A munkanélkülis képzés ugye beletartozik a gyedre vonatkozó munkaviszonyba? (tudásbázis kérdés)
Tehát ha jól értelmezem akkor mehetek tanfolyamra ha a lányom betölti a 2 éves kort(addig én gyed-en maradok) és a képzés nem több mint heti 20 óra.
Nagyon szépen köszönöm a kedvességed:)
Támogatható az állami foglalkoztatási szerv által felajánlott, vagy elfogadott képzése annak a személynek, aki gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, illetőleg terhességi–gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy ápolási díjban részesül (abban az esetben támogatható, ha a képzés időtartama hetente nem haladja meg a 20 órát, és a gyermekgondozási segélyben részesülő személy képzése a gyermek egy éves – gyermekgondozási díj folyósítása esetén másfél éves – korának betöltését követően kezdődik meg, valamint a gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban részesülő személy keresőtevékenységet nem folytat).
Remélem ezzel tudtam segíteni, még most tanulom ezeket, neten is rajta van.
Terhességi-gyermekágyi segélyre az az édesanya jogosult, aki: a szülést megelőző két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt.
Az ellátás a szülési szabadság időtartamára, azaz 168 napon keresztül jár. A kismama dönti el, hogy mikor kezdi meg szülési szabadságát. Indítható a szülés napjától, de akár megkezdhető a szülés várható időpontját megelőző 28 nap bármelyikén is.
A terhességi gyermekágyi segély összege a napi átlagkereset 70%-a.
A TGYÁS összegéből csak személyi jövedelemadó-előleget vonnak, nyugdíj-és egészségbiztosítási járulékot nem.
Én ezt így tanultam és a hvg társadalombiztosítási különszámába is ezek vannak.
Sziasztok!
Engem az érdekelne,hogy Gyed után mehetek-e munkaügyin keresztül tanfolyamra?Én 2010 dec.26-ig vagyok gyeden,a gyes nagyon kevés így én nem maradnék itthon.
Szolgálati időként kell figyelembe venni a munkanélküli-járadék, a vállalkozói járadék, a nyugdíj előtti munkanélküli-segély, az álláskeresést ösztönző juttatás, a keresetpótló juttatás folyósításának időtartamát, ha az előírt nyugdíjjárulékot megfizették.
de látom már válaszoltak.
Szia.
Én most tanulok munkanélküli központ által társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadói képzést, nekünk azt mondták, hogy ez már beszámít a szolgálati időbe, szóval szerintem a gyedbe is.
További ajánlott fórumok:
- 3év GYES után elmehetek munkanélkülire, ha GYES előtt nem volt munkaviszonyom?
- 6 év bejelentett munkaviszony után mennyi munkanélküli jár? Minimálbérrel voltam bejelentve.
- 3 és fél év részmukaidős munkaviszony után kaphatok munkanélküli segélyt úgy, hogy mindemelett nappali tagozatos diák vagyok?
- Kerek egy év munkaviszony után jár munkanélküli?
- 5 év munkaviszony után mennyi ideig és milyen összegű munkanélküli jár?
- 3 hónap bejelentett munkaviszony után jár munkanélküli segély, ha csak 4 órásba voltam bejelentve?