A tortaforma oldalát is kikenitek vagy csak az alját? (tudásbázis)
Az oldalát csak félig kenem,mert én marhára kompromisszum kész vagyok. Van aki azt mondja, hogy kenjem, van aki azt mondja, hogy ne.
Szóval félig kenem.
Ettől vagy feljön, vagy nem. De ez biztos.
én kikenem, viszont liszt nem kerül az oldalára. így mindig feljön és sosem púpos.
de még jobb, ha az oldalán cca 1 centit fel is húzod a nyers tésztát.
Nem. :)
Spatulával elkenem, és mikor kisült a piskóta, rácsra borítom, úgy hűl ki, aztán fordítok rajta, és szééép. .)
Évek óta így csinálom, nem teve a piskótám.
Nem kimondottan piskóta, hanem az alábbi torta alaprecept :
20 deka vaj, 15 dkg cukor, 1 cs van.cukor, 4 tojás, 30 dkg rétesliszt, 5 dkg kakó, 1,5 kk sütőpor, 2,5 dl tej
A vajat a cukorral habosra keverjük, tást sót hozzáadjuk, lisztet kakaót sütőport rászórjuk és a tejjel együtt beleforgatjuk.
Úgy gondolom, h ebben az esetben nem kéne kikenni az oldalát.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Piskótát szeretnék sütni 2-3 tojásból, ami lapos lesz tortaformába, valami egyszerű-nagyszerű tortát szeretnék, csak elakadtam :
- Vásárolt valaki a Sp@rban pontért lecsatolható tortaformát?
- Hogyan formázzák a szív alakú tortaformából a tortál női mell alakúra?
- Apósomnak az 50. szülinapjára akarok a mai napon tortaformában tortát sütni, Valami tejszínes epres vagy erdei gyümölcsöst ismer valaki?
- Egy normál méretű tortaformával, hogyan tudok emeletes tortát sütni?
- Tudja valaki hol lehet venni kapcsos tortaformát?