A mogyoróvaj, mogyorókrém elkészítése érdekelne. (beszélgetés)
Ezt is most találtam!
Dió- vagy mogyorókrém
Hozzávalók:
Dió vagy mogyoró,víz, méz, ha édeset akarunk.
Elkészítés:
A diót vagy a mogyorót ledaráljuk, víz hozzáadásával péppé keverjük. Ha édesen szeretjük, mézet és vizet teszünk hozzá, és jól elkeverjük. Finomabb, ha a magvakat egy kicsit megpörköljük.
Eddig Én ezt találtam!
Pörkölt mogyorókrém
Hozzávalók: 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 2 evőkanálnyi feketekávé, és 15 deka porcukor, 8 deka pörkölt mogyoró, 18-20 deka vaj.
1 egész tojás és 1 sárgája, 2 evőkanálnyi feketekávé és 15 deka cukrot hidegen összekeverünk, tűzre tesszük és felfőzzük. Főzés közben 8 deka pörkölt és őrölt mogyorót teszünk bele, a tűzről levéve 18-20 deka vajjal habosra keverjük, fagyasztjuk és újra kikeverve, töltésre felhasznál
Engem az édes változat érdekelne!
De lehetséges, hogy a natur mogyorót kevés cukorral kell simára darálni?!?
Sziasztok!
Nemtudom melyikre gondoltok, az édesre, vagy a sósra!
Én egy topshopos csodaherkenytűvel próbáltam egyszer mogyoróvajat csinálni!
Beletettem a sós földimogyorót és addig őrőltettem vele míg egészen pépes nem lett! Nem raktam hozzá semmi mást, mert a mogyoróban lévő olaj elég ahhoz hogy kenhető legyen!
Nem volt rossz, bár nekem ez a fajta nemigen ízlik! Inkább az édes földimogyorókrémet szeretem! :P Azt viszont sajna én sem tudom, hogy kell csinálni!
További ajánlott fórumok:
- Elveink, no meg a tetteink... Érdekelne minél több vélemény
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Alternatív gyógymódok minden testi, lelki bajra. Akit érdekelnek a hasonló dolgok jöjjenek beszéljünk erről...
- Mindent egybevetve érdekelne a véleményeket, hogy melyik minden idők legjelentősebb magyar együttese?
- Elmennétek hajóra dolgozni? Csak wellness munkák. Tapasztalatok is érdekelnek
- Tenger gyümölcseinek otthoni elkészítési módja érdekelne.