A nők szégyellnek szakítani a pasival ha nincs nyomós okuk rá, csupán kiszerettek, megunták a pasit? (beszélgetés)
Van egy olyan érzésem, hogy a semmit pofozod, ráadásul eléggé sekélyes módon.
Komolyan azt képzeled, hogy régen azért volt kevesebb a válás, mert olyan jó házasságok voltak egytől egyig??? Nem, csak volt olyan időszak, amikor többet számított a "nép" szava, mint az, hogy egy rossz kapcsolatra pontot tegyenek. Mert majd mit szólnak az emberek...
Akkor is voltak jó és rossz házasságok, ahogy ma is. Ennyi a történet.
:D :D :D
Azok már lassan azt sem tudják, fiúk-e vagy lányok. Nem képzeled, hogy mélyebben is tudnak gondolkodni? :)
De miért jelented ki, hogy szarul éltek 40-50 évet?
Ezt honnan tudod?
Nem lehet csak másképp álltak a másik emberhez, egyáltalán egy párkapcsolathoz? Komolyan vették, olyan dolognak tekintették ami nem magától jön, hanem amiért dolgozni kell, amit ápolni kell.
Manapság ha kisíklik a dolog, senki még a kisújját sem mozdítja, hogy helyrehozza a dolgokat, a másikat hibáztatják, majd szakítanak azt le van tudva. Aztán ugyanaz történik a következő kapcsolatban, aztán a 3-ikban, 4-ikben és így tovább.
Egy tartós párkapcsolatért meg kell dolgozni, nem magától értetődő!
1. szívesen látnék erről egy valós statisztikát.
2. visszamehetünk nagyanyáink korába, ahol szégyen volt válni. nem is váltak (csak keveseb), csak sokan sz.rul éltek 40-50 évet a párjukkal.
Mindig voltak jó és rossz kapcsolatok. Csak volt idő, amikor bélyeg volt a válás, aztán más idők jöttek (szerencsére), ahol már nem vagy hozzákötve senkihez, ha nem akarod.
Amit te feszegetsz, az kb. annyira pontos, mint az, hogy többen válnak, akik házasok. Hát persze, mert akik élettársi kapcsolatban élnek, azokról sehol nincs semmilyen kézzelfogható adat.
Akkor a konzervatívabb, tradicionálisabb, esetleg keresztény családokban miért fordul elő sokkal ritkábban a válás?
Valami köze csak van a liberalizmusnak. Az azt teszek amit akarok és senkinek nem tartozok felelősséggel mentalitásnak.
Hagyd már ezt a liberalizmus-dumát, mintha csak a liberális gondolkodók válnának... na ne.
Amúgy meg ez sem nem-függő. Ugyanúgy van pasi, aki hátat fordít, ahogy nő is. Még csak nagy ok sem kell hozzá, változunk. Te is.
Szégyenhez nem sok köze van szerintem. Inkább a felelősségvállalással van baj, a kommunikációval.
Ha a csaj elhidegül, nincs testiseg stb.. azért azt a másiknak is észre kellene venni, és nem homokba dugni a fejét, utána meg beleülni az áldozat szerepébe.
Több sebből verzik a modernkori társadalmunk... egyrészt minden insta, gyorsan jön, gyorsan megy, kifogás ezer arra, miért "dobjuk", nem azért, miért mentsük meg. Meg mi az, hogy dobjuk...itt a hsz-ban. Egy emberről van szó, nem piszolyos zokniról.
Először tisztázni kellene, mit nevezzünk nyomós oknak?
Gyanítom, hogy sok esetben amit a nő nyomós oknak tart, azt a férfi egy legyintéssel akarja elintézni, még szélsőséges esetben is.
Amúgy meg... ahogy egy férfi kiszeret a nőből, csak azért, mert a másik nő "más", úgy ez fordítva is megtörténik.
Bocs.de a feminizmus nem egyenlő azzal,hgoy utáljuk a férfiakat!
Nem erről szól a fórum témája.
Liberális finnyáskodás? Az meg mi?
Van amiben egyetértek.Én sem váltam el 17 év után,akár miért.
Tény manapság nincs az a : holtomiglan-holtodiglan felfogás,bár igaz van aki "sportot csinál" a házasságból,de az sem lenne jó,ha kényszerből élnének egymás mellett ,mint két idegen,ridegen.
Eltűnt.
Majd jön egy brilliáns másik fórummal...
Miért szégyellnének szakítani? Nem értem a kérdést.
Szerintem már nem szégyen szakítani vagy válni.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ugyanaz nyitogat fórumokat sikertelenség, elkeseredettség miatt, ahol a nőket esetleg lenézni, szapulni, alsóbb rendűként kezelni lehet/ne....
Valahogy egy női fórumon ez nehezen fog összejönni:D:D:D