A paleolit recepteknél feltüntetett egyes lisztek (kókusz, gesztenye, stb.) helyettesíthetők-e vagy csak az használható ami le van írva? (tudásbázis)
En egy darabig hasznaltam vajat. Kb, 80%-s zsirtartalomnal nem kell izgulni a benne levo minimalis mennyisegu laktoz meg egyebek miatt.
Aztan raalltam a ghee-re, vegul rajottem, hogy ha mindent osszeadok, a kokuszzsir olcsobb, akkor meg minek strapalom magam. :-)
(mondjuk en mindig biovajat hasznaltam)
Azt gondolom, hogy a vaj nem kevésbé paleo, mint kukoricából készített xantángumi :D
Amúgy meg másról írsz, mint én, úgyhogy nem látom értelmét folytatni ezt az eszemecserét.
Biztos másképpen olvastuk.Nekem ez olyan lenne, mintha azt mondanám, hogy vega vagyok, néha azért eszem virslit.
Ha valakinek a tejtől vannak betegségei, akkor nem eszik tejterméket, még akkor sem, ha egy szakácskönyvben szerepel.Voltunk paleos előadáson Dr.Tóth Csabánál, ott kérdezte valaki a közönségből, hogy csak a kávéjába tesz egy pár korty tejet, az baj? TCS azt válaszolta, hogy egyetlen molekula is elég, hogy beinduljon az autoimmun folyamat.
Bocsánat eltüntem. Ellenőrzésem volt....röpke háromórás....
Tehát én az asztmám miatt kezdtem el. Már nincs, ahogy vállizületi gyulladásom sincs.
Én eddig 15 kilót dobtam le :D a nagy része három hónap alatt ment le, majd egy év szünet, majd újabb három kiló, és most még öt kiló van tervben :D
A vaj nem paleo, max. ha valaki nem komoly beteg, eszi esetleg.Nekem nem múlt el a vállfájásom, amíg ettem minimális vajat, tejfölt.Mindenkinél egyéni, mit eszik mellé.
Nálam a vaj hiányzik a legkevésbé, a bab már inkább.:))
A vaj attól függően elfogadható, hogy milyen paleos szeretnél lenni.
Valaki szigorúan veszi, hogy Isten jószágai közül az ember az egyetlen barom, aki más tejét veszi, és ez helytelen, így a vaj nem fér bele. Más meg azzal érvel, hogy a laktóz és kazein mennyisége minimális, úgyhogy belefér.
Én 20 kilót adtam le és sok nyavalyától megszabadultam.Február közepén kezdtem.
El kéne olvasnod Szendi Gábor Tények és tévhitek oldalát, ha lehet.Vagy a zöld könyvet elolvasnod tőle.
Nekem 5 féle paleos témájú receptgyűjteményem van.Találsz ott is hasznosíthatót valszeg.:)
Nem mindegy.Palacsintát, a hagyományos vékonyat pl. csak gesztenyelisztből tudsz sütni.
Amerikait valszeg sikerül másból is.
És a tócsni se állt össze nekem lenmaglisztből.
2 év paleó alatt kopott el. :)
Kis megingásokkal tartottam a szabályokat.
Guglinak közös barátunknak írd be: biobolt e-tar.
Itt megtalálod.
Ez "jól hangzik"! :-) Én elsősorban fogyókúrás, másodsorban a többek között a súlyfeleslegemből is adódó depressziós jellegű tüneteim, illetve a feltehető gluténérzékenységem miatti egyéb anyagcsere gondjaim miatt gondoltam,hogy átállok erre a táplálkozásra. Nem beszélve arról, hogy a glután állítólag senkinek nem tesz jót, így a kislányom táplálásából is kihagyom - márha az oviban "elszenvedett" rossz minőségű ételeket kiküszöbölni nem is tudom!:-(
Mióta csinálod a paleot?
Húú, mindenképpen megnézem, köszönöm!:-)
Akkor a sertészsír is megengedett? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy azt ne használjuk, de lehet, hogy tévedek! A kókuszzsír és a vaj is helyettesíthető vele?
nagyanyáink minden sütit disznózsírral csináltak
:) azt is kipróbálhatod nyugodtan
kísérletezz nyugodtan
én már leginkább darált dolgokat használok, igaz leginkább piskótát csinálok :D
zabot jól teszed ha kerülöd
palacsintát viszont csak gesztenyelisztbők :)
van fenn a naplómban egy saját fejlesztésű isteni finom, ha érdekel :D
További ajánlott fórumok:
- Mi használható visszér ellen?
- Tablet, mire használható?
- Kislány hány éves korától használhat tampont?
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Mi használható a zoknik összefogására mosáskor?
- Szerintetek egy hófehér lány használhat szolit vagy nem ér annyit?