Ahol a betegnek kell diagnosztizálni magát! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ahol a betegnek kell diagnosztizálni magát!
Kedves mh07!
Köszönöm az ötletet és a biztatást!
Szép napot!
Szia steve79!
Igazán döbbenetes amit át kellett élned, többször is. Azért kívánom, hogy sikerüljön a baba projekt.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez megoldást hoz a problémádra, de talán kaphatsz választ segítséget.
Pesten a Bolgárkerék utcában van Czeizel dr. genetikai tanácsadója(Genetikai és Családtervezési Tanácsadó Bp. XIV. , Bolgárkerék u. 3. info@czeizel.hu). Itt egy beszélgetést követően különböző szakorvosokhoz irányítanak, akik felderítik ill. orvosolják a problémákat.
Szia!
Köszi szépen.
Próbálkozunk ezerrel. ( amig még van mivel:-( )
Habár itt már az a mondás sem jöhet be hogy kicsi a bors de erős.
De természetesen bizakodom, hogy meg fog állni a heresorvadás, és nem lesz gond.
Az a legnagyobb gondom, hogy igazából tenni nem tudom mit lehetne ellene, ezért is küzdöttem le a szégyenérzetemet, és írtam, hátha valaki ad ötletet, vagy leírja hasonló irányú ismereteit történeteit vagy bármit.
Az orvos helyreállító műtétet nem javasolt, így maradtak az apróságok a cél érdekében.
Mindenféle hőmérséklet csökkentési módszert kipróbálok
Bő nadrág, már a herezacskómat is kezelésbe vettem, igaz ott egyenlőre több kárt okoztam mint hasznot, ha érted mire gondolok...
Több ötletem egyenlpre nincs...
Csak hogy egy konkrét példát mondjak, egy ismerősöm kardiológián főorvos mellett dolgozott, és rá se néztek, hiába panaszkodott.
Miután nyugdíjas lett, és kintről bejárós beteg lett, foglalkoztak vele. Kiderült, hogy hólyagrákja s azon keresztül mindenféle áttéte van már. Nemrég halt meg, talán fél évig élvezte a nyugdíját. Köztudott, hogy az orvosok átlagéletkora alacsonyabb, mint az összességében a nemzetünké, pedig általában véve is rövidebb ideig élünk, mint Európában élhetnénk.
Sztereotípiák nélkül is van gond az egészségügyben.
"Addig nem érti senki mi fojik itt,még bele nem esik.Át nem megy az egészen."
Szerinted aki eü.-ben dolgozik, az még nem volt a beteg-oldalon? :))
Van olyan, hogy a beteg nem produkálja a nagykönyv összes tünetét, illetve képtelen adni pozitív leletet :D
Ha ilyen esetben kezelnek egy feltételezett diagnózissal, ugyanúgy sérti az önérzetet.
4 éve rosszul lettem hazafelé az autóban.
A bal oldalam elzsibbadt és nagyon szédültem.
Kórházban voltam 2 hetet.Emeri+ egy csomó vizsgálat után sem derült ki hogy mi a baj.
Minden leletem jó volt,azt mondták hogy szimulálok.
1 évig nem tudtam egyenesen menni(bal ra húzott a szédülés)Persze hogy autót sem vezetem és nem tudtam dolgozni(tetőfedő vagyok)
2 év után éreztem hogy már javul,már 4 éve volt és azóta tényleg jól vagyok
Itt tart az orvostudomány:a BÉKA SEGGE alatt van!!!!
Én egyszer úgy jártam, hogy elköltöztünk, és új orvoshoz kerültem.
Amikor mentem hozzá, megnézte, hogy miket szedek, és megkérdezte, hogy mit szeretnék szedni?
Hát én tudjam, hogy mit kell szednem?
Azt mondta, hogy azt ír ki, amit szedni szeretnék.
Hát mi vagyok én?
Gyógyszerész, vagy orvos, hogy én tudjam ezt?
Igazad van...itthon minimális befizetés mellett maximális ellátást várnak az emberek...
Kicsit kimennének külföldre,fejvesztve jönnének vissza,de gondolom neked nem kell bemutatnom:)
El kell, hogy keserítselek....bizony benne vagyok..mégpedig 22 éve:)
Nos..én itt lezárom ezt a témát, mert érdemben nem születik értékelhető hozzászólás.
Viszlát, kedves megkeseredett "betegek"..
Barátkozzatok meg az egészségüggyel, jobban jártok. Mert ha nem lenne, nagy bajban lennénk.
Nem mondtam, hogy te...azt írtam, hogy 25 éve HIBÁZTAK!
Egyébként ki állapította meg, hogy 25 éve van folt a tüdődön?
Ha olyan rossz eü., ahogy te lefested, akkor hogy lehet,hogy ennyi vizsgálatot és műtétet túléltél?
S még egy doktorra is jutott a szeretetedből?
Természetes, hogy védjük a mundér becsületét.
Te mit dolgozol?
tudod egyből gondoltam, hogy te valami egészségügyis vagy , mert foggal körömmel véded az egészségügyet, de tudod mit véd csak engem már ezek után nem érdekel.
Még egy valami nem mindenki lehet olyan okoskodó mint te.
Sajnos nálunk sem különb a helyzet..de hangsúlyozom...nem mi tehetünk róla!
Mi is nagyon sok beteget ellátunk, amit nem finanszíroz a TB...emberségből, hivatásból, szakmaszeretetből.
További ajánlott fórumok:
- Preimplantációs Genetikai Diagnosztika (PGD)
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai
- Volt már köztetek olyan, akinek "későn" diagnosztizálták a terhességet?
- Amikor végstádiumú rákot diagnosztizáltak, a sugárkezelés még használ valamit?
- Helyes-e ha az időskorú beteg, nem tudja mit diagnosztizáltak nála?
- Milyen lehetőségei vannak egy pszichiátriai betegnek, aki nem tudja magát ellátni?