A vízfogyasztás fontossága (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Ezzel most mit akarsz mondani? Én úgy gondoltam eddig, hogy víziváspárti vagy.
Érdekes, hogy egyesek szerint nem kell inni. Akkor kérdem én, amikor valaki kiszáradás miatt kerül kórházba, miért adnak vénásan vizet neki, ha egyszer nem számít a vízivás?
Meg is találtam. A google-ba beirod :orvosi tévhitek
INDEX : hét népszerű orvosi tévhit
Te ezt nem gondolhatod komolyan!
Persze, mindenki annyit iszik, amennyit akar, de jogában áll tudni mindenkinek, hogy mi milyen következményekkel jár. Az ivás a legfontosabb az életünkben, nem lehet tizedrangú dologként kezelni. Igenis, pont meg kellene mondania a tápl. szakembernek, hogy mennyit igyon egy-egy ember, s mi a következménye a soknak ill. a kevésnek. Különbenis, tudtommal egy ilyen tanácsadó akkor ad tanácsot, ha kérdezik.
sziasztok!
az ivás nálam is örök gond volt, ha le bírtam tuszkolni 1liter már nagyon örültem, átlagában fél liter volt. gyakran fáj a fejem, és valahogy - pedig nem vagyok kövér, 1-2 kiló van a derekamon, am sehogy sem akar elvándorolni, pedig heti5 torna és 1 futás mindig megvan. aztán 1 hónapja mütöttek és megviselt az altatás eléggé, 2 napig hánytam. beijesztettek a dokik, hogy 1: ki fogok száradni, 2: csúnxán fog a seb összeforrni. pár nap alatt feltornásztam és most már 3ésfél 4litert iszom. fura volt mert én is 5percenként jártam ki pisilni eleinte, de tényleg hozzászokik a szervezet. éés: az az 1-2 kiló is lassan kezd eltünni - szerintem ez hatott!
En ertem az okot, hogy jo a sok folyadek, csak kellemetlen ha elalvas elott ketszer kell meg pisilni, meg azt hiszik, hogy felfaztam.
Holnap magameva fogok tenni egy gyumolcscentrifugat es egy rakas zoldseget, es en leszek a zoldseglevek ordoge.
Eleinte én is nagyon sokat jártam pisilni,de egy idő múlva megszokja a szervezet.
Nekem sikerült megemelnek 2.5liter tiszta folyadékra...és ez csak tea és viz.
Én is nagyon sokat szenvedtem vele , szabályosan erőltetni kellett....most meg már hiányzik;) ha nem iszok ennit!
(előtte max 0.5-1 liter ittam egész nap)
Nyomassátok csajok, jobb lesz az, kitartás:D
Az emberi szervezet vízháztartását idegi és hormonális mechanizmusok szabályozzák. A napi vízleadás és vízfelvétel mérlegének mindkét oldalán átlagosan 2,4 liter szerepel: ennyi víz távozik a szervezetünkből a verejtékezés, a légzés, a kiválasztás és az emésztés folyamán, amit pótolnunk kell. Napi folyadékszükségletünk mintegy felét a táplálékokkal, másik felét víz formájában vesszük magunkhoz.
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- Szerelem! Szeretet! Szex! 3 alap dolog egy párkapcsolatban. Érdekelne mi számotokra a fontossági sorrend?
- Az ivartalanítás fontosságáról
- Kinek mennyi a vízfogyasztása?
- 2 főnek hány m3 a havi vízfogyasztása?
- A nagymama fontossága, de mennyire?
- Mit jelent az pontosan, hogy a vízszolgáltató korlátozza a vízfogyasztást?