Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ahány ház, annyi szokás, avagy nálatok hogy készül? fórum

Ahány ház, annyi szokás, avagy nálatok hogy készül? (beszélgetés)


1 2 3
76. kisnejulcsi (válaszként erre: 74. - Szilvamama)
2010. júl. 21. 09:47

Legtöbbször én is így csinálom - 8 tojásból - de ha sietek , nem választom szét a tojásokat és úgy is sikerül :)


Van a vizes piskóta , ott ahány tojás annyi kanál víz -Pl : 4 tojás , négy kanál víz- (evőkanáé )- a többi ugyanaz :)))

75. 6c5f346e46 (válaszként erre: 74. - Szilvamama)
2010. júl. 20. 14:45
ezt kipróbálom.épp aktuális lesz..a hétvégén lesz a kislányom egy éves....:)))
74. Szilvamama (válaszként erre: 60. - 6c5f346e46)
2010. júl. 20. 14:13

Kanalas piskóta


Ahány tojás, annyi ekanál liszt és kristálycukor + fél zacsi sütőpor.


A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket a cukorral habbá verem. Mikor már majdnem kész, egyenként beleteszem a tojások sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet.


Kivajazott-lisztezett tepcibe öntöm, forró sütőbe teszem. Az első 10 percben nagy lángon, később 10-15 percig közepes lángon sütöm, de nem nyitogatom a sütő ajtaját az első 15 percben !

2010. júl. 20. 13:48
Bocsi, na igen hibassan irttam.ezzel a gep irassal mindig bajba vagyok.Van a parolt kaposztta. ugye a magyarok krumplival vagy tesztaval keszittik itt zoldseggel.Mivvel mident szemre rakok ,nem tudok receptett irni.Hozzavallok:kaposztta, sargarepa(anagyon sok,mondjuk 2-3 kg kaposztahoz fel kg sargarepa)hagyma disztelve, kb kg.es egy kis paradicsom szuk vagy pasztta.az izzet a sarga repa es a hagyma adja. van aki savanyobban szeretti (mint en),miuttan keszen van az tehet belle egy kis ecethez.
2010. júl. 20. 13:07

ahaaaaa......


nálatok sok olyan kajci van,ami nálunk nincs..irj párat...köcccccc..


:)

2010. júl. 20. 12:51
erdely bekas pntosabban
2010. júl. 20. 12:51
Bekasi szoros
69. 6c5f346e46 (válaszként erre: 68. - D55557d847)
2010. júl. 20. 12:50
hol az az itt???
2010. júl. 20. 12:00
a turos tojas itt, unepen toltott kaposzta puliszkaval nem kenyerrel.olyan vastagra fozzik hogy az ustbol kilehet borittani mint a kerek kenyeret
2010. júl. 18. 22:12
én is...szeretném, csak itt nincs tök :-((((
66. 6c5f346e46 (válaszként erre: 65. - 7c1de072c3)
2010. júl. 18. 22:08
mmmmmmmmm,tök főzi..imádom...)))
2010. júl. 18. 22:07
én csak a borsót, meg a tökfözeléket szeretem, semmi mást...
64. 6c5f346e46 (válaszként erre: 63. - 7c1de072c3)
2010. júl. 18. 22:03
én főzeléket igy csinálok..a káposztát is...
63. 7c1de072c3 (válaszként erre: 62. - Kisnejulcsi)
2010. júl. 18. 21:58
én is így tanultam....csak ritkán csinálom...de hogy miért? pedig szeretem...
62. kisnejulcsi (válaszként erre: 58. - 6c5f346e46)
2010. júl. 18. 21:49
Tök jóóóóóó :)))
2010. júl. 18. 21:44
aldi süti :-)
2010. júl. 18. 21:43

piskóta???ki hogy csinálja,hogy nem esik össze??mi a titka??

én meg veszem a tacskóban..hihi..

59. 6c5f346e46 (válaszként erre: 41. - Ancsa84)
2010. júl. 18. 21:42
a lecsót sok hagymával és kevés paprikával,paradicsommal csinálom..virslivel és tarhonyával vagy tojással esetleg rizzsel is szoktam...sok friss kenyérrel...nyamiii...
2010. júl. 18. 21:39

borsó főzelék..az fini...

felteszem főni a borsót sós vízben,ha megföt tejfölös rántást csinálok...megpirítom enyhén a fok hagymát,rá a lisztet,össze melegítem éppen csak,nem szeretem ha a liszt nagyon le pirul...bele a tejföl,és egy kevés a borsó főző levéből..ezzel fel öntöm és nyammmmmmmmmm...nagyon fini..


nálam így készül a krumpli főzelék is,csak azt mielőtt felteszem főni,pirítok alá vörös hagymát...

2010. júl. 18. 21:37
Én tejjel és rántással is csinálom :) rizset mifelénk nem tesznek bele, csak mepárolják pici olajon ls felengedik tejjel és akkor édes lesz , vagy rántással petrezselyem zöldel sósra tükörtojással. A diétás naplómban részletesen benne van mindkettő :)
56. 0d717b184a (válaszként erre: 55. - 7c1de072c3)
2010. júl. 18. 21:32

borsófőzelék?:

megfőzöm a borsót, teszek hozzá egy kis rizsát is, sós cukros vízben, habarást csinálok

ha kész ecetezem

ha kell még bele só vagy cukor pótlom

2010. júl. 18. 21:29

paprikás krumpli szintén virslivel, nokedlivel, és kevés, de annál "ragadósabb" szafttal---

borsófözelék? fehér, vagy piros?

2010. júl. 18. 21:09
ja és az elmaradhatatlan a nokedli
2010. júl. 18. 21:09

paprikás krumpli:

olajon a hagymát megfonnyasztom, bele a pirospaprikát, rá a krumplit, felforr, pirosarany , paradicsom, paprika, köménymag, fokhagyma, kolbász

és só

2010. júl. 18. 19:38

Paprikás krumpli nálunk galuskával és virslivel vagy házi füstölt kolbásszal!Nálunk ez a nyerő!

Én szoktam magamnak rá rakni egy kis tejfölt!

51. ancsa84 (válaszként erre: 45. - Körömvirág)
2010. júl. 18. 19:35

Ugyanígy,csak foki nélkül!

Nálunk a párom szokta csinálni!Holnap kezdjük meg az első üveget!:)

2010. júl. 18. 17:52
a koviubit meg nem szeretjük. férjem sem, így azt minek...viszont csináltam vörösboros meggybeföttet, anyukámtól kaptam a receptet...
2010. júl. 18. 17:51
a lecsót én úgy készítem, hogy egy hagymát megdinsztelek, rá a paprika, paradicsom, ha ez kész, akkor belekarikázok virslit és a tetejére ütök egy tojást (és rimánkodok, hogy ne süljön le az alja, mert ilyenkor már nem szabad keverni ;-))
2010. júl. 18. 17:50
Töltött káposzta: savanyú káposztával és szintén savanyú káposztalevélbe töltve. Darált sertéshúsból és rizsből készült fokhagymás-fűszeres-pirospaprikás töltelékkel. A káposzta között füstölt kolbász, sertéshús darabok bújkálnak, igen fincsi. :))
2010. júl. 18. 17:47

Paprikás krumpli: sertéshúsból pörköltet készítek, Ráteszem a krumplit és felöntöm annyi vízzel h pont ellepje.


Bár ez inkább pörkölt krumplival de nálunk ez a paprikás krumpli. Szoktam készíteni ritkán füstölt virslivel vagy füstölt kolbásszal is, de nálunk hússal a nyerő.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook