Kullancs elleni Vakcina (beszélgetős fórum)
Ma ebédidőben lemegyek a patikába és megkérdezem. Üdv.
Viszont ha tudod, azt megmondhatnád milyen árban van a gyerek ?
Köszi
Köszönöm aranyos vagy, de most már ha kibírta eddig... Két hetet kibír...
MOst hétvégén a keresztanyja vigyáz rá és nem szeretném ha akkor lázasodna be...
Én most váltottam ki a felnőttet 1 hete és akkor még volt gyerek is. Nem tudom hova valósi vagy, de itt Budapesten még volt. Ha szükséged van rá megkérdezhetem ma a patikába?
Sziasztok : ) Én még nem oltattam be a kisfiamat, mert hiánycikk, de minden egyes alkalommal lekenem kullancs riasztó géllel a hajlatait, a nyakszirtjét a haját egy kicsit ... ! 4 órán át van hatása ...
Az első oltás is védettséget ad, vagy csak mind a 3 után tavasszal???
Most tudtam csak feljönni. Hétfőn elkezdett halványulni a folt, de nem volt kicsi. Mára már nem látszik, de érzem, hogy kemény maradt a szuri helye.
Most már jobban vagy, ugye?
Megkaptam az első vakcinámat pénteken. Fáradékonyabb voltam és mára bepirosodott és kicsit bekeményedet. Az orvosom ezt előre mondta. Remélem más mellékhatása nem lesz.
Lehet venni lábszárvédőt. Lád:
[link]
És úgy kell kirándulni, hogy a nadrágra húzzuk rá a zoknit. Nem szép látvány, de hasznos.
Mi minden esetben az első, hogy tetőtől talpig átnézzük egymást. Még a fejbőrünket is, pedig hosszú hajam van.
Amikor már a századik orvos rájött, hogy ez Lyme kór, akkor már késő volt. Annyira nem tudom a részleteket, csak azt, hogy különböző panaszokal ment orvostól-orvosig és mindenhol azt mondták neki, hogy szimulál.
Persze közben teltek a hónapok, egyre rosszabbul lett. Aztán valahogy elkeveredett egy olyan orvoshoz, aki Lyme kórra gyanakodott, de már minden kezelés hiábavaló volt.
Pedig a kokárda alakú foltról meg kellett volna tudni állapítani, hogy kullancs volt. Persze nem tudom, hogy melyik testrészén volt. Lehet, hogy olyan helyen, hogy ő nem is láthatta.
Az ember nem ülhet mindig a 4 fal között. Ezek a kullancsok meg szaporodnak. Talán irtani kéne őket, de nem teszik. Én allergiás vagyok a fűfélékre és a kutya macska szőrre. Befolyásolhatja az injekció mellékhatása?
Állítólag lehet kezelni a Lyme kort. Nála már késő stádium volt?
Azért ez durva. Bepereltétek őket? Megérdemelnék... Persze tudom, hogy ők is emberek és tévedhetnek, de szerintem egy Lyme-kórt diagnosztizálni nem egy olyan nagy dolog, mint mondjuk egy rákos csomót maradéktalanul eltávolítani...
Az mondjuk tény, hogy akinél időben diagnosztizálják, hogy Lyme-kóros, azt hiszem, 3 hét antibiotikumozás és meggyógyul...
Ha viszont későn jönnek rá, akkor nemcsak leszázalékolás lehet a vége, de teljes bénulás, sőt halálról is olvastam... :(
14. hsz-ban pont ezt írtam én is.
De az unokatesómnál nem vették időben észre. Minden orvos azt mondta, hogy szimulál.
Az agyhártyagyuszi ellen véd, amit viszont ha elkapja az illető, csakis a saját szervezete képes vagy nem képes legyőzni, nincs ellenszere.
Az oltás nem véd a Lyme ellen! azt utólag antibiotikumal kezelik.
Az unokatesóm Lyme kóros lett egy kullancstól. Későn vették észre és rettenetesen szarul van. Le is százalékolták. Mindene fáj. Borzalmasan szenved.
Ő nem volt beoltva, ez régen történt.
Lett már valaki Lyme kórós?
Mááááár 6ezer Ft????? 2 éve oltattam be magam utoljára, akkor csak 1400 Ft volt.
De pont az ellen véd, ami ellen nincs orvosság, az agyhártyagyulladás! A Lyme-kór abszolút gyógyítható és biztos jele van. Csak időben kell észrevenni, akkor gyógyítható.
Hát bocsi, de nem találom a papírt... A mait nem kaptam vissza, a múltkorit meg - úgy látszik - megszerezte a lányom... De nekünk egyébként is mást írt fel a gyerekorvos, ENCEPUR a neve... Kb. fél oldal volt a mellékhatás, de ma azt mondta a doktornő, hogy nem is hallott még mellékhatásáról, mióta csinálnak külön gyerekeknek is. Addig volt csak gond, amíg a felnőttel oltották a kicsiket...
Nekem ezt irták fel: FSME-IMMUN Felnőtteknek szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőbe. KB 6e Ft lenn?
Persze, nem tudni mit hordoz az a kullancs.
Szia!
Szerintem érdemes beoltatnod magad, bár azt tudnod kell, hogy nem minden ellen véd, sőt! CSakis és kizárólag a kullancs által okozott agyhártyagyulldás ellen véd, de az ellen semmi mást nem tudsz tenni, mint ezt - tudtommal...
Van viszont más nyavaja is, amit a kullancs terjeszt, pl. a Lyme-kór. De mivel ez konkrétan vírusos, nincs ellene oltóanyag...
Viszont elég sok mellékhatása van.
Mindjárt megkeresem neked a mi oltóanyagunk papírját, most adattam be a másodikat a 20hós kislányomnak...
Nekem napokig fájtak az izületeim-izmaim, és be is lázasodtam, de nem bántam meg, mert rá 2 hónapra kullancs volt bennem, és nem lett semmi bajom tőle (szerencsére)
Minden védőoltásnak megvannak a maga mellékhatásai, amelyek nagyon kevés embernél okoznal bármi problémát, viszont ha Te vagy akár az 1millióból az egy. gondolom nem vígasztal, hogy csak nálad lépett fel szövödmény. Sajnos a kullancsok csípésének nagyobb a fertőzés aránya, mint az oltások mellékhatása. Mindenkinek magának kell eldönteni melyiket tartja félelmetesebbnek.
Én évekig be voltam oltva, beteg nem lettem se kullancstól, se mellékhatástól...
Csak ennyit tudok mondani, de lehet, hogy nem nyugtatlak meg vele :)
További ajánlott fórumok: