Aikido - a nem-bántás-művészete (beszélgetés)
Hmmm... ez nagyon érdekes... aikidoztam is, jógázom is, és keresem a választ arra is, hogy hogy védjem magam úgy, hogy ne bántsak meg vele valakit.Beütöm a gugliba: " A nem bántás művészete ", erre kidobja az első, és egyetlen helyet, ahol ez a mondat így szerepel. Ezt.
...
Nem nagyon él már ez a topic, de azért írok. Kedves Travels, nagyon jól megírtad a nyitó hozzászólást, teljesen igaz, de nem mindig egyszerű az életben úgy védeni magunk, hogy a másik egyáltalán vagy csak kis mértékben sérüljön.
Egyébként a 7 éves kisfiammal a napokban próbáljuk majd ki az aikidót (Pécsen).
Szia,
Sajnos jelenleg nem tanítok aikidót, csak vizsgáztatni szoktam, de alapvetően 8-14 éves gyerekekkel foglalkoztam.
Most jógát tanítok Budapesten felnőtteknek.
Üdv: Travels
U.i.: Ajánlani természetesen tudok edzőt itt, Aranyi Zsolt a XIV. kerületi Lengyel utcai isklában tanít, a legjobbak közé tartozik.
Szia!
Szeretném tudni hol oktatsz?Évekkel ezelőtt Aikidoztam csak abba kellett hagynom!Van nálad korhatár?
Sziasztok,
Miért nyitom ezt a fórum témát?
Mert a nem-bántásról szeretnék beszélni.
Aki bánt, az agresszív.
Aki nem bánt, az eltűri az agresszivitást...?
NEM!! Passzív önvédelembe vonul vissza.
Hogy több info kellene ezzel kapcsolatban?
Miért aikido a címe?
Jogos felvetések.
ÚGY VÉDJÜK MAGUNKAT, HOGY A MÁSIK NE SÉRÜLJÖN!!
Erről szól az aikido. 2 danos oktatóként nagyon sok tapasztalatot szereztem a tanítványaimtól.
Az élet, a mindennapi élet nagyon hasonlít az aikido-hoz.
Akár ezen keleti sporttal, akár a családon, kapcslaton belüli "harcokkal" kapcsolatban írjatok, lehet, hogy találunk, utat, hogy "a másik ne sérüljön" elvét követni tudjuk.
Üdv: Travels