Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A te babád mit mikor kezdett el csinálni? (fogzás, mozgás, evés...) fórum

A te babád mit mikor kezdett el csinálni? (fogzás, mozgás, evés...) (beszélgetés)

1 2
2009. jún. 18. 20:10

Sziasztok!

Kisfiam 6 hósan állt föl, 6,5 hósan már kapaszkodva járt, de ülni csak 7 hósan tudott egyedül. És 7 hósan jöttek ki a fogacskái is. Egyszerre 8! Szerencsére egyáltalán nem fájt Neki. 8 hósan már kimászott a járókából és a kiságyból. :)... Most 33 hónapos. 2 éves kora óta szobatiszta. Ágytisztaságra most szoktatom. Egészen jól haladunk, nincs különösebb gond. Még nem nagyon beszél, de ez Nála csak akarat kérdése, hiszen már számtalanszor bebizonyította hogy tud Ő gyönyörűen, kristálytisztán beszélni...ha akar! :)

2009. ápr. 8. 14:37

Sziasztok!

Elég gyors mozgásfejlődésünk volt:

4 hetesen megtartotta a fejét

7 hetesen két kézzel kinyomta magát és tartotta is

2 hónaposan fordult hasról hátra

3 hósan fordult hátról hasra

4 hósan felült

6 hósan kapaszkodva

7 hósan fal mellett kapaszkodva, kiságyban , járókában körbe körbe lépegetett egyedül

8 hósan kapaszkodás nélkül bárhol felállt

8.5 hósan megtette első önálló lépéseit

9 hósan (jelenleg) nő az alsó két foga

Üdv

2009. jan. 13. 21:11

Sziasztok!

Az én kisfiam hónapos lesz hó végén.

Mozgásban elég gyorsan fejlődött.

- 3 hónaposan fordult hasról hátra

- 4,5 hónaposan fordult hátról hasra

- 5 hónaposan ült magától

- 6 hónaposan felállt a járókában és mászni kezdett

- 8 hónaposan jött az első foga

- 9 hónaposan megtette az első lépéseket egyedül

- 10 hónaposan már 10-12 lépést ment egyedül

Azóta nincs megállás, állandóan szalad, mindenre felmászik.

11 foga van.

Üdv Mindenkinek:

Móni

55. pemete
2009. jan. 13. 20:29
Az én kislányom 9 hónaposan tette meg az első lépését egyedül, 10 hónaposan már egész ügyesen járt. Most 15 hónapos, elég sok mindent mond, van 11 foga, és mindenre felmászik amire nem szabad:)
2009. jan. 13. 20:18
Kislányom 4 hónaposan fordult hasra, ma 4,5 hónaposan bújt ki az első foga.
2008. nov. 4. 13:50

sziasztok!

macika 3hete indult el/10hónaposan/ most már szalad, kint is.. már előtte 2hónapja járta körbe a bútorokat. 5foga van, apa, baba, ana,mama,papa,egy, pápázik, kér, odaad, elvesz, odahoz, megkeres,motorozik :)

2008. jún. 17. 10:11

Sziasztok!

Mackó 6hós már, 2 foga van, ezerrel mászik, mindenhol feláll és helybenjár :)) féloldalasan fekszik/ül, igyekszik tartani magát és magától felülni de a mászás és az állás izgibb. ja, és bebe baba abba/apa/ :))

2008. ápr. 20. 13:31

fej tartása: 8 naposan

megfordulás: 3 hósan

stabilan ült: 4,5 hósan

felült egyedül: 5,5 hósan

felállt: 7 hósan

vezetve, bútorokba kapaszkodva ment: 8 hósan

egyedül ment: 11 hósan

mászás: 9 hósan

első fog: 9,5 hósan

Most 14 hós a kisfiam, és mozgásban nagyon gyorsan fejlődött, fogakkal el van maradva, 4 foga van. Szavak közül apa, anya, vauvau. És a bu a busz.

2008. ápr. 19. 21:58

fej tartása 1hónaposan már stabilan

2hósan magától kapaszkodva felhúzza magát ülésbe

rá két hétre állásba :))

3hónapsan hasról hátra

17hetes hátról hasra, és rögtön kúszás hátrafelé :)

foga még nem jön, de már 3hete nyálzik, dörzsöl, rág

folyton állásba akarja rúgni magát ha megfogom a kelzét, ha visszaültetem, hiszti

ölben pihiből hasizomból felül, megkapaszkodik a kezemben és üldögél. visszanyomni kész harc :)

ja, 17hetes most :)))

2007. aug. 23. 21:44

3,5 hónapos:egy fog.

5 hónapos: fordulás

9és fél hónap:felállás

13 hónap:járás

12 hónap: 16 fog

Most 19 hónapos és szavakat mondogat!

48. RLindi
2007. aug. 23. 12:21

7 hónaposan ült és felállt

8 hónaposan mászott

9 hónaposan kijött az első foga

10 hónaposan elindult

10 hónaposan mondta,h.apa

14 hónaposan pohárból ivott

15 hónaposan szinte minden szót mondott

18 hónaposan összefüggően mondatokban beszél

Most 19 hónapos: kanállal még nem igazán akar enni és küzdünk a pelussal:-)

47. heni76
2007. aug. 23. 09:28

11 hónaposan jött ki az első foga.

11 hónaposan kézenfogva járt, de csak 13 hónaposan indult el egyedül.

Beszélni már másfél évesen kezdett,most 2 éves és mondatokat mond,mondókákat...stb

Most tartunk a pelus leszokásnál de az nehezen megy!

46. LoLiNa
2007. aug. 5. 13:29
akar.. de ez nudli.. évvesztes.. most jártuk duplán a kiscsoportot.. de sztem plusz még egy évet visszafogják majd......
45. LoLiNa
2007. aug. 5. 13:28
Inkább elkezd bőgni és megy az ágyába, de nem akarja amit én. ha neki nem tetszik, nincs mese.. erre azt mondták nekem, hogy tudja, hogy el van maradva és szégyenli.. de én elöttem??! viszont ha elengedi magát, dumálunk csak úgy, akkor spontán jön belőle az új szó.. amit addig ki se mondott.. heti 2-3 szó. agyilag nincs baja, okos gyerkőc, mindent megért, megcsinál, maga nyelvén el is mondja amit
44. DODICA (válaszként erre: 43. - LoLiNa)
2007. aug. 5. 09:32

Nem az ijesztgetés volt a célom, én is csak a saját történetemet írtam le. :))

Abban nagyon igazad van, hogy minden gyerek más. Fiam pl. 10 hónaposan már beszélt, 1 évesen már többszörösen összetett mondatokban, viszont még másfél évesen se volt hajlandó elindulni. A mozgásfejlődésben olyannyira "béna" volt, hogy a Pető Intézetben kötöttünk ki vele. (Sajna évekig hordtuk is.)

Ehhez képest a lányok 1 évesen utolérhetetlenül szaladtak. :) De pl. a középsőm 2 évesen még egy szót se szólt.

Kinek ez, kinek az megy jobban, nem egyformán fejlődnek.

Arra viszont vigyázz, ha gondot véltél felfedezni valamiben (ami nagyon eltér az átlagtól), akkor ne hagyd annyiban, hanem igenis fejleszd!! Hidd el, a szöveget megkapod oviban-isiben, de valós segítséget aligha, sokkal jobb, ha te jársz utána!

Ismerős szitu, amit írsz, fiamat oviban én is elkezdtem fejleszteni, mert nagyon dislexia gyanús volt. Mellette hiperaktív, így a hiszti se ismeretlen számomra. :)) Mégis, akár tetszik, akár nem, valamilyen formában haladni kell, különben később, iskolás korban lesz nagy baj, s akkor már nincs idő a pöszmögésre. :(

Erőltesd csak nyugodtan (én is azt tettem, s nem is bántam meg, ma már látni, nagyon is megérte), de persze lehetőleg játékos formában, úgy, hogy neki ne is tűnjön fel, hogy épp "kínzod".

Ha meg megsértődik, akkor érdemes szép szóval beszélni vele arról, mit miért "kell" csinálni. De ráhagyni, feladni semmiképp se szabad! Lehet, lesz pár rémes eset, de egy-két éven belül ő fog köszönetet mondani azért, hogy nem hagytad annyiban! Akár már kisiskolás korban. :)) (Tapasztalat.)

43. LoLiNa
2007. aug. 5. 09:14
tanul, mint az ,,átlag,, gyerekek. bár ez 5 évesen már eléggé aggasztó.. de nem tudok mit tenni, próbálom fejleszteni én is, ovoda is, mki. de csak a saját ütemében megy a dolog. ha eröltetem besértődik és még arra se hajlandó, amire eddig képes volt
42. LoLiNa (válaszként erre: 30. - DODICA)
2007. aug. 5. 09:12
huhh, most megrémítettél :-( nekem is fordítgatta a fejét már pár naposan, hihetetlen milyen erő van benne... nem versengésből írtam amit írtam, csak a tapasztalataimat osztottam meg. hasonlitgatni felesleges.. minden gyerek más ütemben fejlődik... pl az 5éves fiam 9hónaposan ült.. és a mai napig nem mond el egy tiszta mondatot.. szóval ő más, vele foglalkozni kell logopédusnak.. ,lassabban,
41. Krysty
2007. aug. 1. 07:02

2 hónaposan hasonfekve felemelte a fejét

2 és fél hónaposan oldalra fordult

7 hónaposan ült fel, akkor kezdett mászni is, egy hétre rá felállt

11 hónaposan elindult

4és fél hónaposan bújt ki az első foga

Nem szabad két gyereket összehasonlítani mert ennyi idősen még nagy eltérések vannak.

A lányom kb másfél éves volt amikor rendesen kezdett beszélni, a tesóm lánya akivel egy idősek akkor márfolyamatosan és tisztán beszélt.

40. tengericsillag (válaszként erre: 39. - Tengericsillag)
2007. júl. 31. 22:32
Tisztelet a kivételnek!
2007. júl. 31. 22:30

Örülök hogy van ilyen is,mint Te Kedveske.Sajnos sok olyan van aki azért érdeklődik hogy rögtön hozzátehesse:Az enyém már...

vagy pedig:Az enyém még sajnos nem ilyen okos...

S ezt a gyereke elött aki ugye érti hogy róla van szó.

Veled is egyetértek Citrol!Én kicsi korában hasonlitgattam ,de többet nem tenném/teszem.Már engem is csak az érdekel amit ő "produkál",mégha vmiben kevesebbet is mint a másik.Sok olyant tud amit meg más nem ,s erre nagyon büszke vagyok-magamban.De nem szerettem soha ha egy gyereket produkáltatnak:Mondd meg a néninek..!Énekeld el...!Mond ki ezt a szót..!Pláne undoritó mikor még röhögnek is szegény gyereken.Vagy számolják a fogát mint a lovaknak.:P

38. 4b2f94d8ef (válaszként erre: 32. - Kedveske)
2007. júl. 31. 21:40

Hasonlóan gondolkodom erről. Én is ellenzem a gyerek hajszolását a "siker felé"-pláne, ha mástól is hallottam,így aztán majd én megmutatom!!...:-) grrrrrr....

A gyerkőc hadd fejlődjön a genetikai ütemében, így jobb kedéjű is lesz mivel érzi, nincs állandó kontroll, feszültség alatt.

Ja, szerintem is sokan rátesznek egy lapáttal a kis történeteikre,...ezeket mind osztani kell 3mal..

37. Teráz (válaszként erre: 34. - Kedveske)
2007. júl. 31. 21:32

2007. július 28.-án történt ...........másnap az egész család ÜNNEPELT !!!!!!!

Egyedül , minden szellemi segítség nélkül tette mindezt !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IGEeeeeeeeeeeeeeeeennnnnn,még mindig a

hatása alatt állok !!!

Csak állok ....állok...és nézegetem az én gyönyörű " pici " lányom....és nagyon büszke vagyok RÁ :)

Katti

36. Kedveske (válaszként erre: 35. - Tengericsillag)
2007. júl. 31. 21:27
Én még soha nem hasonlítottam a fiam senkihez. Megjegyzem, halálosan nem érdekel más gyereke. Kicsit gonoszul hangzik de ez a lényege. Nekem eszembe nem jut odamenni egy idegenhez és megkérdezni mennyi idős a gyereke, szopik vagy tápszerezik meg ilyenek. Azt meg végkép eszembe sem jut megkérdezni mit csinál már.
2007. júl. 31. 21:22
A barátnőm kislánya 4hónaposan! négykézláb rúgozott,6hónaposan felállt a kiságyban.De sztem nem ettől függ milyen jó képességei lesznek később az oviban suliban s az életben.De persze mindenki hasonlitgat-én is ez kivédhetetlen.A legjobbra vágyunk s félünk hogy nem az lesz.
34. Kedveske (válaszként erre: 33. - Teráz)
2007. júl. 31. 21:21
:D Ez igen gartulálok! Mostanság szerezte azt a diplomát, vagy már régen de még mindig a "hatása alatt állsz"?
33. Teráz
2007. júl. 31. 21:15

Az én "BABÁM " 24. évesen diplomás lett :D

Ma 18 órakor egyedül vacsorázott , miután a nyaralónkat szépen kitakarította :)

2007. júl. 31. 21:10

Miért fontos, az hogy kinek mikor mit kezdett el csinálni a gyereke?

Az ember tudja hogy van egy határ ameddig hasra fordul, fogzik, ül, áll stb. Ha mondjuk egy évesen még csak hanyat fekszik és nem képes semmire az gáz. de egészséges gyerekeinket miért kell már most versenyeztetni?

Mindenhol ezzel a kérdéssel találkozom, sőt a versengés már a füllentésig is elfajul. Az én gyerkem két hónaposan beszél, fejbe számol, hat évesen hobbija a logarotmus, 10 évesen meg öngyilkos lesz...de ezzel már nincs kedve senkinek sem "dicsekedni" ugye?

31. mongi
2007. júl. 31. 20:36

Az én fiamnak 5 hónaposan kezdett el nőni az 1.fogacskája.

8 hónaposan kezdett el hasra-vissza forogni.

9 hónaposan elkezdett kúszni,majd mászni is szinte azonnal.

1 évesen kezdett el önállóan járni.

30. DODICA (válaszként erre: 29. - LoLiNa)
2007. júl. 31. 08:47

Ez igaz, de tapasztalatból mondom, vigyázzatok vele!

Nekem 2 átlagos babó után a 3. születése pillanatától erős volt. 2 órásan hason átpakolta a fejét egyik oldalról a másikra (dokinénink alig hitte el, pedig ott állt mellette), 3 hónaposan már gyakorlatilag kúszott a földön majdnem négykézláb. Viszont 4 hónapososn eltört a combcsontja, mert ezt a nagyon idő előtti izommunkát a csontozata nem tudta követni.

Úgyhogy, ha elfogadsz tőlem egy javaslatot, csak óvatosan!!!! Sose erőltessetek semmit, s ne is tegyétek őt olyan helyzetekbe, amiben produkálhatná magát. (Pl. dönthető szék, bébikomp, stb. eszközök) Inkább tegyetek arról, hogy a lehető legkevésbé tudja megelőzni a korát a mozgásban.

Megerőszakolni persze a mozgásfejlődést se lehet, de jobb vigyázni, mert a túl korán végzett cselekvéseknek hátránya is lehet, még akkor is, ha úgy gondoljuk, a saját erejéből érte el.

Remélem nálatok semmi gond sose lesz, őszintén kívánom, s gratulálok a kis ügyes babódhoz! :))

29. LoLiNa
2007. júl. 31. 07:00
Most 2 hónapos, megfogja a 2 kezével 1-1 ujjamat és elkezdi felhúzni magát. tiszta erő a gyerek :-):-) de nem értem mért akad ki mindenki.. minden gyerek más, más ütemben fejlődik.. amíg rosszat nem tesz, addign nincs gond.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook