Ahány ház, annyi szokás, avagy nálatok hogy készül? (beszélgetés)
Legtöbbször én is így csinálom - 8 tojásból - de ha sietek , nem választom szét a tojásokat és úgy is sikerül :)
Van a vizes piskóta , ott ahány tojás annyi kanál víz -Pl : 4 tojás , négy kanál víz- (evőkanáé )- a többi ugyanaz :)))
Kanalas piskóta
Ahány tojás, annyi ekanál liszt és kristálycukor + fél zacsi sütőpor.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket a cukorral habbá verem. Mikor már majdnem kész, egyenként beleteszem a tojások sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott-lisztezett tepcibe öntöm, forró sütőbe teszem. Az első 10 percben nagy lángon, később 10-15 percig közepes lángon sütöm, de nem nyitogatom a sütő ajtaját az első 15 percben !
ahaaaaa......
nálatok sok olyan kajci van,ami nálunk nincs..irj párat...köcccccc..
:)
piskóta???ki hogy csinálja,hogy nem esik össze??mi a titka??
én meg veszem a tacskóban..hihi..
borsó főzelék..az fini...
felteszem főni a borsót sós vízben,ha megföt tejfölös rántást csinálok...megpirítom enyhén a fok hagymát,rá a lisztet,össze melegítem éppen csak,nem szeretem ha a liszt nagyon le pirul...bele a tejföl,és egy kevés a borsó főző levéből..ezzel fel öntöm és nyammmmmmmmmm...nagyon fini..
nálam így készül a krumpli főzelék is,csak azt mielőtt felteszem főni,pirítok alá vörös hagymát...
borsófőzelék?:
megfőzöm a borsót, teszek hozzá egy kis rizsát is, sós cukros vízben, habarást csinálok
ha kész ecetezem
ha kell még bele só vagy cukor pótlom
paprikás krumpli szintén virslivel, nokedlivel, és kevés, de annál "ragadósabb" szafttal---
borsófözelék? fehér, vagy piros?
paprikás krumpli:
olajon a hagymát megfonnyasztom, bele a pirospaprikát, rá a krumplit, felforr, pirosarany , paradicsom, paprika, köménymag, fokhagyma, kolbász
és só
Paprikás krumpli nálunk galuskával és virslivel vagy házi füstölt kolbásszal!Nálunk ez a nyerő!
Én szoktam magamnak rá rakni egy kis tejfölt!
Ugyanígy,csak foki nélkül!
Nálunk a párom szokta csinálni!Holnap kezdjük meg az első üveget!:)
Paprikás krumpli: sertéshúsból pörköltet készítek, Ráteszem a krumplit és felöntöm annyi vízzel h pont ellepje.
Bár ez inkább pörkölt krumplival de nálunk ez a paprikás krumpli. Szoktam készíteni ritkán füstölt virslivel vagy füstölt kolbásszal is, de nálunk hússal a nyerő.
További ajánlott fórumok:
- Hány fok van nálatok most a net szerint ?
- Hány fok van nálatok a lakásban? És odakint?
- Volt már ilyen nálatok? Létezik olyan, hogy kb 8 hetes terhesen nem látszik a petezsák?
- A lakodalom veszteséggel vagy plusszal zárult nálatok?
- Fasírt - ahány ház, annyi szokás
- Ahány ház, annyi szokás! Hagyományok és szokások a családban