Adventi kalács recept
Az Adventi kalács hozzávalói:# 50 dkg liszt
# 5 dkg vaj
# 2,5 dl tej
# 5 dkg cukor
# 2,5 dkg élesztő
# 0,5 dkg só
Az Adventi kalács elkészítési módja:
Kovászt készítünk: Langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel, és a többi hozzávalóval. Cipóvá formáljuk, és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük. A tésztát megfonjuk, és koszorú formára alakítjuk. A tetejét megkenjük tojással, és 15 percig pihentetjük. Ismét lekenjük. Tetejét megszórhatjuk cukrozott darált dióval vagy mandulával. Pihentetés után előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. dec. 15. 19:18
Az adventi kalács elkészítési módja és hozzávalói.