A Nyíregyházi Főiskolán milyen a tanítói alkalmassági vizsga? (tudásbázis kérdés)
Figyeljetek, ezeket a dalokat gyűjtöttem össze:
Gyerekdalok:
Elvesztettem zsebkendőmet
Bújj bújj zöld ág
Czifra palota
Hopp Juliska
Megy a gőzös
Boci boci tarka
Pál, Kata Péter jó reggelt
Házasodik a tücsök
Süss fel nap
Ábécé nóta
Lehet van benne pár nagyon gagyi, de olyanokat próálta összeszedni amiket ismerek, és tudom a ritmusát és jól eltudom énekelni.
Igen, én is ezeket csináltam végig! :) Nézik a testi alkalmasságot, de pl nekem is volt egy olyan geric ferdüléses évfolyamtársnőm, akinek még púp is volt a lapockáján - de azt gondolom, hogy nem ez számít. A testi alkalmasságot inkább a fizikai állóképesség miatt nézik. Bár ezen úgy elgondolkodtam, mert tanárképzőn miért ne tanulhatna kerekesszékes hallgató és miért ne taníthatna?! Olyan sokat javult a helyzet ilyen téren, de az iskolák 98%-a lépcsős, lift nélkül, ahol mozgáskorlátozott ha felvennék is nehezen tudna járni. A munkahelyekről már nem is beszélve!
Arról meg pláne, hogy kapna-e egyáltalán munkát, még egy summa cum laude végzett ember is, kerekes székkel?! Talán közvetlenül nem tartozik ide, de igaz! :)
Az alkalmassági vizsga követelményei mindenhol ugyanazok, keress rá a google-n.
Ne félj tőle, sima ügy. Nekem 15 éve futni kellett, megtartani magamat, labdát vezetni, népdalt énekelni, ritmust visszakopogni vagy tapsolni, dallamot visszadúdolni.
Volt egy kötetlen beszélgetés, szővegolvasás, szövegértés, hogy beszédhibás ne kerüljön be. Ehhez képest volt egy teljesen pösze csoporttársam.
Ne izgulj, menni fog! Sok sikert!
Minden tanítóképzőn azonos az elvárás, én 15 éve végeztem, akkor még szigorúbb volt.Nem oda jártam, csak elmondom, hogy mire számíts.
Van egy elbeszélgetés, általános dolgokról, a személyiségedre kíváncsiak, azon kívül van testi alkalmassági és énekelni, ritmust tapsolni is kellett. Nekünk kellett egy mesét mondani, vagy gyermekverset, ott szűrték ki a durva (mondom, durva beszédhibát).
Nincs mitől félned!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek sokat veszt az, aki levelezőn tanul főiskolán/egyetemen és nem nappalin? Vagy aki egyáltalán nem megy továbbtanulni?
- Orvosi alkalmassági vizgálatot hol lehet csináltatni?
- Ha fekete ruhában megyek a pszichológiai alkalmassági vizsgálatra, akkor eltanácsolnak?
- Munkahelyi alkalmassági vizsgálaton gond az inzulinrezisztencia?
- 2011-es nyíregyházi babavárók!!!
- Inszem Nyíregyházán