A rántott cukkini ehető diéta alatt? Kb. hány kcal lehet? (tudásbázis)
Sziasztok!
Maga a cukkini, a patisszon és a padlizsán nem hízlalnak, kevés a kalóriaértékük. De főleg grillezve v. teflonedényben sütve ajánlatos, mert a prénzli már hízlal.
"Hagyományosan, bármit zsiradékban kisütve annak az eredeti kalóriaértéke 200 kcal-lal nő, ezt egy dietetikus mondta nekem."
Én is "kalória-mániás" vagyok és ennek az infónak, most nagyon örülök :)
Végre egy nekem való kérdés :)
nem tudok fejben számolni, de ha hozzáteszed, hogy kalória, bármire képes vagyok! :DDD
Nos, kb 20 dkg cukkinit ehetsz, natúran ez 60 kcal lenne. Én a most vett grillezőben fogom megsütni, zabkorpás panírban, minimális light margarinnal, így az adag kalriaértéke nő a hozzáadott tojás és a zabkorpa, valamint a minimális zsiradék értékeével, úgyhogy az adag így max 150 kcal, ehető, én is eszem és fogyok. (1400 kcal-t tartok)
Hagyományosan, bármit zsiradékban kisütve annak az eredeti kalóriaértéke 200 kcal-lal nő, ezt egy dietetikus mondta nekem. Rákerestem a rántott cukkinire, hááát hagyományosan rántva, liszttel, zsemlemorzsával... 450 kcal...
Gondold meg, de én az előre szavazok! Bár, őszintén szólva az igazi finomabb ;-) De valamit valamiért!
Én sem ajánlanám. A cukkini rengeteg olajat bír magába szívni. Akárcsak a padlizsán és a csillagtök/patiszon. A dögök...:)
Párolva, "pörköltnek", levesnek azonban nagyon jó. Én szoktam lecsóba is tenni.
szerintem ne rántva edd a cukkinit, hanem pl párolva, vagy csinálj töltött cukkinit (kikaparod a közepét, paprika-tojás-más zöldségek kombóval betöltöd, majd megsütöd)
a rántott dolgok a panír, és a beleszívódó olaj miatt nem igazán diéta-barátak.
További ajánlott fórumok:
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Rengeteg cukkini van a kertemben, te mit főznél belőle?
- Kiszáradt rántotthús szeletekkel mit lehet kezdeni? Céges buliból kaptuk
- Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki?
- Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen?
- Rántott csirke szobahőmérsékleten maradt, ehető még?