A mi korosztályunk (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A mi korosztályunk
Én erre csak azt tudom mondani, nem értek egyet, de úgy látom, ezzel kb. egyedül vagyok... a mai fiatalok sem felelőtlenebbek mint mi, sőt, mi sem vagyunk nagyobb hősök mint bárki, aki átjutott a serülőkor buktatóin....
A mai gyerekeket ráadásul mi magunk neveljük úgyhogy ha rosszabbak mint mi voltunk, csakis magunkat okolhatjuk....
Szerintem.
Én csak 41 vagyok de soha nem volt lakáshitelem:)
Azthiszem ennek a ténynek őszintén örülhetsz!
szerencsés vagy, de akkor is tény a 20 években születettek nagy százaléka már meghalt.
Én csak 41 vagyok de soha nem volt lakáshitelem:)
A véleménycsere nem veszekedés:), és ha magyarok vagyunk ha nem nem kell ugyan azt gondolni mindenről.
De jó hogy megmondtad a tutit:)
A 80 évvel ezelőtt születettek legnagyobb hányada ma már nem él .
A jelen generáció lelki baja pedig társadalmi jelenség, változik a világ ha tetszik ha nem.
Na hölgyeim és uraim,tessék csak tovább veszekedni-hiszen magyarok vagyunk-én 69 évemet betöltöttem,Slavi 32 éves és milyen bölcs egy kis hölgy!Elsősorban azért mert az álló vízből árvizet produkált.Gratulálok neki.Másodsorban azért mert nem felejtette el,hogy ki is Ő tulajdonképpen, mit élt át anno és ez egy nagyon dicséretes dolog.Sajnálom,hogy a 377 hozzászólóból csak egy páran vonták le azt amiért ez a kis esszé megszületett.Ez csak egy emlékezés!? vagy mégsem?Talán egy figyelmeztetés azoknak akik utánunk jönnek:lehetünk -Sőt-mindenféle haszontalan vacakkal túl árasztva,boldogtalanok.Mindenben pazarlás folyik milliárdok vannak a szemétre kidobva évente,ez az ami a mi időnkben nem volt,mi mindennek tudtunk örülni!!most az unokáink 3 nap alatt mindent lefikáznak és KELL új és újabb szarság,és következik a satnyaság,a lelki sérűlés,az öngyilkosságok tömege.Igen a 80 évek előtt születettek nagy hányada ma is boldog.Csak amikor az utódait látja hogyan pazarolják el az életüket a sok felesleges lom megszerzéséért,akkor vagyunk szomorúak.Nagyon szomorúak.
Köszönöm az írásodat kedves Slavi.
Lehet megcsapnám. Bár lehet inkább betenném egy üres szobába az egész napi játék helyett.
Még jó, hogy nem Amerikában történt, ott be is börtönöznék a szülöt :((
Amit nem vesz be a gyomrom a kategorikus kijelentések. A korral rájössz mennyire keveset tudsz a világról az emberekről.Látod, már most sajnállak tiszta szívemből, aki kocka az is marad, de a 20 éves kockafej ritka jelenség, öregben is utálom fiatalban meg szánom.
Látom nem veszi be a gyomrod, semmit nem látsz még a világból, de mivel már méretes szemellenzőid vannak nem is fogsz.
Kedves P. tudod a mama nektek köszönheti hogy hala Istennek igy eli - tertja az eletetet.
Egy olyan ferj es edesapa utan nem kell egyaltalan semi hianyt erezni.
Meg jönnek mamanak sok szep napok a unokakon keesztul es tiszra remenyben hogy szamotokra szebb jövö var .
Nem könnyu ma partnert talalni a fiam egyedula alo pappa a lanyaival , van egy magas beosztasa jol elnek es avval beerik.
Én is sajnálom, de szerencsére nem lett megkeseredett, mint sokan mások... Sőt, néha én is elcsodálkozom, mennyi élet van benne. :D Persze valahol még biztosan élnek benne a régi dolgok, de nem emésztődött fel bennük. :) Én is szeretnék 60 évesen olyan lenni, mint most ő, kívül belül. Nővéreimmel segítünk neki, amiben csak kell, meg amiben hagyja. :D Apukám meg igazából már nem foglalkoztat... Olyan, mint apa néha hiányzik ez tény, de nem személy szerint ő. Tisztában vagyok vele, hogy most nem lennék boldog, és a gyerekkorom is rosszabb lett volna, ha velünk marad.
Én csak azokat a gyerekeket sajnálom, akiknek meghal valamelyik szülőjük, az sokkal rosszabb szerintem. :(
Semmi aranyélet, ki mondta?.. dolgoznak tanulnak amelyiknek van jövőképe kitartása az pedig jut előre.
Ja látom finomodik a véleményed:) előző hsz ben még CSAK A SZÜLŐ TEHET.
Nem fekete és fehér minden, mindenki bizonyos kor felett felel saját magáért.
Persze hogy nehéz , ja és én egy anyám korúnak 20 évesen nem mertem volna "nem dumálnál hülyeségeket"- ezt írni. De erről a megnyilvánulásról nem szegény anyád tehet, egyedül csak te.
Sok benned az elfojtott düh és fájdalom a szüleiddel szemben, csak akkor lesz teljes az életed ha megbocsájtasz nekik, és hidd el bármit hoztál, 20 felett már a te sarad hogy viselkedsz mit csinálsz.
En ujra irom hogy igazad van ! en egy falkat neveltem fel , egyedul !
Lassan en is 60 leszek , az inlinestöl kezdve , bringa es masfele aktivitast elek .
Gyerekeim respektalom maig es ha mar nem is laknak othon nem rontok rajuk bejelenkezes nelkul .
Josagra , respektre szeretettre tanitottam öket ha szukseguk van tanacsra vagy barmire tudjak hol vagyok.
Sajnalom hogy edesanyadnak ennyire nehez az elete , sajnalatos a csaladi politika .
Inkab egyedul lenni mind rossz hazassagban - felelemben.
Anyukám most 60 éves. Urbán legenda, persze.. Mint írtam anyukán EGYEDÜL nevelt fel 3 gyereket, és még vasárnap is dolgozik, reggeltől estig, hogy meglegyen mindenünk. Fogalmad sincs arról, hogy nekem milyen életem van, szóval jó lenne, ha nem dumálnál hülyeségeket. ;) Gondolom a te gyerekeid nem nézték végig, hogy az apjuk szétver téged és elissza a fizetésedet, ezért hiszed, hogy minden velem egyidősnek aranyélete van. Hát elárulok egy titkot neked: ez nincs így. A korosztályom nagy része csonka családban nő fel, sokan azt sem tudják pl az apjukról, hogy egyáltalán él-e még. Ha a gyerek neveletlen, arról igenis a szülő tehet. Nyugodtan letagadhatja, akinek ettől jobb lesz a lelkiismerete, de attól ez még így marad.
Még egyszer leírom: NEM írtam, hogy minden szülő olyan, úgyhogy nem kell minden önérzetes anyukának megsértődnie, hogy én milyen általánosító, semmit nem tudó kislány vagyok. :D Nem kell leírni hogy nevelitek a gyerekeiteket, mert nem érdekel. Az sem érdekel, hogy a házimunkából kiveszik-e a részüket, és az sem, hogy tisztelettudóak-e. Az viszont, amit írtam legnagyobb sajnálatotokra igaz. Az a gyerek, akire odafigyelnek és rendesen nevelik, nem fog tanárokat verni, és nem fogja pusztán poénból idegesíteni az idős embereket, ésatöbbi. Ha tetszik ha nem, ez így van. :) Na én itt be is fejeztem, nem írom le ugyanezt még egyszer...
Ajanlok egy jo könyvet olvasasra - Harisnyas Pippi - Astrid Lindgren hol egy nivora van teve a gyerek es a felnöt vilag.
Nagyon de nagyon pedagogiku könyv , igen jatsza nevelni, tanulni ..
Nem pedig autoritas gyakorlasban csak reszesiteni öket - gyerekeket.
Ha egy gyerek neveletlen, arról CSAK és kizárólag a szülő tehet.
Ezt te írtad, amúgy te vagy a generáció akit az enyém nevelt fel. Konkrétan a nagyobbik fiam veled egy idős, egyetemista.
Kategorikus kijelentések tévedhetetlen vélemény, ez a generációd sajátja.
Igyekeztem minden anyához hasonlóan a gyerekeimnek a legjobbat adni. De hogy meséljem el, a kis gyerek mellet a műszak reggel és este mindennap tart. Fáradtan mégy haza, nem pihenten kevés időd van, ami alatt a házi munka végére is kell jutni.
HIába mesélem mert neked ez még urbán legenda:).
Nem ölnek embert, nem alkoholisták, nem drogoznak:)tisztelik az idősebbeket.És dolgoznak hogy résztvevői legyenek a család életének. Nem kis hercegnek neveltem őket, mert nem volt rá időm.Tudják használni a mosógépet porszívót, mikrót:) fűnyírót.
Szóval, fontos az iskola, a barátok akik körülveszik őket, de elhinni hogy mindenről a szülő tehet:)))))))) jó ég....
Részem van benne hogy remek srácok, de nem csak nekem, a sulinak a barátaiknak és főleg bizonyos kor után saját maguknak köszönhetik.
14-16 éves kor után, a baráti kör veszi át a család szerepét.
Élj még kicsit, utána szívesen megvitatom veled az élet kérdéseit, persze legyen véleményed.
De az élet az élet:) kicsilány, és nem minden vagy úgy ahogy te azt elképzeled.
És ovis koruk óta van számítógép
Vannak szélsőségek,de azért nem kell általánosítani.
Nem lehet kikerülni a számítógépet és a tv-t,de azért nem ül minden gyerek csak ez előtt.
PL az én gyerekem egyenesen utál tv-t nézni,számítógépezni.
Sőt kikapcsolja,hogy én sem tegyem:-))
Sz mind nagyon szép. Én is elolvastam már párszor ezt az irományt,nem új keletű,de erről írtál is:-)
A kérdés az,hogy megéljük,mi 70 születésűek a nyugdíjas kort is??
Egyre több 30-as hal meg rákban.
velem egyidős lánynál most diagnosztizálták a rákot. Az egyik lánynak még csak 24 hónapos a kisfia,egyedül neveli.
Igen ettük a zsírok kenyeret,meg a disznósajtot,káros anyagokkal fürödtünk,mostunk, a szülők füstöltek mint a gyárkémény,szennyeztük a környezetet,pl Ózon lyuk..
Na ez a nagy kérdés,fel tudjuk-e nevelni a gyerekeinket,mi nagy hősök?
További ajánlott fórumok:
- Miért utálja a fiatalság az idősebb korosztályt?
- 30 évesen, intelligens férfira vágyni álomvilág lenne? Miért nehéz ennek a korosztálynak társra találnia?
- Mi a véleményetek a mai 14-18 éves korosztály értelmi szintjéről?
- Miért van az, hogy az idősebb korosztály azt gondolja, hogy a 20-on éveseknek nem lehet gondjuk?
- Lehet, hogy a most élő 50 + korosztály lesz az utolsó ráncos idős ember?
- Milyen korosztályt részesítesz előnyben? Kedvesednek, párodnak, szeretődnek?