Advantix=idegméreg (Kullancs és bolha elleni védekezés) (beszélgetés)
Egyetértek! Az orvos is hibás volt! Az meg nagy sarlatánságra vall, hogy csak egyszerűen közölte, hogy a cica meghal a szertől és ki sem jött vagy nem adta meg egy másik orvos elérhetőségét, ha éppen ő nem tudott menni valami miatt...
Én is örülök,hogy a cicus túlélte.
Hu de durva, amit írtok!
Mondjuk volt, akinek a cicája bolhanyakörvtől halt meg. Nem voltak hajlandók elárulni a márkát, csak annyit, hogy drága neves márka volt, nem a pár száz forintos. Macskának való volt erre rákérdeztem. Hiába vitték orvoshoz.
Volt kutyám, amelyik allergiás reakciót produkált a Frontline adása után.
Este, lefekvés előtt rácsöppentettem, a kutya éjszakára a lakásban volt.
Reggel kiengedtem volna, de tántorgott, majd összerogyott, félig volt csak magánál.
Azt hittem, vége van, az állatorvos szerencsére hamar kiért.
A tünetek láttán már felismerte a doktor az allergiát, és adta a megfelelő injekciókat.
Édes volt a kutya, mert kicsivel később még megivott egy adag vizet, amiben kalcium-pezsgőtablettát oldottam fel, még a doki jelenlétében.
Eddig macskára egyetlen bolhanyakörvet találtam, ami nem olyan mérgező, de heteken át eukaliptusz-szag jelezte, ha bejött a macs.
Sajnos látom a környezetemben, hogy sokan a nagyon picike cicára is ráadják az olcsó nyakörvet, és alig akarják elhinni, hogy amiatt beteg.
Amióta komondor és puli-pumi keverék van a háznál, azóta nem tudom nyakörvvel letudni a bolha. és kullancs-védekezést, és sajnos ultrahangos riasztóval sem, mert a rasztákon nem lehet nyakörvet rajtuk hagyni.
Újabban a (szintén cseppentős) Exspot beválni látszik, bár nincs pontos adagolás feltüntetve. Inkább kisebb adagban használtam, de így is jó volt még eddig.
Kedves Ridick!
Azt írtad, hogy korábban Frontline-t használtál, és sosem volt gond. Ez a mondat azért keltette fel a figyelmemet, mert a Frontline esetén is külön kell választani a kutyát a macskától, és ott is külön gyártanak kutyának és macskának való szert. Szóval ha eddig azt használtad, akkor már eleve hallanod kellett volna róla, hogy ami jó a kutyának, az nem való a macskának. Csak remélni tudom, hogy a Frontlineból nem a kutyáét cseppentetted a macskuszra. Ha igen, akkor eddig is csak a szerencsén múlott, hogy nem lett baj. Hozzáteszem, hogy az orvos is hibás volt, mert fel kellett volna hívnia a figyelmedet a veszélyre. Örülök, hogy végül túlélte, bár még így sem kizárt, hogy lesz a szernek maradandó egészségkárosító hatása ami pl. a májat vagy a veséket vágja tönkre. A jövőben sose használj fel semmit anélkül, hogy elolvasnád a használati útmutatót. Ma már mindenre rá lehet keresni a neten.
Mit reagáljak erre?
Igen.
Tehát nem a szerrel van gond, nem az orvossal, hanem a tájékozódás hiányával, és az ebből fakadó helytelen alkalmazással.
De nem akarlak bántani, asszem, ez elég komoly lecke volt neked.
Ne használd!
Ez a teljesen privát véleményem.
-d
+g
Sajnálom, ami a macskáddal történt, és örülök, hogy jobban van, és drukkolok, hogy teljesen rendbe jöjjön!
De ne haragudj, Te voltál felelőtlen, amikor a kutyádra kapott szert gondolkodás nélkül alkalmaztad a macskádra. Ha az orvos nem ad leírást a szerről, és nem is mondd semmit, akkor is megtehetted volna, hogy beütöd a Goole-ba az Advantix szót, és kb 2 perc alatt kideríthetted volna, hogy ez a szer a macskákra nézve súlyosan mérgező ill. végzetes lehet. Szóval szerintem ne csak az állatorvost hibáztasd.
De ezzel együtt nagyon örülök, hogy remélhetőleg megúszta a macsek!
Itt olvasd el a Figyelmeztetés című részt.
Azt hiszem ha vkinek felírnak gyógyszert amit még sosem szedett nem tudhatja nem- e allergiás rá?
Az én kutyáim már sokféle csepegtetős szert és nyakörvet kaptak már. Eddig gond nélkül viselték. Az alább említetteket. Most scalibur nyakörvet kaptak. Az egyik kutyámnak a nyakát kimarta de csak alul.
Levettem róla, pár nap után visszatettem és már nem marta ki.
Azt javaslom minden új szer használata előtt egy kis csepp a nyakra v hátra, és meg kell figyelni az állatot okoz- e allergiás reakciót. Ha okoz is, egy kis adagtól nem lesz korántsem olyan beteg, mintha egyből az egész adag spot- ont rácseppentenénk.
Sajnálom.
Pedig manapság az Advantix sokkal jobb, mint a Frontline. Nem kellene arra buzdítani senkit, hogy ne használja, csak az előírásokat kell betartani. Egyébként a Frontline sem veszélyesebb méreg mint az Advantix, csak utóbbit nem szabad macskára rakni.
Kutyára kérted, arra is kaptad. A rácsepegtetés nem igényel állatorvosi szaktudást. Mondjuk igazán mondhatta volna, hogy vigyáz a macskával. Akár le is nyalogathatja a kutyáról, már ha olyan jóban vannak. Tudja egyáltalán, hogy van macska a háznál?
Nagyon sajnálom szegény cicát, remélem felépül.
Drukkolok.
Szegény kutty!
Én kiirthatatlan bolhák ellen Frontlin-t kentem a dogocskám nyakára, használt.
B.nőm kutyájára most Advantix nyakörvet rakott, de nem lett ilyen káros hatása
Jó hogy írod, jó tudni!
Köszi,nagy segítség volt.
Bár most nem találtam bolhát a kicsikben,de az anya kijár-így még lehet,hogy szükségünk lesz rá.
Virbac EFFIPRO-t ajánlanám.
A kutya és macskakölykök 2 napos kortól kezelhetők!
Most olvasom, a Kiltix mehet szoptatós cicára is.
Azért jobb, ha állatorvos is véleményezi.
Az a szertől függ, de úgy tudom, a szoptatás alatt nem szabad.
A biztonság kedvéért kérdezz meg egy állatodokit.