Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A mézeskalácsot utólag is lehet díszíteni? fórum

A mézeskalácsot utólag is lehet díszíteni? (tudásbázis)


2008. dec. 20. 22:48

Naplómban van róla kép...

Én egyszerűen összekeverem a tojásfehérjét porcukorral. Nem verem fel a fehérjét, ha valaki nem biztos magában, akkor át lehet szitálni a porcukrot, és akkor nem tömődik el, bár én ezt kihagyom. Jó sűrűre kell keverni, bele a zacskóba, végét kivágni (ne túl nagy lyukat!), és máris lehet vele szebbnél szebb díszeket rajzolni. Bármikor díszíhető, akár másnap is, vagy akár később. A lényeg, hogy mielőtt elteszitek a dobozba jól száradjon meg. Nekem mindig jó lett, és szépek is, nálunk a fán is van belőle.

19. 0260f21e84 (válaszként erre: 6. - ELEN)
2008. dec. 20. 20:05
hubaszki, ez nem semmi :))) Nagyon ugyes vagy!!
2008. dec. 20. 20:03
hu, en azt is elszurtam, hogy nem vagtam ki a felfuzes helyet. Remelem, utolag atmegy rajta a tu!!
17. fda58604ed (válaszként erre: 15. - Drnéni)
2008. dec. 20. 18:08

Én balfék vagyok hozzá, tavaly kézzel, idén géppel vertem habbá a cukrot és a tojásfehérjét, de sajnos túl folyós lett. Amikor tettem még hozzá porcukrot, akkor folyton eldugult a zacsi kivágott sarka.

Remélem, egy profi meg tudja osztani velünk a titkot!

2008. dec. 20. 18:05

Nekem az első adag mézeskalácson idén SEM sikerült a cukormáz.

Van még 2 adag tésztám, és ma vettem Dr Oetker cukormázat (zacskós).

Azt fogom kipróbálni, mert már égnek áll a hajam, hogy kb. 10 éve nem vagyok képes a mézeskalácsaimat a terveim szerint díszíteni.

2008. dec. 20. 12:22
De akkor most fel kell verni hab állagig a mázat, vagy csak bele kell keverni? Én eddig habbá vertem, egyszer se sikerült... Okosok, segítsetek!
2008. dec. 10. 13:32

Szia Kriszti!


Mi 20-án csináljuk:)

A legmacerásabb rész tényleg a cukormáz, kézzel szabad felverni a tojást, mert ha géppel csinálod, száradás után morzsolódni fog(apró buborékok miatt) én szoktam beletenni egy pici ecetet is attól szép fényes lesz.

Zacskóból kinyomni tényleg művészet, egyszer próbáltam azzal, hát a hajamon több máz volt mint a sütin:) Nekem van egy nagyon jó nyomóm, műanyag és olyan az alakja mint az injekciós tűnek.

Nem szoktam kiméregetni a cukrot, mert nincs két egyforma tojás, az egyikbe elég 10dkg a másikba nem!

Beteszem a naplómba az a tészta receptet amit nagyimtól kaptam!

2008. dec. 9. 08:39
A mázat, én 1 tojásfehérjéből, és 15 dkg porcukorból készítettem, nem volt se kemény, sem pedig híg, nem is folyt le a sütiről, szépen megállt rajta egyből, csak aztán valamiért elakadt.
12. d@nu (válaszként erre: 10. - E7d58500d8)
2008. dec. 9. 08:30
Nincs a cukor kellően feloldódva és a cukorszemcsék összegyűlnek a pici kis lyuk körül, eltömítik és már nem is megy a dolog. :)
11. ELEN (válaszként erre: 10. - E7d58500d8)
2008. dec. 9. 08:29

Mi is zacskóból nyomtuk,nem tudom,talán mégiscsak kemény volt,most ezt tényleg nem tudom,nem értem.

Szerintem ne vegye el a kedved,próbálkozz újra,megéri:)

10. e7d58500d8 (válaszként erre: 9. - ELEN)
2008. dec. 9. 08:20

A mázzal nem lehetett gond, mert az a kettő ami az elején skerült, azon talán, max 3 perc múlva kemény volt a máz.

Inkább a technikával lehetett valami probléma, de előtte sok oldalon nézelődtem, és mindenhol azt írták, hogy tegyem zacsiba, a végét szúrjam ki, és ennyi. De akkor miért nem sikerült tovább csinálni?

9. ELEN (válaszként erre: 8. - E7d58500d8)
2008. dec. 9. 08:13

Talán az,hogy feladtad?:)))

Mi is rengeteget kisérleteztünk,hogy a máz megfelelő állagú legyen,se ne kemény,se ne folyós,nekünk is eltartott egy ideig.

2008. dec. 9. 08:07

Sziasztok!

Én a hétvégén sütöttem mézeskalácsot, de

az istennek nem tudtam feldíszíteni. Megcsináltam mázat, aztán beletettem egy zacsiba kilyukasztottam a sarkát, elkezdtem díszíteni, de 2 figura után nem tudom miért, de nem akart tovább folyni, aztán még szenvedtem egy darabig, el is rontottam párat, a végén feladtam.

Mi lehetett a baj???

7. kriszti0430 (válaszként erre: 6. - ELEN)
2008. dec. 9. 08:02
Nagyon szépek :)
6. ELEN
2008. dec. 9. 07:56
Szia,ha gondolod nézd meg a naplómban a házikókat,a fehéret én még napokkal később is szépítgettem,díszítgettem.
2008. dec. 9. 07:50

nyugodtan díszítheted utána..

a fehérjét porcukorral kevergeted ...egy fehérje kb 25 dkg porcukrot vesz fel....

folpakkal le kell takarni ha készen van , mert gyorsan elkezd száradni

4. kriszti0430 (válaszként erre: 2. - Szanád)
2008. dec. 9. 07:50
Receptem van.De szívesen fogadok de csak olyant amit ki is próbáltatok és nagyon bevált,nem ismeretlen számotokra.
2008. dec. 9. 07:48
Holnap mézeskalácsot szeretnék sütni.Utólag is lehet tojáshabbal díszíteni.Vagyis sütésután 2-nappal?
2008. dec. 9. 07:48
mi a kérdésed ?hogy kell készíteni ?
2008. dec. 9. 07:45
Mézeskalács díszítése

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook