A növények valóban kiegyensúlyozottabbá tesznek? (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A növények valóban kiegyensúlyozottabbá tesznek?
Tele vagyok zöld növénnyel.
Imádom őket. A tesoban mindig negmentem a learazott növényeket akik a halalukon vannak nálam életre kelnek.
Igazán örülök, hogy ezt mondod, és annak is, hogy hasonló a véleményünk :)
A vágott virágból a tulipán a kedvencem, csak az a baj, hogy a tulipán vágott virágként nem túl sokat bír.
Itt Budán örököltem a telkem, amin erdőszerűen sűrű örökzöldek vannak.
Egyértelmű, hogy kiegyensúlyozottabbá, nyugodttá varázsol egy növényekkel teli kert.
Gond is van vele, de öröm annál több. Egy ellenfél van, a vihar.
Valóban.
Élettel és szépséggel töltik meg az otthonunkat, és ez a harmónia jó hatással van ránk, a lelkünkre.
Nézegettem az új IKEA katalógust, szép, szép, de valami fura, olyan hiányérzetem támadt.
Hát nem kellett sok idő, hogy rájöjjek, mi hiányzik a képekről: a növények (és a könyvek).
Vannak szezonális növények, amiket túltápoznak, jól el tudják őket adni, aztán jön a kudarc, otthon tönkre mennek. Beleestem én is ebbe a hibába régebben. Manapság már nem nagyon csábítanak el (csak kicsit 😁)
Sok olyan növény van, amik kevés törődést igényelnek, és csodaszépen fejlődnek.
Ilyenek a futók, dracénák, zámia.
Nálunk is tele van a folyosó, a lépcsőforduló virágokkal. Télen az előtér is.
Bár keveset játszottunk bent, de a rohangászás meg volt tiltva a virágok miatt.
A munkahelyemen csak az én asztalomon van virág. Tavasszal vágottat is veszek, a gyöngyvirágnak nem tudok ellenállni.:)
A róluk való gondoskodás valóban lenyugtatja az elmét.
Jó a cikk! Ne hagyd magad a gonosz hozzászólásoktól befolyásolni!
Írj bátran! Köszönöm!
Érdekes, hogy közismerten igénytelen növények tönkremennek nálam :) De a kényesnek mondott orchideák szinte háborognak, nőnek és folyamatosan virágoznak. Semmi extrát nem kapnak, még tápoldatot sem. Néhányuk osztódással szaporodott, szétszedtem, azok is jók lettek. Ha nem férnek el, egyet-egyet elajándékozok. Sok van belőle, mégis ilyent kérek, ha választani lehet - elronthatatlan :)
Bezzeg a zamio pálma, kifingott egy hónap alatt...
A karácsonyi kaktusz nem szereti a mozgatást és a huzatot. Nálunk kap tápoldatot is, és hosszan ontotta a virágait. Most pihen, kevesebb locsolást kap egyelőre, de látszik hogy új hajtásokat fog hozni, azokon pedig várjuk a virágkezdeményeket. Keleti fekvésű szobában van az ablak közelében.
Az albérletembe anyósnyelvet vittem Nagyimtól, az igénytelenebb és ugyanolyan jó ránézni mert az otthoniakra gondolok ha ránézek...
Ugrás a teljes írásra: A növények valóban kiegyensúlyozottabbá tesznek?