Jane Austin könyvei ilyenek. Fábián Janka könyvei a magyar romantikus női irodalom legszebb modern megnyilvánulásai.
Ivey: Hóleány
Green: Csillagainkban a hiba
Muravjova egyes könyvei.
Marías: Beleszerelmesedések
...
Tormay cecile: A régi ház
Lisa Genova: Megmaradt Alicenek..........ez megtörtént, fájdalmasan szép könyv.Hát igen, ez a második nem biztos, hogy ajándéknak jó, mert mondom, szomorú. De el kell olvasni!
További ajánlott fórumok:
- Kedvenc romantikus filmem
- Lányok/nők barátsága. Ez barátság, több lehet barátságnál (de nem romantikus), vagy valójában romantikus kapcsolatban vannak?
- Hölgyem, mennyire romantikus beállítottságú a párod?
- Melyek a legjobb romantikus filmek, vígjátékok, illetve horrorfilmek?
- Szeretnék egy igazán romantikus cd-t összeállítani.Ti milyen dalokat ajánlotok?
- Tudtok nekem ajánlani izgalmas vagy romantikus könyvet?