Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ajándékozási szerződést érdemes lenne megtámadni? fórum

Ajándékozási szerződést érdemes lenne megtámadni? (tudásbázis)

2012. júl. 5. 23:11
Abban az esetben, ha 100%-osan meg vagy győződve arról, hogy nyerni fogsz, máskülönben csak a pénztárcád bánja. Ezt ügyvédtől kellene megkérdezned, de sokszor még ők sem tudják. Látni kellene az ajándékozási szerződést.
2012. júl. 5. 22:58

"Az ingyenesen átruházható ingatlan az esetleges halál esetén-ha az 15 éven belül következik be az ajándékozáshoz viszonyítva-beleszámít a kötelesrész alapjába,és az örökhagyó halálától számított 5 évig lehet érvényesíteni."

Ezt most találtam itt a neten egy ügyvéd lapján.

2012. júl. 5. 14:31
szerintem nem jár köteles rész, hiszen azt a nagymama elajándékozta még életében.
5. mosolyka1111 (válaszként erre: 2. - Virus2008)
2012. júl. 5. 13:20

Szerintem nem mondta a fórumindító, hogy az emlékek miatt, sőt nem is magyarázkodott, mert nem is kell magyarázkodnia. Ha jog szerint jár, akkor jár.

Igen, nyilván nem fogja otthagyni nekik, ha jár neki.

Szerinted van olyan, akinek mostanság mindegy pl. 3 milla? Inkább te ne legyél álszent.

4. b3edc666c5 (válaszként erre: 1. - Wnorbi)
2012. júl. 5. 13:04

Feltételezem a köteles rész így is jár neked,Te pedig ahogy írtad,erre tartanál igényt.De hogy mi ennek az útja,módja nem tudom.Nálunk más eset történt a családban,lakásvásárlásnál kiderült,hogy az eladó a nénit bedugta otthonba,és aláíratott vele ajándékozási szerződést.Aztán megjelent a jogos örökös,orvosi papírt kellett beszereznie arról,hogy a néni nem volt beszámítható,így támadhatta meg az ajándékozási szerződést.Végül peren kívül megegyeztek,és felezték a lakás árát.Nem tudom segít-e valamit ez a történet.

Esetleg próbálj meg egyezkedni az unokatesóiddal.

3. zebracsikó (válaszként erre: 1. - Wnorbi)
2012. júl. 5. 11:27

az ki kell derítened, hogy mikor kötötték a szerződést, ezt biztosan jogod van tudni

szerintem csak akkor érdemes megtámadni, ha bizonyíthatóan akkor írtatták a nagymamáddal, mikor már nem volt beszámítható

2. virus2008 (válaszként erre: 1. - Wnorbi)
2012. júl. 5. 11:25

Én biztos nem állnék neki pénzen veszekedni, vigyék akkor.

Max a nagyapa után jár az 1/4 rész szerintem, a nagymamád nem biztos hogy rátok hagyta az ő részét.

Nem tudom mire jó ez a családokban hogy ennyire képesek egymásnak ugrani.Ja persze az emlékérért csinálnád ne legyünk álszentek...

Pénzre van szükséged.

2012. júl. 5. 09:57

Leírnám az én esetemet:

Az a helyzet, hogy nagymamám meghalt. Gyomorfekéllyel került korházba megműtötték, de az altatásból már úgy ébredt hogy gyakran nem volt magánál nem ismert meg embereket. 88 éves volt.

Nagymamámék lakásáról lenne szó. Az a helyzet, nagyapám ¼ részét amit anyukám nagyapám halálakor megörökölt, anyukám amikor meghalt én örököltem. Ez sima ügy volt.

Na most nagymamám után is járt volna anyukámnak így nekem ¼ rész, de unokatestvéreim nagy valószínűséggel nagymamám betegsége alatt kötöttek vele egy ajándékozási szerződést, így anyukámat vagyis engem kisemmizve abból az ¼ részből.

Az én hátam mögött nem tudtam róla. Ma tudtam meg.

Az érdekelne, hogy anyukámnak vagyis nekem ez esetben is jár a köteles rész?

Érdemes-e megtámadni az ajándékozási szerződést, hogy nagymamám már nem volt beszámítható vagy egyéb indokkal?

Én egyébként a saját ¼-részen kívül csak a köteles részre a másik ¼ rész felére tartanék igényt.

Mivel anyukám betegsége idején eléggé megromlott mamával a viszony mivel semmiben nem segített. És én ennyit tartanék jogosnak. A viszony már korábban se volt jó mert nagymamám nem fogadta el Barbiet a feleségemet. Az eljegyzésünkre, esküvőnkre sem jött el. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy még a betegsége előtt kötötték volna meg az ajándékozást, a telefon beszélgetés is ezt erősítette meg mert nem mondták meg mikor kötötték ezt meg, pedig megkérdeztem.

Lesz-e hagyatéki tárgyalás vagy nem? Unokatstvéreim szerint nem mivel nem volt vagyona.

Unokatesóm ügyvédi irodán titkárnő így az ajándékozási szerződés biztos formailag és tartalmilag rendben van.

Mit tudok tenni hogy anyukámat, emlékét ne vegyék semmibe ebbe én nem nyugodhatok bele.

Ha ügyvédhez fordulok, az milyen költséget jelenthet. Csak nagyságrendileg mennyit szoktak kérni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook