A párom sajnálja kidobni a lyukas zoknijait, ezért én... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
(Svejk, a derek katona:)
Alazatosan jelentem:
A megstoppolt zoknik, ujra felelosegteljesen folytatjak jelentos tevekenyseguket, es feladatukat.
(megboldogult katona koromban, a hatvanas evek vege fele, ott a csizmankhoz "negyszogletes zoknit" osztottak ki nekunk, amit a kozneven kapcanak titulaltunk!
Gyakorlatlanok voltunk e labbeli strumpli iranyaban, hogyan kell feltekerni, es biza megcsomosodot a labunkon a csizmakban. Az elso adott alkalom lehetosegeben vettunk magunknak zoknikat, de azzal az jart, hogy azt magunknak kellett mosnunk, mert fehernek kellett lennie, es ha nem feher volt akkor a szazadban, vagyis a dupla, emeletes agyas, a 75 szemelyes nagy kozos teremben, a szoba parancsnok osszeszedte es a szemetbe dobta valahol, mert eltuntek, [mind!Legalabb is nekunk kopaszoknak azt mondta])
Elarulom, van egy par kedvenc zoknim, ami a labom nagyuja kormenel kiszakadt, mint a ketton!
No mondok elvettem a regi kerdest! Emlekszem e meg hogyan kell megstopolni?
Elovettem egy tut, kivalasztottam egy megegyezo szinu cernat, a befuzovel, be fuztem a cerned, es vagy 55centis hosszu dupla cernaval nekikezdtem, egy villanykortet dugtam bele, hogy a formaja megmaradjon, es ugy milimeterenkent osszehuztam a cernaval, majd arra kilencven fokban ujra a tuben a cernaval szepen sakktabla mintara , egysor ala, masik sor folehuztam be duplan a cernat, igy szepen eltuntettem a likat.
A jol passzolo, nem szoritoszaru gumiju kedvenc zoknimat ujra tudom hasznalni. Annak ellenere, mogy van a fiokban meg egy par tucat uj zokni is, de meg emlekeztem az edesanyam szavaira, amikor meg o megmutatta a modjat, hogyan "modi" azt csinalni. Annak ellenere, hogy mar jo par dekeddel ezelott elkoltozott errol az arnyek vilagbol. Ujra velem volt! Szavai meg mindig edesen csongtek fulemben...
Annak idejen Sokrates, gorog filozofus azt mondta, ha a
ferfi lelke valaszt maganak egy jo lelket, boldog elete fog lenni! Ha a test valaszt maganek feleseget, akkor filozofus fog lenni!
A ferjed lelke orulhet, hogy egy olyan lelku feleseget kapott, aki szereti, es kolcsonosen gondoskodnak egymasrol.
Egyes filozofusok azt tarjak, hogy nefeledjuk el egymasnak mondani, hogy szeretjuk parunkat.
Viszont a szekely ferjek azt mondtak, mar mondtam, hogy szeretlek, amikor meghazasodtunk. Ha valami valtozaslenne benne, akkor is majd mondom... :-)))
"a mar ezer eves szeket hasznaljuk, ami az o nagymamajae volt, igy kb 70 eves."
Tudod, aki szuletett az meg is fog halni a teste. De amig gondolunk ra, addig velunk van, addig nem hal meg, mert az emlekeinkben el.
Hala Istennek, az ujabb generacio ar nem ismeri, hogy mit is jelent az a szo hogy "Nincs"!
De bennem meg vilagosan ismert szo.
Emlekszem mikor a szobaban a kalyha hatamogott a lemezbol csinalt " konyek cso szet egett, akkora luk volt rajta, hogy az oklom bele fert volna! Edesapam suru szilvalekvart kent vastagon ujsagpapirra es azzal a bekent szilvalekvaros papirral foltozta be a konyekcsovon a lukat! lassu tuzzel kezdte a kiegeteset, es egy evig jo volt a konyek cso, mire ujjat lehetett kapni aranyarert!
Jo nektek, mert mar nem ismeritek azokat az idoket.
Hat igen, nemely zokni, alsogatyak, bizony nem erdemlik meg a faradtsagot, hogy megvarrna valaki. Tenyleg annyira ocskak, hogy kidobasra valok. Csak a jobb dolgok kidobasaert zsortolodok. Bocsass meg, ha a "butykodre" leptem szavaimmal...
Akkor jol megertened magad a parommal, mert o is extran ragaszkodik mindenhez. Nem erdekel hogy a mar ezer eves szeket hasznaljuk, ami az o nagymamajae volt, igy kb 70 eves. Vagy hogy a huto ami 40 eves zabalja az aramot. Ha o ehhez ragaszkodik am legyen. De egy 250 ft-os zokni osszehasonlithatatlan ertekben ezekkel a dolgokkal. Es nem vagyok hajlando varrogatni oket. Ahogy pl egy alsogatyat sem fogok. De minden tovabbi nelkul megjavitom a poloit, gombot varrok az agynemure, ingre, nadragban ha kell cipzart cserelek.de ezeket a pamut zoknikat biztos nem stoppolgatom. Amugy bevallom, stoppolni nem is tudok. Engem mar nem tanitott meg erre anyam. Ha jol sejtem o sem tud. Nem vagyok pazarlo, nagyon nem. De azert egy szintnel en mar huzok egy hatart. Es ez a szint a zokninal van. Valoszinuleg mazlim is van, mert a parom csak egyfajta pamut zoknit hajlando felvenni. Igy azokbol en bevasarolok mindig potlast. Ki tudja meddig lehet kapni oket, most is van partiz par bontatlanul a szekrenyben. 😁
Na, ennyi magyarazkodas eleg is talan sok is. Csak kicsit sziven utott hogy itt valami tolvajnak neveztel, meg csalardnak.
En ezt vicces dolognak tartom. Es hidd el a parom sem ma jott le a falvedorol. A lelke melyen sejti hogy miert van mindig jo zokni kikeszitve neki reggel a szekre.
Gyerek koromban, a haboru utan sokaig nem lehetett zoknikat sem kapni, lattam edesanyam, hogyan stoppolja meg a zoknikat. Alltalaban a zokniok orra, vagy a sarkaik lukadnak ki leghamarabb. Volt olyan kicsavarhato szaru "fa gomba" alakul stoppolofa, amire ra kellett huzni, de nekem mar nem volt olyan stoppolo am, iy egy rosz szazas egot hasznaltam a likas zokniba, met lehetosegem nyilt regi emlekeim hasznalatara! A zoknit dupla, vagy negyszalasan befuzott cerneval, hogyan kell a stoppolast csinalni. Ellestem. Nekem is ment! Kesobb a zokni vasarlasoknal meg ugy valasztom, hogy egy adagban negy vagy hat par ugyan olyan mintajukat veszek, ha egy tonre ment, vagy mosasnal eltunik, van potlas.
Annak idejen, edesanyamnak volt egy kedvenc virag cserepe, ami kette tort, hosszaban, es egy arrajaro drotos tot drotbol font ra halot ami olyan hatszogekbol allt ossze! Nagyon szepen osszefogta a cserepet! Nekem is lett evtizedekre ra, egy aszparagusz cserep hasonloan feszitette szet a diszes cserepet> Vissza emlekeztem, hogyan fuzte a drotos tot edesanyam cserepet! Megcsinaltam en is. Jol is nezett ki nem csak funkcionalt jol!
Ami a tied azt dobd ki! A ferjedet ne lopd el, mert az nem a tied! Azt kidobni neked nem lehet! Mit szolnal, ha a ferjed kezdene el olyanokat kidobalni, ami a tied, az o tetszese szerint?
Egy jol kitaposott tenisz cipo, ha templomba jarni nem is valo, de fuvet vagni, a kertben dolgozni, kivalo.
Legkozelebb ha veszel egy cipot magadnak, remelem a ferjed fogja es kicsereli egy szammal kissebbre, es nem mondja meg neked! Neked meg hasznalnod muszaly lenne, mert te vetted!!! Megerdemelned.
És amilyen komolytalan, olyan igaz is :D
Higgyétek el, én nagyon mosolygok ezen, ha kiderülne, tuti kimagyaráznám magam ebből a szorító helyzetből. :D
Mivel a kukát ő rendezi, így nem akarom reszkírozni, hogy rátalál a kidobott zoknira. Koszosan meg csak nem tárolom a retikülömben :D :D
Amúgy nem csak a zoknikat selejtezem így, sajnos tényleg nagyon nehezen válik meg dolgoktól, így amit én már totálisan nem tudok tolerálni, attól muszáj így megszabadulni. A többi dologgal megbékélek. Na de egy lyukas zoknival mit kezdjek? Nem, nem vagyok hajlandó varrogatni, igazából stoppolni nem tudok, varrással meg szerintem már nem kényelmesek az ilyen zoknik. A varrat sokszor vaskos és töri a lábát az embernek.
Kérdezte itt valaki, hogy nagyobb gond esetén mit fogok tenni? Én ezt nem gondként élem meg. Apró átverés, amitől igazából egyikünk sem sérül :D
Viszont viccesnek is tartom, és vallomásnak meg szerintem elmegy :)
További ajánlott fórumok:
- Ki mire sajnálja legjobban kiadni a pénzt?
- Az emberek többsége úgy nyilatkozik, hogy nagyon sajnálja,...
- Hová lehet kidobni a régi bútorokat, mikor nincs lomtalanítás?
- Ha van lakásból kinőtt szobanövényed, és sajnálod kidobni...
- A feleslegessé vált késeket hova lehet kidobni?
- Már nem tudom sajnáljam e, avagy sem, az anno, kórházakban...