A soványító palacsinta (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A soványító palacsinta
Ha van a Norbi palacsintában tehéntej, tojássárgája és búzaliszt akkor hizlal. A búzaliszttel az a baj, hogy van benne egy olyan enzim ami a már meglévő izomsejteket zsírsejtekké alakítja, hiába csökkenti a szénhidrát tartalmát, nem azért hizlal a búzaliszt mert szénhidrát, az csak hab a tortán. Azt az enzimet pedig tudomásom szerint nem lehet a lisztből kivonni. Nekem egyébként van egy jó palacsinta receptem ami szerintem tényleg nem hizlal!
Diétás bio palacsinta:
· 30 dkg bio zabpehelyliszt (ha nincs lehet tönköly is)
· 10 dkg bio barna rizsliszt
· 1 l bio rizstej, vagy zabtej
· 4 tojásfehérje
· 1 dl olívaolaj
· 2 evőkanál méz, fruktóz, vagy Sztívia
· pici só
Elkészítés: A hozzávalókat gépi habverővel összekeverjük, azonnal süthetjük. Lassabban kell sütni, mint a hagyományos palacsintát.
én mindig ilyet sütök :)
Ugrás a teljes írásra: A soványító palacsinta
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Tudtok olyan régi magyar tévéjátékot, mint pl: Tündérlala, Palacsintáskirály Stb.?
- Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta?