A Szegedi Tudományegyetem TTIK karán az első félévben jár-e alap ösztöndíj? (tudásbázis kérdés)
Hasznos lenne gólyatáborba menni, mert én is anno ott lettem mindenről felvilágosítva.
Szociális ösztöndíjat lehet igényelni, de nem sok köze van ahhoz, hmost albérletben fogsz-e lakni. Én bejárósként nem kaptam soha, 2 év után meguntam igényelni. Azt vettem észre, h aki jól tudott kamuzni a jelentkezési lapon és nem bukott le, az kapott. :D Ennyi :D Nálam sokkal jobb családi és pénzügyi helyzetben élő, szegedi hallgatók kaptak rendszeresen..no komment.
Tanulmányi ösztöndíjat a féléves átlagod alapján kapsz, így a második félévben kaphatsz csak először. Az összeg teljesen változó. Mikor én voltam, akkor elég nagy különbségek voltak a szakok között. Volt olyan TTIK-s szak, ahol 3x annyit kapott a legjobb átlagos.
Ha még mindig a régi rendszer van, akkor az átlagok után járó összeg sem állandó. Tehát ha most X átlagért kapsz Y Ft-ot, az nem biztosíték, h a következő félév után ugyanilyen X átlagért X Ft fog járni. Mivel megnézik a legjobb átlagot, és onnan számolják visszafele az embereket. Tehát lehet, h ugyanazért az átlagért sokkal kevesebbet fogsz később kapni, vagy éppen semmit. Már ha abban a félévben sokkal többen előztek meg jobb átlagban.
További ajánlott fórumok:
- Az ösztöndíj jövedelemnek számít az energiatámogatás szempontjából?
- Útravaló ösztöndíjat mikor utalják? 2023
- ERASMUS ösztöndíj / Van - e valaki köztetek aki ezzel tanult külföldön?
- Mi a különbség az állami ösztöndíjas képzés és az államilag támogatott képzés között?
- A Szegedi Tudományegyetemen mennyibe kerül vegyész szakon a fizetős képzés félévente?
- Jár-e ösztöndíj akkor, ha valaki levelezőn végzi főiskolai tanulmányait államilag támogatott szakon?