A posta kártérítése az eladónak vagy a vevőnek jár? (tudásbázis)
a vevő kára annyi lett,amennyit neked előtte elutalt.
slussz.
nehogy adj neki többet!
Annak jár a kártérítés, aki elindította a küldemény keresését, illetve panaszt nyújtott be az esetleges sérülésért, hiányosságért.
Legyen az a feladó vagy a címzett, ennek nincs jelentősége a posta számára, de egy küldeményre csak egy személyt kártalanítanak, ha bebizonyosodik a károkozás vétsége.
A vevőnek az általa utalt összeg jár vissza sztem. Ha ennél magasabb összegű a kártérítés, akkor sem Neki jár, hiszen az Ő kára max annyi, amennyit fizetett. Ha emiatt negatív értékelést ad, nyugodtan küldd át a levelezést az aukciós oldal adminisztrátorainak, hogy jogtalan az értékelés, ill. írd le Te is az álláspontodat (negatív esetén lehet kommentezni azt hiszem), onnantól kezdve a majdani vevőid nem fognak foglalkozni a bosszúértékeléssel.
Egy a lényeg, ne hagyd magad átejteni a vevő által. Gondolom jóval magasabb a kártérítés, mint amennyit utalt, ezért kardoskodik annyira... ha a termék értéke lett volna magasabb, akkor meg biztos az lenne, hogy Neki a vételár jár vissza, nem a kártérítési összeg... :(
A feladónak jár a kártérítés!
A másik félnek alá kell írnia egy papírt,hogy nem vette át,vagy nem kapta meg az adott csomagot..
majd téged kártérítenek a feladási díj 15szörösét küldik..
Jártam én is így..
Én úgy kárpótoltam a vevőmet,hogy visszautaltam a vásárolt termék árát,plusz az utalási díját és felkerekítettem az összeget..
Nem követelőzött..sőt,nagyon kedves értékelést kaptam tőle..:)
A feladónak jár a kártérítés, ahogy azt már előttem is írták. Amennyiben nem fogadja el, hogy új kupont küldesz, akkor csak azt az összeget küldd vissza neki, amennyit ő utalt. És így nincs miért feljelentést tennie.
A kézbesítő pedig bedobhatja a levelet a postaládába, amennyiben az zárható és zárva is van.
Butaság!
Erről se Te, se Ő nem tehet. Utald vissza azt az összeget, amit ő fizetett, így ő is kártérítve van és Te is. Ehez ragaszkodj. El fogja fogadni, csak tarts ki, neki is jobb ez, így kap valamit, minthogy semmit se kap.
A feljelentés meg csak ijesztgetés.
jófajta hozzáállás a vevő részéről :-(
a pénz a tied, ahogy már vki írta is. neki meg utald vissza a vételárat, vagy kaphat másik kupont, válasszon. ilyen miatt feljelentéssel fenyegetőzni...basszus milyen emberek vannak....
Utald vissza azt az összeget amit fizetett.
Gondolom a kuponokat nem kaptad vissza, így lényegében téged is ért kár.
és ez miatt feljelenthetne?
mármint ,hogy nem a teljes kártérítést kapja hanem csak azt amit ő teljes egészében kifizettet?
elveszett egy ajánlott levelem.kupont küldtem benne.felajánlottam a címzettnek,hogy küldök helyette másikat ,de a kártérítési összeget szeretné teljes egészében...ez most kinek jár?
a posta nekem utalt,nekem kellett bemennem intézkedni stb.
kb 4000ft.ról van szó.ha visszautalom azt az összeget amiért megvásárolta tőlem a kuponokat akkor ugye kártalanítom?
További ajánlott fórumok:
- Kérhetek-e kártérítést, ha rossz szemüveget csináltak?
- Ilyen esetben követelhetek kártérítést?
- Ha a posta elveszít ajánlott levelet, azért is fizeti a 15-szörös kártérítést?
- Jár e ilyenkor kártérítés
- Ha az ajánlott küldeményem megsérül a postán lehet kártérítést kérni?
- Ha megnyertem egy aukciót Ebay-en, aztán írtam az eladónak, hogy mennyi lesz a posta ide, viszont nem ír vissza, mi lehet a következmény?