ABO Mill liszt (beszélgetés)
3. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 1. - Dödike)
2010. ápr. 16. 15:07
Kezdetben csak kenyérsütésre használtam az Abomill félbarna kenyérsütő lisztet, ma már mindent ebből készítek...pizzát, kalácsot, pogácsákat. Ugyanúgy használom, mint a búzalisztet.
2. Katinkaboszi
2010. ápr. 15. 22:18
ennek sokkal több fajtája van, mint gondolnád, van félbarna, kenyérsütőhöz való, van amivel sütni-főzni lehet, még palacsintát is süthetsz :)
20 dkg félbarna kenyérliszt (ebben élesztő is van)
30 dkg fehérkenyér liszt, (ez élesztő nélküli)
3 ek olaj, fél kk ecet, egy mk cukor, 2 mk só, 450 ml langyos víz és kész a finom kenyér :)
én még szoktam egy ek búzakorpát beletenni jah és a 7gr-os száraz élesztő
1. Dödike
2010. ápr. 15. 22:09
ABO Mill félbarna lisztet vettem, mert egy e-mailban kaptam egyszer egy receptet, s valahogy sikerült kitörölnöm. Most nem találok hasonlót. Valaki használt már ilyent, s ha van jó receptje írja meg nekem. Mondjátok el a véleményeteket is róla. Ha lehet még jobb lenne, ha kenyérsütőgéphez is lehetne használni.
További ajánlott fórumok:
- Melyik lisztet használjátok?
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Norbi liszt helyett olcsóbbat és beváltat
- Tejföllel, liszttel besűrített mártások a konyhapolcról, hűtőből nyershús nélkül kifőtt tésztához. Tudtok receptet?
- Adtatok lisztet 4 hósan a babátoknak (naturan anyatejjel vagy tápival)? Mi a tapasztalat?
- Ez lisztérzékenység lehet?