Adóbevallással kapcsolatban tudna valaki segíteni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy a M30as igazoláson fel van tüntetve a
650. Az adóelőleg megállapításnál figyelembe vett jövedelem
654. adó megállapításánál figyelembe vett adóalap
Ezeket nekem kell beírni, a igen hova, melyik sorba? Vagy kiszámolja a program?
A 03-as lapot is ki kell tölteni, anélkül hibát fog jelezni a kitöltőprogram.
Hány gyerek van?
Kösz akkor így jó lesz , tehát akkor jó helyre írtam!
eddig is kellett?
eddig mondjuk sose csináltam családi adókedvezményeset!Így hogy a munkaadó megadta az összeget nekem nincs semmi teendőm , mert elolvastam tájékoztatót is már abban van ,hogy -hogy kell kiszámolni de így akkor nem kell?
Bocs értetlenkedek!
Szia!
A 03-as lapra az eltartottakat kell beírni, hogy kik után jár a családi kedvezmény. Ha nincs esetleg adószámuk, akkor elég a többi adatot kitölteni, mert a név és születési adatok alapján már azonosíthatóak, ne lepődj meg, ott is folyamatosan kiírja majd, hogy ezt és ezt még ki kell tölteni, menj mindig a tovább-ra, ha beírtad a gyermek utolsó adatát is, akkor már elfogadja.
Beírom a biztonság kedvéért az adatokat nézzétek már át !Nagyon megköszönném a segítséget!
1, munk.szárm jöv. a 1 440 000 d 1 828 800
Levont adóelőleg d 13 704
16, az adóelőleg megállapításánál figyelembe vett családi kedvezmény 1289400
jogosult hónap 12 hó adójóváirás 72600
Az adóelőleg megállapításánál figyelembe vett családi kedvezmény ezt hova kell írni? a 16os sorba? mert ha beírom oda szépen kijön a végén ,hogy a levont adóelőleg visszajár kb. 13.000 Ft
Viszont hibaüzenetnek hozza ,hogy a 03as lapot kell kitölteni! Ennyi lenne az egész!? Bocs már , csak még ilyen családi adókedvezményeset nem csináltam!Tesóméknak akarok segíteni!
Sziasztok nekem is lenne egy kis próblémám!
Eddig minden évben megcsináltam nyomtatvány kitöltővel az adóbevallást , sose volt gondom , általában 0-ás szkott lenni vagy max 1-2 Ft jár vissza!
Nekem is segítenétek?Ha igen leírom a problámám okés?
Igen, ha kiveszed a költségtérítést és az önálló jövedelmet, akkor visszakapna. De meghaladja az összjövedelem a 2.750.000-t, de a 3.960.000-t nem éri el, ezért csökkent az adójóváírás, hiába vették év közben figyelembe.
Talán az utolsó hónapokban kapta meg a költségtérítést, és akkor emelkedett a jövedelme is? Így előtte megkapta havonta az adójóváírást, de csak akkor látszott, hogy túllépi a 2,75M jövedelemhatárt. Ezért kell az adóbevallás. :)
Ez így azokkal az adatokkal, amit megadtál jó, most rendesen utánaszámoltam.
Szia!
Először is köszönöm szépen, hogy fáradtál vele, többször is átnéztem, többször újra is kezdtem, de mindíg ez jött ki. Pedig azt mondták neki, mikor megkapta a papírt, hogy még vissza is fog kapni.
Még egyszer köszönöm!
Szép napot!
A program mindig jól számol, esetleg a bevitellel lehet gond! :D
Igen, jó így szerintem ahogy látom. Ennyit kell befizetnie. A költségtérítés megdobta, és az a kevés önálló tevékenységből származó jövedelem is. De már amúgy sem járt volna neki az összes adójóváírás. (Ha megnézed, akkor a munkáltatója is kb. a felét adta.)
Én is mindig meg szoktam keresni az eltérés okát, hogy biztosan jól írtam-e be mindent. :)
Munkáltatói adatok alapján:
1. Munkaviszonyból származó bérjövedelem érdekképviseleti tagdíj nélkül:
a: 2634525 d: 3345847
2. Munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés:
a: 231900 b: 299191 c: 67291 d: 294513
7. Önálló tevékenységből származó jövedelem:
a: 46800 b: 52000 c: 5200 d: 59436
650. Az adóelőleg megállapításánál figyelembe vett jövedelem és adóalap
a: 2913225 d: 3699796
651. Levont adóelőleg: d: 510243
20: Éves összes jövedelembe beszámítható összeg:
b: 3699796
654: Az adóelőleg, adó megállapításánál figyelembe vett adóalap:
b: 3699796
24. Az adóelőleg megállapításánál figyelembe vett adójóváírás 12 hónap b: 81725
41. A bevételből levont érdekképviseleti tagdíj:
b: 16243
A munkáltatóként levont (megfizetett) és ténylegesen fizetendő adóeőleg, adó különbözete:
b: - 50500
659: Tájékoztatjuk, hogy az igazoláson feltüntetett jövedelmei alapján az adónyilatkozat beadására nem jogosult
Ha van időtök, utánaszámolnátok? előre is köszönöm!
Az adójóváírás "elfogy" egy bizonyos jövedelem felett. Egyes munkáltatók "szeretik" a teljes levonható adójóváírást figyelembe venni a lépcsős jóváírás helyett. Ez év végén kellemetlen a dolgozónak, mert adóhiánya keletkezik.
Próbáljon részletfizetést kérni, ha nem túl macerás. Javaslom még, hogy részletekben fizesse be, de akkor késedelmi kamatot számol fel utána az adóhatóság
Jövedelemfüggő az adójóváírás. Ezért kell az adóbevallás, hogy kiderüljön, hogy a befizetett, levont adóelőleg pontos volt-e.
Nyomtatványkitöltővel számoltad?
További ajánlott fórumok:
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Van köztetek orvos vagy gyógyszerész, aki tudna segíteni egy gyógyszerrel kapcsolatban?
- Az apa láthatási jogával kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni?
- Szja adóbevallásban tudna valaki segíteni?
- Egy törvényt keresek, cipővel kapcsolatban a jótállásról, tudna valaki segíteni?
- Tudnátok segíteni Gyes adóbevallásával kapcsolatban!?