Adventre: habos linzer recept

30 dkg liszt,
20dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 tojás. A töltelékhez:
4 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
2 ek baracklekvár,
pár csepp citromlé.
A bevonathoz:
12 dkg cukor,
pici rum.
Az Adventre: habos linzer elkészítési módja:
A lisztet a vajjal, cukorral és tojással gyorsan összedolgozzuk, a tésztát két részre osztjuk, és kisütjük a lapokat. A tojásfehérjékből habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot és azzal gőz felett sűrű habbá verjük. Hozzákeverjük a lekvárt, még melegen az egyik kihűlt lapra öntjük, és elsimítjuk. Ráhelyezzük a mások lapot. A 12 dkg cukorból fondant készítünk, pici rummal ízesítjük és sűrű rácsformába a tészta tetejére csorgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. nov. 22. 09:39
Az adventre: habos linzer elkészítési módja és hozzávalói.