A mézeskalácsot utólag is lehet díszíteni? (tudásbázis kérdés)
Naplómban van róla kép...
Én egyszerűen összekeverem a tojásfehérjét porcukorral. Nem verem fel a fehérjét, ha valaki nem biztos magában, akkor át lehet szitálni a porcukrot, és akkor nem tömődik el, bár én ezt kihagyom. Jó sűrűre kell keverni, bele a zacskóba, végét kivágni (ne túl nagy lyukat!), és máris lehet vele szebbnél szebb díszeket rajzolni. Bármikor díszíhető, akár másnap is, vagy akár később. A lényeg, hogy mielőtt elteszitek a dobozba jól száradjon meg. Nekem mindig jó lett, és szépek is, nálunk a fán is van belőle.
Én balfék vagyok hozzá, tavaly kézzel, idén géppel vertem habbá a cukrot és a tojásfehérjét, de sajnos túl folyós lett. Amikor tettem még hozzá porcukrot, akkor folyton eldugult a zacsi kivágott sarka.
Remélem, egy profi meg tudja osztani velünk a titkot!
Nekem az első adag mézeskalácson idén SEM sikerült a cukormáz.
Van még 2 adag tésztám, és ma vettem Dr Oetker cukormázat (zacskós).
Azt fogom kipróbálni, mert már égnek áll a hajam, hogy kb. 10 éve nem vagyok képes a mézeskalácsaimat a terveim szerint díszíteni.
Szia Kriszti!
Mi 20-án csináljuk:)
A legmacerásabb rész tényleg a cukormáz, kézzel szabad felverni a tojást, mert ha géppel csinálod, száradás után morzsolódni fog(apró buborékok miatt) én szoktam beletenni egy pici ecetet is attól szép fényes lesz.
Zacskóból kinyomni tényleg művészet, egyszer próbáltam azzal, hát a hajamon több máz volt mint a sütin:) Nekem van egy nagyon jó nyomóm, műanyag és olyan az alakja mint az injekciós tűnek.
Nem szoktam kiméregetni a cukrot, mert nincs két egyforma tojás, az egyikbe elég 10dkg a másikba nem!
Beteszem a naplómba az a tészta receptet amit nagyimtól kaptam!
Mi is zacskóból nyomtuk,nem tudom,talán mégiscsak kemény volt,most ezt tényleg nem tudom,nem értem.
Szerintem ne vegye el a kedved,próbálkozz újra,megéri:)
A mázzal nem lehetett gond, mert az a kettő ami az elején skerült, azon talán, max 3 perc múlva kemény volt a máz.
Inkább a technikával lehetett valami probléma, de előtte sok oldalon nézelődtem, és mindenhol azt írták, hogy tegyem zacsiba, a végét szúrjam ki, és ennyi. De akkor miért nem sikerült tovább csinálni?
Talán az,hogy feladtad?:)))
Mi is rengeteget kisérleteztünk,hogy a máz megfelelő állagú legyen,se ne kemény,se ne folyós,nekünk is eltartott egy ideig.
Sziasztok!
Én a hétvégén sütöttem mézeskalácsot, de
az istennek nem tudtam feldíszíteni. Megcsináltam mázat, aztán beletettem egy zacsiba kilyukasztottam a sarkát, elkezdtem díszíteni, de 2 figura után nem tudom miért, de nem akart tovább folyni, aztán még szenvedtem egy darabig, el is rontottam párat, a végén feladtam.
Mi lehetett a baj???
nyugodtan díszítheted utána..
a fehérjét porcukorral kevergeted ...egy fehérje kb 25 dkg porcukrot vesz fel....
folpakkal le kell takarni ha készen van , mert gyorsan elkezd száradni
További ajánlott fórumok:
- One Step Crystalac-ot hogyan lehet díszíteni?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mivel lehet díszíteni a mézeskalácsot?
- Ha a mézeskalács tésztája kemény lett, még mit lehet vele tenni?
- A cukormázat rá kell sütni a mézeskalácsra vagy sütés után kell vele díszíteni?
- Karácsonyfa gömböt szeretnék dísziteni a kisfiammal! Tudtok segíteni, hogy mivel lehet?