Ajak és szájpadhasadékos szülőket keresek (beszélgetés)
Az én párom 27 éve született, de már akkor is mondták neki hogy a fiúk könnyebben öröklik. Illetve a második generációnál nagyobb az előfordulási esély, ergo a mi unokáinknál.
Annyit tudok nálunk hogy anyósom végigcigarettázta a terhességét:( alacsony folsav illetve egyéb tényezők is szerepet játszattak benne.
Szerintem senkinek sincs fogalma arról ez mitől van csak találgatnak.
Az én fiamat egyszer műtötték három hónapos korában azóta nem.Szerintem nagyon jól csinálták és csak egy forradás van ott.Mikor kissebb volt mindig szóltak,hogy folyik a gyerek nózia.Én meg mondom nem folyik mütötték ez ezerszer elő fordult.Most már szinte észre sem veszi senki sem.Nekem amikor megszültem azt mondák akkor ha fia születik nagyobb az esély rá,hogy örökli de szerintem nem is tudják az igazságot.Mikor megszületett oda küldtek egy nőt aki statisztikát készitett és ilyen kérdések voltak,hogy volt-e a családban ilyen,festés volt -e míg terhes voltam,vegyszereket használtam -e takarítás közben stb....
Sziasztok!
Disznómalac, engem érdekelnének a részletek. Amúgy párom szája sem lett tökéletes, van neki is egy lyuk, és orrhang is de nekem nem feltűnő észre se veszem, hozzászokik az ember. Egyébként rengetegszer műtötték, a csípőscsontját is beültették valahova az arcán, sok-sok korrigációs plasztikai műtét (orr, stb) igaz én ekkor még nem ismertem. Rakok fel róla ide képet hogy lássátok milyen fess fiatalember lett s ne aggódjatok a Ti gyereteitek is ilyen szépek lesznek:)
van még két testvére egyik sem született így. Engem az érdekelne hogy mennyi esélyem van arra hogy a mi porontyunk is ezzel a betegséggel szülessen. Tudom, statisztikák vannak de azzal nem megyek semmire.
Egyébként eléggé ijesztő mikor az embernek az első szülött gyereke így születik.Én halálra rémültem.Nagyon féltettem és aggódtam érte.Nehezen született egyébként is.
Három hónapos se volt mikor megműtötték és nagyon szépen megcsinálták pedig ennek már 11éve.
Szivesen hallanék rólad a félelmeidről hátha segít ha írok róla.puszi
Nekem is született ajak hasadékkal gyerekem ha van kérdésed szivesen válaszolok.
Egyébként azóta született még két gyerekem és nekik nincs de a tapasztalataimat megosztom ha kell
CSibe, teljesen jó, úgyis lesz szegénynek még egy jó pár, mire helyreállítják ténylegesen.
a lényeg, hogy most jól van,drukkolok nektek üveg ügyben.
így nem lehet valami egyszerű etetni:(
Szia Csibe, mizujs veletek?
Bébid hogy van?
Szia, nekem meg edig nem volt gépem, ma bekapcsoltam, gondoltam megnézem mi van veletek.
Ne aggódj, az a legkevesebb, a lényeg, hogy a hasadékot zárta, most már tud majd rendesen enni.
a többi meg mejd később korrigálva lesz.
az egyik ismerősöm kisfia a kórházból való hazajövetel után beleesett az asztal sarkába, újra kellett varrni. most szebb lett az anyuka szerint, mint elsőre.:)
fel a fejjel.!
Kitartás, drukkolunk nektek.
biztos nem lesz semmi baj.
engem is Pesten műtöttek anno.
a Heim Pál gyerekkórházban.
Tari doktornő csinálta, ő lett később a főigazgató.
Szia!
Csak ajakhasadékja van?
Hát igen, így a legnehezebb, hogy előtte nem tudtál semmit róla.
Anyu is azt mondta egy világ omlott össze benne, mikor először meglátott:(
Sokszor műtöttek, de szerintem, meg másoko szerint is nem feltűnő a seb.
Biztos a kisfiad is sármos kispasi lesz.
Kitartás.
Ha bármi kérdése van írj, ha tudok szívesen válaszolok.
Sajnos ez is tud súlyos lenni, ezer meg egy fajtája és mértéke van. Van, amelyik nem állítható helyre úgy, hogy jelentős nyoma ne maradjon + néha a hangképzés is orrhangzós marad. Örülök, hogy a Párodat szépen tudták műteni.
De nem kerülhető el esetetekben a genetikai tanácsadás.
Tudomásom szerint ez az elváltozás ultrahangon nem látható, legalábbis abban az időszakban nem, mikor még a baba elvetethető.
Ja, meg annyi volt az uh-os hozzászólása, hogy a hasadékot lehet műteni, mindezt elég flegmán mondta.
Én meg mondtam neki, hogy engem a down érdekel, a hasadék kevésbé.
Persze akkor nyugodtam meg igazán, amikor a 25. héten a 4d-n láttam a gyönyörű kis csücsöro száját, meg a fitos kis nóziját:)
További ajánlott fórumok:
- Egy nagyon fontos kérdés! Olyan szülőket keresek, akiknek gyengén autista vagy indigó gyermeke van!
- Van köztetek olyan aki, dongalábbal született? Esetleg hasonló rendellenességgel született gyereket nevelő szülőket keresek..
- Debreceni ikres szülőket keresek tapasztalatcserére 2 évesek a lányaim!
- Olyan nevelőszülőket keresek akiknek van már működési engedélyük de még nincs náluk gyermek kihelyezve.
- Nagyszülőket keresek:-)))
- Ajak és szájpadhasadék