A teherbe esés PONTOS indőpontjának ismeretében, ki lehet pontosan számítani a szülés idejét? Ha igen, hogyan? (tudásbázis)
Nálam mindkét terhességemnél az orvos a mensi utolsó napját kérdezte. És arra rá számolt egy hetet az az 7 napot. Igy a 9 hónap+nap lett a kiírt dátumom.
De mindkét gyerköcömmel rá vittem. Az elsőnél 7 napot a másodiknál 9 napot.
Azt kilehet számolni ,hogy dátum szerint mikor kellene megtörténjen a baba születése ,de ez legtöbb esetben egy két nap eltéréssel történik,szerintem csak hozzávetőlegesen jó tudni ,mert az nagyon ritka aki pontosan azon a nap szűl,ahogy a kiszámitott időre ki van írva...
Nekem az első terhességemnél 14 nap csúszás volt ,a másodiknál 3 nap eltérés....
A terhesség 280 nap. Így ha tudod, hogy pontosan mikor történt a megtermékenyítés, akkor nagy biztonsággal ki tudod számítani,a szülés várható időpontját!
Ez nálam is így volt. Tudtam hogy 2007. aug.7-én fogant meg a baba, és így 2008. április 29-én kell megszületnie. A doki mást számolt a mensi szerint, de az UH-k engem igazolnak!
További ajánlott fórumok:
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mennyi kiadásra lehet számítani gyermekvállalásnál?
- Szerintetek ha mekiben fogok dolgozni, az fizikai munkának számít? Ha odafigyelek a kajára, lehet ettől a fajta munkától fogyásra számítani?
- Ha az első baba könnyen összejött akkor a másodiknál is lehet rá számítani?
- Ha már volt egy veszélyeztetett terhesség, számítani lehet rá a következőnél is?
- Tudja valaki pontosan, hogy kell kiszámítani a lakásfentartási támogatást?