A tériszony legyőzése (beszélgetés)
Érzésem szerint nincs tériszonyod...
Természetes, hogy az embernek olykor furcsa érzései vannak... Minél többet gondolsz rá, annál jobban be fog igazolódni a félelmed! Menj föl gondolatban az Eiffel-torony tetejére! Nézz olyan felvételeket, melyek magasból vagy repülőgépről készítettek és rájössz, magasból csodálatos a világ!!!
Sziasztok!
Nekem is tériszonyom van, vagyis nem is tudom, hogy van e igazán, vagy csak attól félek, hogy van...
Elég sok magas helyen jártam páromnak köszönhetően, pl. veszprémi tűztorony, soproni Károly-kilátó, aztán voltunk Bécsbe lengőhídon... annyira nem féltem, de azért bennem volt egy kis tériszony-érzet. De a látvány jobban lefoglalt, mint a magasság.
Most párom azt találta ki, hogy repülővel szeretne menni nyaralni, és magával akar vinni.
Nem tudom, felmerjek-e ülni vele. Régen a sok buszozástól is hányingerem volt, olyankor utazótablettát vettem be. Ez itt segíthet? Vagy honnan tudhatom,hogy igazán tériszonyom van e? Félek, hogy rosszul leszek,és emiatt a nyaralás is tönkremegy, és akkor hazafelé meg fel sem ülnék, hogy jönnék vissza? Ilyen félelmeim vannak. Meg olvastam lentebb, hogy egy srác rosszul lett, sokkot kapott. Mi van, ha én is rosszul leszek?
Ha belegondolok, hogy fel kellene mennem ilyen bazilikákra, vagy magasabb épületekre, már gondolatban "elszédülök".
Tudnátok tanácsot adni, hogyan tudhatnám meg, hogy most igazán tériszonyom van-e? És felülhetnék e a repülőre?
pl inkább egy bal lépés miatt amikor megszédül essen le és legyen pl béna vagy rokkant?
Nem játék a magasban meló.
Gyógyítható... gyógyszerrel ami több kár mint haszon. Nézz utána a dokik mit tömnek bele pl a depisekbe meg a pánikosokba.
De miért is kellene elérni valakinél azt hogy amit nem mer csinálni azt csinálja ??
Leírok egy tanulságos történetet ami sajnos megtörtént. Apum téglamüszerész ezért sokat dolgozott magasban. Több tanulója volt aki félt. Nem erőltették ha vki félt lement.
Egyszer fater később ment mert dolga volt és amikor beért látta nagy a gond. Egyik tanulót felküldték a magasba aki félt. Rosszul lett és rohamot kapott.
Az eset óta kezei nem tökéletesek a srácnak és komoly pszichés dolgok vannak neki. Tehát ne erőltessük aki fél vmitől mert komoly gondok lehetnek.Pl bénulás is a sokk miatt
nézd meg mi okozza a tériszonyodat
keresd a múltadban
Én úgy tudom, hogy a fóbiák egyetlen gyógymódja, ha megbarátkozunk a élelem tárgyával. R-go sokat kell magasban lennie, akkor is, ha nem akar.
Nekem pók fóbiám van, de én inkább félek, minthogy megbarátkozzak.