Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A testvérem egy "nigériai heherceg(nő)" áldozata lett,... fórum

A testvérem egy "nigériai heherceg(nő)" áldozata lett,... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

23. 94a06e9696 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 2. 18:47
Ha nem krypto lenne, akkor sem történne semmi hidd el. Remélhetőleg ez elég tanulópénz volt neki. Sokan még sokadszor is "hisznek". Számomra is hihetetlen, hogy mikor a csapból is ez folyik, hogy nem kap valaki észbe időben...
22. levarosbukta (válaszként erre: 20. - Channa*)
jún. 2. 17:38
Tudod, az a feneség hogy ezek nem egyszerre csalják ki a pénzt hanem kicsinyecskén. Azt meg tuti nem figyeli a bank, max ha esetleg 3.világbeli országba megy a pénz, azt eltudom képzelni. De hogy mondjuk én angliába, franciaországba utalok, vagy csak itt magyarországon utalok akár 2-3 millát is hogy azt megállítsák, na arra befizetnék.
21. timycat (válaszként erre: 18. - Levarosbukta)
jún. 2. 17:35

Igazad van, a legritkább esetben áll helyt a bank, sokszor már akkor sem amikor kanala van a buliban, mert elvárható lett volna hogy tegyen valamit, de aszik rá, pl a Wallet/ApplePay alkalmazás használatánál teljesen "elengedik az ügyfél kezét". Ezt egy etikus hacker állítja, aki abból él, hogy segít a károsultnak visszaszerezni valamennyi bukott pénzt/adatot/kriptot, elmondása szerint a bankok a legkevésbé sem együttműködőek már, pláne hogy az idő is meghaladta már a biztonsági rendszereiket, kiváltképp a netbankokat. Oké hogy legtöbbször az ügyfél volt a béna, naiv, de a bank a jogérvényesítés segítésében sem jeleskedik. Mondjuk ez nemcsak a bankokra saját bőrömön tapasztaltam, hogy a szolgáltatókra is igaz.

Míg nagyvállalatnàl dolgoztam, nem egyszer szóltunk szolgáltatónak, banknak hogy a webes felületükkel totál egyező, kamu oldal tűnt fel, persze megköszönték az infót, kérték a diszkréciót és aztán mélyen kussoltak, az ügyfelek felé nem ment ki semmilyen figyelmeztetés, értesítés, oktatás, bármi.

Volt olyan esetünk is, prémium partneres közel 300ezer eurós telefonos átutalásnál, hogy a titkárnő előre leegyeztetett időpontban várta a bank hívását, ami be is futott, csak már nem a bank hívta, hál Istennek a titkárnő rutinróka így hamar rájött, hogy itt huncutság készül. Ennél az esetnél valahol bankon belül volt az "áruló", nehezen hihető egybeesés, hogy egy csaló éppen pont akkor járt arra, amikor bankkal leegyeztetett időpont volt.

20. Channa* (válaszként erre: 18. - Levarosbukta)
jún. 2. 16:18

Sokan teszik/tették ezt, de egy idő után kiderül, így a bakok is úgy vannak, hogy na jó 3x elhiszem, hogy átvágtak, de utána már nem foglak kártéríteni.

Tehát, ha pénz átutalás van, ami bankon keresztül megy, akkor fel kell jelenteni a csalót rendőrségen, panaszt kell tenni a bankba és megy minden.

Az ügyfelek nagyon tudják, hogy hogyan kell játszani a hülyét, sokszor azok is. Nagyobb pénz reményében minden adatukat kiadják, aztán csodálkoznak, hogy átverték őket. A első az nekik, hogy rámutatnak a bankra, hogy kiengedte a pénzt! Ilyenkor a banknak ki kell vizsgálnia az ügyet és ha valóban nem vette észre a bank és ismert csalás van, akkor kártalanít.

Nem vagyok csaláskezelő a bankban, de rengeteg gyanús tranzakciót megállítunk. Persze, ez nem a Temu-s rendelésekről szól, hanem pl. szerelmi csalások, ami számomra felfoghatatlan, de létezik. (hasonló a kezdő hozzászólásban írtra), vagy ahol ügyfél adatokat csalnak ki, nagy összegű tranzakciók, stb. Bizonyos tranzakciókat megállítunk és csak nyomozás után mehet tovább, ha biztonságosnak ítéljük. Persze, még így is lehet olyan, amit kiengedünk.

A bankoknak a jogszabály alapján kell lenniük egy olyan monitor rendszerüknek, ahol ezeket a gyanús tranzakciókat figyelik, megállítják, elutasítják. Ez a központibank ajánlása alapján működik.

Egyébként pont a napokban olvastam, hogy most arra szólították fel a bakos ügyintézőket, hogy még véletlenül se beszéljenek úgy az ügyféllel, hogy ő hibásnak érezze megát, mert kiadta a saját adatait és elvitték a pénzét. Röhej! Megint a bankosokból csinálnak hülyét a sok ügyeskedő és ostoba miatt.

Néhány hete volt a TV-ben, hogy a harmónikásunk (Márió) is kiadta az adatait és elvitték a pénzét. A riport alatt folyamatosan a bankosokat szidták, hogy ők milyen szemetek, Márió meg az áldozat, aki semmiről nem tehet...

19. levarosbukta (válaszként erre: 18. - Levarosbukta)
jún. 2. 14:13
megkapom az árut, nah rosszul irtam
18. levarosbukta (válaszként erre: 14. - Channa*)
jún. 2. 14:12

Nehezen hihető! Sok esetben amikor a neten elutalsz pénzt és az áru sosem érkezik meg, akkor is meg kellene térítenie a banknak? Dehogy! Ez má' mekkora üzlet lenne. Elutalom a pénzt, megkapom az árát utána elkezdek nyivákolni a banknak hogy csalááááás add vissza a pénzemeeeet.

Akkor segít a bank ha netes vásárlásnál a webáruház többször lehúzza a pénzt a számláról, akkor visszautalja de máskor nem.

17. levarosbukta (válaszként erre: 13. - Lady Lavender)
jún. 2. 14:08
Miért kártalanítana? Senki nem kényszerítette hogy utaljon pénzt.
jún. 2. 12:16

Meg is teszik, ne aggódj.

Egyébként nagyon sokan titkolják, ha csalás áldozatává válnak, mert mekkora szégyen már, hogy valaki túljárt az eszükön.

15. Lady Lavender (válaszként erre: 14. - Channa*)
jún. 2. 11:36

Tök nem értem ennek a jogi alapját.

Ha csaló lennék, két végén égetném a gyertyát. És nem hiszem, hogy ezzel feltaláltam a spanyol viaszt a gyertyámhoz.

14. Channa* (válaszként erre: 13. - Lady Lavender)
jún. 2. 11:29
A legtöbb esetben igen, saját pénzből, illetve, ha sikerül, akkor visszahívják az összeget.
13. Lady Lavender (válaszként erre: 12. - Channa*)
jún. 2. 11:25
:O Ha az ügyfél hülyeségre küld pénzt ismeretelennek, akkor a bank kártalanít? Saját zsebből vagy 'csak' nekik kell kipréselni a kedvezményezettől?
12. Channa* (válaszként erre: 10. - Lady Lavender)
jún. 2. 11:19

Amennyiben "ismert" csalás típus, akkor nyomoznak, stb.

Ha bankon keresztül történt valami, akkor általában a bankokat kényszerítik az ügyfélt kártérítésére.

Mindig a bank a hülye, a szemét, stb., mindig a bank tehet arról, hogy az ügyfél hülyeséget csinál...

jún. 2. 11:18

Lehet.

Én mondtam neki, hogy tegyen, mert a banki utazások akkor utána lehet menni, csak utólag tudtam meg, hogy krypro

10. Lady Lavender (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 2. 11:01

Ilyen esetben lehet feljelentést tenni? Mi alapján? Csak mert gondolom, szerződésük nem volt.

Mit vár a feljelentéstől?

9. globus (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 2. 10:53

Sajnálom, drága tanulópénz ☹

Már annyiszor utánanéztem a kriptonak, hiába magyarázzák szájbarágósan, mindig az a vége, ha a boltban nem lehet fizetni vele, akkor mire jó...

A vele seftelgetők pontosan tudják.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Globus)
jún. 2. 10:48
Semmit. Veszek neki egy jó nagy kaktuszt, hogy üljön bele.
jún. 2. 10:48
Bocs,nem neked
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Ági0830)
jún. 2. 10:47
A feljelentéskor összeszámolták, kb. hát milliót. Neked már más csatornán panaszkodtam a dolgról.
5. globus (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 2. 10:47
Azért ez kifinomultabb módszer, mint a rád hagyom minden vagyonomat...gondolom, először kiépítette a bizalmat. Lehet tenni valamit?
4. Ági0830 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 2. 10:44
Mennyit bukott rajta?
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Globus)
jún. 2. 10:42

Társkeresőzés és a "lány" belevitte egy "üzletbe", ahol volt látszólag forgalom, majd már nem a "lány", hanem az "üzlet" rávette egy nagyobb árukészlet "vásárlására", majd arra,

hogy utaljon nagyobb összeget a fiókbiztonság érdekében, merthogy mekkora a forgalom.

Mindez cryptóban, ami külön hurrá, mert lekövethetetlen.

Tényleg unásig ugattam, hogy csalás, sikertelenül, majd végre, bár túl későn belátta, hogy az.

jún. 2. 10:27
Mi történt?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook